Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc děkuji za zastavení, Josefe

0 0
možnosti
Foto

Marku, krásná nostalgie. Naše zahrada se té tvé historické dost podobá. Muž se marně snaží ukáznit trávu, jsem docela ráda, protože tzv.anglický trávník je mi cizí. Bohužel dvě prastaré třešně udělaly místo, ještě nevíme čemu, rostly stejně šikmo jako ty jabloně. Až nakonec se začaly rozlamovat. Současné větrné turbulence těmto stromům moc neprospívají. Z tvých snímků plyne pohoda a klid. :-)

1 0
možnosti
Foto

Blanko, Tvůj popis zahrady a přístupu k její údržbě je mi moc blízký. Také nemusíme anglický trávník a volíme styl údržby podobný louce, takže mají čas vyrůst a vykvést luční květiny. Staré památné stromy necháváme žít tak dlouho, jak to jenom jde. Některé jsou šikmé už snad sto let a traduje se, jeden z nich - poslední, který se ještě stále drží - byl oblíbenou "prolézačkou" babičky mojí ženy. Na jiném zase mívala zavěšenou houpačku, protože měl odedávna velkou horizontální větev ve výšce asi dva a půl metru nad zemí. Ten ale odešel už kdysi počátkem 90. let. Zejména jabloně mají plody velmi starých, dnes už prakticky neznámých odrůd. Škoda, že tyhle stromy postupně odcházejí. S tím klidem máš pravdu. Zahrada je takovým místem, má opravdu své fluidum. Ahoj a dík :-)

0 0
možnosti
Foto

J87a36n72a 45M24a39j66o49v66á

13. 7. 2015 19:49

Marku, čekala jsem, že na každé další fotce bude na štokrleti sedět moje babička a do plechové mísy krůžlat letní jablíčka... díky za tu chvilkuV

1 0
možnosti
Foto

Jano, měl jsem stejné myšlenky... Asi bych měl do blogu vložit prastarou fotografii z rodinného archivu, na níž je ve stejné zahradě prababička a babička mojí paní.

0 0
možnosti
Foto

Náhodou, tohle je vysoký stav udržovanosti ... ;-D :-) ;-D

0 0
možnosti

Opravdu krásné fotografie, čb i barevné.R^

Nevím, kde přesně leží tajemství ČB fotografie, ale řekl bych, že absence rozjásaných barev automaticky člověka obrací více do nitra. Kontury a světlo více korelují s našimi tušeními a tak vzniká automaticky spojnice se snovým světem našeho podvědomí ukrytým pod poličkou prchavých myšlenek každodennosti. Cítění se pak probouzí podle založení člověka. (Co se týče přírody) U někoho vyvolá silné dojmy z dětství, které se zdály být na věky zapomenuty a uvědomí si, jaká síla a dobrota spočívá v jednoduchosti dětsky prosté mysli, někdo může vnímat otisky myšlenek a prožitků lidí času minulého, jakousi kroniku prostoru a času, někdo, a myslím, že jde o věc ukrytou hluboko v nevědomí, kterou naši předkové ve své nedotčené mysli vnímali mnohem silněji, a to onen bytostný život za hranicí našich pěti smyslů, vlastní jádro života přírody, její duch. Barevná fotografie je naopak jako ohňostroj, který oslavuje vnější život.

1 0
možnosti
Foto

Staré neudržované zahrady jsou plny vzpomínek, proběhlých životů, svou osamělostí až bezpečné, poklidné, teplé... Díky za kouzlo;-)R^

1 0
možnosti
Foto

R^:-) Ano, vzpomínky, které někdy sahají až k dobám našich pra-prarodičů... Ještě se najdou i stromy, které sadili oni.

1 0
možnosti
Foto

Zahrada dětství. V dětství totiž byly všechny zahrady tajemné, plné neprobádaných míst a měnily se s každým krokem, to když jsme tam byly sami děti. A s tátou a mámou byla zahrada vlídná a plná světla.

R^

2 0
možnosti
Foto

To je krásný popis základních situací a zážitků z dětství. Moc děkuji

1 0
možnosti
Foto

mysteriózní i barevná karma Marku...takže dvě.:-)

1 0
možnosti
Foto

Jaromíre, kdybych tak uměl napsat děkovnou zdravici ve více barvách... ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1006
  • Celková karma 22,18
  • Průměrná čtenost 1188x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy