Historický zvrat v dějinách mezinárodního dělnického hnutí

17. 08. 2018 19:05:40
Vše bylo odstartováno geniální filipikou soudruha náčelníka, že prý Československo v roce 1968 přepadli Ukrajinci. Na což jiný soudruh reagoval, že to v žádném případě není lež, ale jenom "sledování odlišné linie příběhu" :-D

Také v tomto případě mi nezbývá, než varovat vlídné chápající čtenáře, že žánrem tohoto blogu je absurdní divadlo, parodie a sarkazmus.

Notorickému lhaní komunistů se už neříká marxistická dialektika, ale "Sledování jiné linie příběhu" V tom spočívá historický zvrat! Zní to velmi vzdělaně a elegantně. Kdo by se na tuhle vějičku nechytil, že ano?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Odlišná linie příběhu o Ukrajincích však má vážnou trhlinu: Přepadení Československa v roce 1968 ve skutečnosti zavinili Vikingové, protože město Kijev založil Viking jménem Holg.

- Další neuvěřitelně infantilní "linie příběhu" na úrovni Pepíčka z druhé třídy obecné školy (to my ne, to oni!) je tvrzení, že za invazi do Československa mohou národy jakéhosi CCCP. To asi jako, že někde na Dálném Východě zasedli v kruhu zástupci loveckých národů a odhlasovali si, že potáhnou na Československo. Po cestě přesvědčili další národy, Kalmyky, Burjaty a tak dále. Zcela určitě se k nim přidali krymští Tataři z vděčnosti báťuškovi Stalinovi za to, že je tak hezky vyvedl z Krymu za Ural, do naprosto překrásné, mlékem a strdím oplývající Tatarské autonomní oblasti. A právě v tom je jádro pudla! Národy Sovětského svazu přeci měly tu nejpokrokovější autonomii na celém světě, pročež se mohly zcela autonomně vydat na vandr do Československa!
Samozřejmě, že Rusové se nepřidali a zůstali sedět doma, protože oni nikdy do žádného Československa táhnout nechtěli. Pouze těm národům, s jejichž tažením rozhodně nesouhlasili, velkodušně zapůjčili pár starých zrezivělých tanků a letadel. Vážení, když už sledovat "jiné, odlišné linie příběhu", tak aspoň pořádně!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

- Mezi jiným se také objevilo přímo fikané osvícení vědomí Čechů a Slováků, že prý "ustrnuli" ve svém vnímání u zcela nepravdivého obrazu Sovětského svazu z let padesátých až sedmdesátých. Že je zkrátka dnešní Rusko úplně jiné, velmi holubičí, přátelské, demokratické, svobodymilovné a svobodu jiným přející a že to údajně jen my ve své zabedněné zpozdilosti a zatvrzelosti nechceme pochopit.
Jenomže, jak máme takové hezké lajně příběhu o "jiném, přátelském a holubičím Rusku" věřit? Co nás má přesvědčit? 300.000 zabitých obyvatel Čečenska, mužů, žen, starců a dětí při kobercových náletech? Agrese proti Gruzii? Anexe Krymu a vojenská podpora údajných "povstalců" na východní Ukrajině? (odkaz například zde) Nebo sestřelení civilního letadla raketou Buk? Elixír života jménem Staričok ani nebudu připomínat. Jeden holubičí argument drtivější od druhého!
A tak mám jednu smutnou, nehumoristickou otázku, zda to naopak není Rusko, které ve své oficiální politice křísí duchy starého Sovětského svazu - toho agresivního, utiskujícího národy ve s vém dosahu a železnou pěstí držícího pohromadě své vlastní impérium...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Do 21. srpna 2018 zbývá ještě pár dnů, a tak se můžeme jen těšit, jaké další odlišné linie příběhu se objeví. Notabene, že jsme se vlastně přepadli sami, coby zvrhlí kontrarevolucionáři, nám bylo hlavněmi a pásy tanků vysvětleno už dávno.

.......

.......

Autor: Marek Trizuljak | pátek 17.8.2018 19:05 | karma článku: 28.09 | přečteno: 536x

Další články blogera

Marek Trizuljak

Uff, to mi spad' kámen ze srdce! Už jsem se málem bál, že ho nezvolej

Bylo to fakt napínavé. Přijdou voliči aspoň v neděli v poledne? Ale žádný strach: Jediné Dobro zase zvítězilo, i když zaslepení odpůrci usilovali o podrazy stůj co stůj.

17.3.2024 v 21:45 | Karma článku: 30.29 | Přečteno: 1495 | Diskuse

Marek Trizuljak

Obrazy

Výběr z březnových fotografií, občasné toulání v jiných končinách, nakročení k jaru ... ... ... ... ...

13.3.2024 v 19:58 | Karma článku: 17.72 | Přečteno: 200 | Diskuse

Marek Trizuljak

Když se zvedne opona ledu

Březnová přemítání ... ptactvo nebeské ... vody ... a slov škobrtání ... ... ... ... ... ... ... ...

12.3.2024 v 0:01 | Karma článku: 15.98 | Přečteno: 255 | Diskuse

Marek Trizuljak

Meteoro - logické jako jaro

Tohle ''logické" jako jaro na počátku března je velice zajímavé, každý rok vypadá trochu jinak. (Výběr březnových fotografií z různých let)

4.3.2024 v 14:21 | Karma článku: 14.38 | Přečteno: 226 | Diskuse

Další články z rubriky Srpen 1968

Petr Říha

Sláva Ukrajině - aneb kdo řídil operaci „Dunaj“

Invaze vojsk jedné země do druhé je vždy pro obyvatele napadené země věc smutná a měla by být nepřijatelná. Díky hrátkám politiků zúčastněných států se běžný člověk dostává do problémů, hraničícími až se ztrátou života

12.8.2022 v 12:27 | Karma článku: 30.29 | Přečteno: 1552 | Diskuse

Tomáš Flaška

Když to zatím nejde na Ukrajinu, tak Rusko expanduje aspoň do Kazachstánu

Nechci hodnotit, co se v Kazachstánu děje. Jestli má pravdu státní moc, nebo lid. Určitě je špatné napadání a zabíjení policistů, stejně jako střílení policie do davu.

6.1.2022 v 16:28 | Karma článku: 24.47 | Přečteno: 667 | Diskuse

Tomáš Flaška

Rusko svou expanzi už ani zbytečně netají

Dlouhodobě má namířeno na Ukrajinu, deptá ji, poškozuje, posílá tam dovolenkáře, zbraně, munici a teď už i nepokrytě shromažďuje velkou armádu na jejích hranicích.

4.12.2021 v 8:42 | Karma článku: 31.41 | Přečteno: 863 | Diskuse
VIP
Počet článků 999 Celková karma 23.99 Průměrná čtenost 1195

Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...