Pan premiér se zachoval jako chlap

Hrubě nejapný a politicky zcela nekorektní glosář, který je systémově, ba až kataklyzmaticky pomýlený. (První Avenue znovu zrcadlem světadějinných událostí)

 

Ještě ráno to vypadalo takto:

Odvážný, rozhodný a nepochybující provazolezec nad První Avenue

Premiér hrdinně sám proti všem kráčí za svým cílem, ni propastí a výšek se neděsí. Nechá se slyšet, že vicepremiér by se měl (ve věci svých financí) zachovat jako chlap.

Okamžitě bylo možné vytušit minimálně dva scénáře:
A/ Pokud má vicepremiér rád westerny, zareaguje přinejmenším jako Gary Cooper. Tím pádem dojde na přestřelku v pravé poledne před parlamentem.
B/ Vicepremiér po chlapsku zajde na Hrad a tam slušně poprosí prezidenta, aby dal premiérovi na budku on.
Nastala však třetí, průlomová varianta, jíž se šťastlivě předešlo násilným eventualitám výše zmíněným. Dokonce se nikdo nebude ani muset chlapsky stavět ke svým financím.
Premiér chrabře podává demisi. I v této situaci je jeho krok neochvějný. Odcházejícího chlácholí kdosi z koaličních partnerů, jak jest barvitě zachyceno na následujícím vyobrazení. Jistě v tom bude i mnohé přemlouvání, zda si to premiér přeci jenom ještě nerozmyslí.

........
"Paní Müllerová", povídá Švejk, "z kalnýho piva chytnete leda tak ve střevech trápení, jak naše slavná marškumpanie v pozicích na Haliči. Zato v kalný vodě, tam se to panečku loví! Koukám z vokna a sněží tam - že by se nám vrátil únor?"

.......

 

Autor: Marek Trizuljak | úterý 2.5.2017 22:10 | karma článku: 21,54 | přečteno: 1398x