Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem kuřák, co desetiletí kouřil a už skoro 18 let nekouří. Vím, jak těžko se toho nechává, ale jde to. Pravda je, že moje svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného. Při troše dobré vůle by se mohli kuřáci a nekuřáci navzájem vyhnout. Pravda ale také je, že nekuřáci jsme jako novorozenci začínali všichni - a byla to blbost začít. To potvrdí i skalní kuřáci. Víc k tomu nemám co dodat. Ono je-li přítomna dobrá vůle, nejsou potřeba zákony ani NATO konvoje a to neplatí jen u kouření. Zdravím Marku.

1 0
možnosti
Foto

Dano, taky jsem byl kdysi kuřák, v době "pošetilosti mládí", nebo jak se tomu říká. Ve dvaceti jsem to docela rázně ukončil. Zůstal jsem do značné míry tolerantní vůči kuřákům. Obecně platí, že my lidé máme spoustu všelijakých "libůstek" a nesmíme se kvůli tomu stát inkvizitory jedněch proti druhým. Pokus o prohibici v Americe přinesl obrovský nárůst gangsterství a všemožné průvodní kriminality kolem pašování, distribuce a tajné konzumace alkoholu. Takže jsem spíše zastáncem "mírného pokroku v mezích zákona". Obecně ten zákaz kouření v resturacích a na řadě veřejných míst schvaluji a myslím si, že je správný, takhle to funguje v civilizovaném světě. Byl bych pro jisté výjimky v malých hospůdkách a klubech. Ale i to je problematické, protože tu už máme smutný příklad, jak se obchází regulace hazardu zřízením fingovaných hráčských klubů.

A hlavně, společnost má vydávat víc energie na vytváření pozitivních možností, než na zákazy. Jako v rodině, kde se více jedná o otevírání prostoru pro dobré věci, zatímco výchova zaměřená na striktní zákazy stejně moc nefunguje.

Také zdravím a přeji Vám hezké víkendové dny.

0 0
možnosti
Foto

Ano, je to jen taková hra na odvádění pozornosti.

Jen se lidi pěkně hádejte o nedůležitých věcech, a nás si nevšímejte.R^

2 0
možnosti

Tak nam dnes na BFS pripomeli, ze je den kuraku. Ze uz 9 let plati v Bavorsku jeden z nejprisnejsich zakazu koureni, a vsichni jeste ziji, hospody nezkrachovaly, a zivot jde zkratka dal.

A take nam ukazali stare zabery, jak se drive v hospodach, v tramvaji, na pracovisti, v metru i v letadlech kourilo.

Pamatuju si, ze jeste pred nejakymi 40 lety bylo bezne prijit do obchodu se zapalenou cigaretou

Ostatne v prazskych tramvajich se jeste za Protektoratu bezne kourilo, a dopravni podnik ten zakaz koureni take prezil.

2 0
možnosti
Foto

Nebude je hlídat nikdo, jak to tak znám.... Bouře ve sklenici vody....

2 0
možnosti
Foto

V obou svých blozích k danému tématu si dělám šprťouchlata z hysterie, která se rozpoutala kvůli zákazu kouření na vyjmenovaných místech. Za pár dnů bude kolem toho ticho. Aspoň do té doby, než bude "lidu" předhozena další podobná "zásadní aféra", aby se odpoutala pozornost od daleko vážnějších věcí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1002
  • Celková karma 22,03
  • Průměrná čtenost 1193x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy