Byla jednou jedna ''překrásná'' vojenská přehlídka

22. 09. 2019 13:01:30
A právě dnes, 22. září 2019, je té "nebesky krásné" vojenské přehlídky osmdesáté výročí. Není nad příkladné bratrství ve zbrani.

...

To je vám přeci taková "náhera", když dvě sbratřené armády společně oslavují vítězství, že ano... Kdo miluje vojáčky a zelená autíčka, tomu srdce nemůže nezaplesat. Klucí vojenští si dokonce i vlaječky vyměnili. Ta s "hákenkrajcem" putovala do komunistických rukou zatímco ta rudá, se srpem a kladivem spočinula v ručkách nacistů. Dojemnější už to být ani nemohlo. Tisíce děkovných dopisů! Jediné oko nezůstalo suché.

"Nacisté s bolševiky si ovšem vyměňovali i komplimenty. Tak Hitler například prohlásil, že pro jeho koncentráky byly vzorem sovětské gulagy, Stalin naproti tomu uvedl, že Hitlera respektuje jako vynikající osobnost.

Ruští bolševici také poskytli rozhlasovou stanici v Minsku k navigování bombardérů Luftwaffe. Německý generál Heinz Guderian ve svých pamětech uvádí, že 22. září uspořádaly Rudá armáda a Wehrmacht v Brestu společnou vojenskou přehlídku a zároveň došlo k výměně vlajek." (Zdroj: https://www.ctidoma.cz/forum/srpen-1939-dohoda-dvou-gangsteru-o-korist-naciste-i-bolsevici-hodovali-53169)

Doporučuji k přečtení také: https://www.ustrcr.cz/data/pdf/pamet-dejiny/pad0903/005-015.pdf

___________________________________________________________________
Co následovalo po zákeřném a naprosto zločinném přepadení Polska, je dobře známé. Masakry civilistů v desítkách tisíc lidí, se zaměřením na inteligenci a elity. Čehož se dopouštěly oba zavrženíhodné, zločinné režimy, jak nacistický tak komunistický. Masové deportace Poláků ve statisících. Válka SSSR proti Finsku a "tolik oblíbené" uchvácení území. (tenkrát naštěstí jen části Finska). Brutální uchvácení pobaltských států (eufemisticky "anexe"), což bylo provázeno masakry a deportacemi. Agrese SSSR proti Rumunsku, uchvácení Bessarábie a Bukoviny.
A pokud jde o Polsko a vůbec o paktování s Hitlerem, dopustil se Stalin řady fatálních hloupostí, které se nakonec krutě vymstily hlavně lidem jím ovládané země. Stalin podporoval Německo ve vyzbrojení a v jeho tažení směrem na západ velkými materiálními dodávkami. Tím ovšem fakticky Německo vyzbrojil také k útoku proti SSSR, což se tragicky ukázalo v létě 1941. Obsazení a rozdělení Polska vedlo k tomu, že se vzájemně potkaly hranice mezi nacistickým Německem a SSSR. O to drtivější pak byl německý útok vedený přímo, protože Němcům už nestálo v cestě Polsko.

_____________________________________________________________________

1/ Mně osobně je nesmírně líto toho strašlivého množství obětí z řad obyčejných ruských lidí a také lidí z jiných národů SSSR za druhé světové války. Nikdy jsem to nezpochybňoval, k těm obětem a vůči jejich blízkým mám a vždy budu mít hlubokou úctu. Jsem z generace, která měla tyto tragické informace denně už od školního věku. A jsem nesmírně rád, že jsme o tom byli už od dětství informováni. MÁM K UTRPENÍ A STRÁDÁNÍ LIDÍ ZA VÁLKY A KE VŠEM OBĚTEM HLUBOKOU ÚCTU

2/ Stejně tak jsme měli od dětství prakticky denně informace o všemožných zvěrstvech nacistů. Naprosto schvaluji, že jsme byli o barbarských zločinech nacistů tak důkladně informováni. Je to správné. Tatáž informovanost pokračuje dodnes. Například na ČT běží pravidelně a mnohokrát opakovaně dokumentární seriály o zlu nacizmu a druhé světové války. To všechno je naprosto v pořádku. Tím spíše, že na zlo nacizmu je třeba i dnes naléhavě upozorňovat, vzhledem k současnému probouzení neonacizmu v řadě evropských zemí.

3/ Německo se po skončení druhé světové války úplně změnilo. Zřeklo se svojí předchozí dobyvačné politiky. Také díky tomuto obratu bylo možné tak dlouhé mírové soužití mezi evropskými národy od roku 1945 prakticky až dodnes.

4/ Německo se dodnes za své nacistické zločiny omlouvá, jako například nedávno v Polsku při vzpomínce na přepadení z počátku září 1939. Německo se nebrání historickému studiu, neuzavírá archivy a neperzekvuje ty, kdo nacistické zločiny připomínají.

5/ Tak, kde je chyba? Proč se vůbec někdo rozčiluje, když se mluví o zločinech komunistů a zejména Stalinova SSSR? V naší zemi se o nich nesmělo oficiálně mluvit 45 let!

Proč by se tedy dnes nemělo, či dokonce nesmělo mluvit o tom, že se Stalin paktoval s Hitlerem a německými nacisty dokonce už od počátku 30. let? Proč by se nemělo či dokonce nesmělo mluvit o tom, že Stalin v čele SSSR závažným způsobem spoluzavinil druhou světovou válku, čímž také přímo zapříčinil strašlivé utrpení lidí své vlastní země? To tak je, jsou to fakta. Jen jejich otevřené uznání je normální, rozumnou cestou, zalhávání není k ničemu: Viz citát z evangelia svatého Jana (J 8,31-59): ."Pravda vás osvobodí" Bez pravdivého poznání není svoboda a lež plodí jen další otroctví.

...

...

Autor: Marek Trizuljak | neděle 22.9.2019 13:01 | karma článku: 42.41 | přečteno: 4125x

Další články blogera

Marek Trizuljak

Od prvního jarního dne k Velikonočním svátkům

Rovnodennost, první jarní den, úplněk a brzy poté velikonoční svátky. Obrazové dojmologie ... ... ...

28.3.2024 v 15:39 | Karma článku: 9.36 | Přečteno: 78 | Diskuse

Marek Trizuljak

Uff, to mi spad' kámen ze srdce! Už jsem se málem bál, že ho nezvolej

Bylo to fakt napínavé. Přijdou voliči aspoň v neděli v poledne? Ale žádný strach: Jediné Dobro zase zvítězilo, i když zaslepení odpůrci usilovali o podrazy stůj co stůj.

17.3.2024 v 21:45 | Karma článku: 32.50 | Přečteno: 1831 | Diskuse

Marek Trizuljak

Obrazy

Výběr z březnových fotografií, občasné toulání v jiných končinách, nakročení k jaru ... ... ... ... ...

13.3.2024 v 19:58 | Karma článku: 19.04 | Přečteno: 222 | Diskuse

Marek Trizuljak

Když se zvedne opona ledu

Březnová přemítání ... ptactvo nebeské ... vody ... a slov škobrtání ... ... ... ... ... ... ... ...

12.3.2024 v 0:01 | Karma článku: 16.26 | Přečteno: 265 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 33.90 | Přečteno: 581 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2031 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 291 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 208 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.46 | Přečteno: 274 | Diskuse
VIP
Počet článků 1000 Celková karma 21.45 Průměrná čtenost 1195

Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...