Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J88a28r89a 83R12a36n19k

22. 1. 2018 23:13

Skvele napsaneR^

0 0
možnosti
Foto

Josefe, moc zdravím a díky za zastavení :-)

0 0
možnosti
JL

Vynikajici analyza pane Trizuljaku. Rovnez verim, ze pan Drahos ma talent vest, tak jako vedl akademii, zrovna tak dovede vest cokoliv a kdekoliv ku prospechu vsech. Dovede nejen vest, dovede a ma talent rychle se orientovat v nove pozici. Dovede nejen jako profesor ucit, dovede se i naucit jak si pocinat v nove pozici. To k namitce odpurcu, ze prof. Drahos nema statnicke zkusnosti. Ty v roce 1918 nemel ani TGM.

Zeman ten spis nez cokoliv jineho prosazoval klientelizmus. Lidicky jemu poslusne.

3 1
možnosti
Foto

Děkuji a mohu jen souhlasit

0 0
možnosti
Foto

Typicky euforické komunistické fráze.Rv

0 3
možnosti
Foto

Znám Vás jako přemýšlivého a vzdělaného člověka. Tím více si vážím Vašeho názoru a děkuji. Budu o tom přemýšlet. Jistě víme oba, že napsat krátký negativní výkřik je mnohem snazší, než formulovat pozitivní vizi. Je to jako s obrazem. Skopnout stojan a prorazit plátno, na to stačí minimum přemýšlení a trvá to jen pár vteřin. Zatímco namalovat obraz aspoň trochu solidně propracovaný stojí spoustu času, práce a přemýšlení.

Osobně mi přijde "komunistické" to první: destrukce a despekt jsou pro komunizmus typické. Jsou svůdné a propagandou zmáknutý dav se knim propůjčí s euforií.

Z vašich slov si určitě beru, že se mi pozitivní vizi nepodařilo formulovat úplně nejlépe, Tedy, znovu děkuji za nastavené zrcadlo, zkusím příště lépe.

1 0
možnosti
VV

Nesleduji zadne seznamy, ale jak zde, tak i jinde se prsi ruzni lide ze budou volit Milouse Zemana.

A z jejich oduvodneni a toho co o sobe prozradili, se kazdemu slusnemu cloveku dela nevolno.

4 0
možnosti
Foto

Taky to tak nějak vnímám a kladu si otázku, jak z té nevolnosti přejít k pozitivní energii touhy po změně společnosti k lepšímu. Je to možné a vyžaduje si to cílené úsilí. Věřím tomu

Děkuji za zastavení

1 1
možnosti
Foto

Marku, karma karmoucí

5 0
možnosti
Foto

Tomáši, moc děkuji!

0 0
možnosti
SB

Semknutost je krásná věc, ale ti semknutí nejprve musejí být zdraví sami o sobě, to znamená každý zvlášť, a teprve potom má jejich semknutost nějaký přínos.

Když se gambler Franta semkne s kapesním zlodějem Jardou a notorickým povalečem Honzou, tak jejich semknutost k ničemu pozitivnímu nepovede.

Kontrola státních hranic a pokud možno co nejlepší úroveň vnitřní bezpečnosti jsou základními atributy spořádaně fungujícího státu. A u spousty republik a monarchií EU právě tohle hapruje.

Nejprve příslušné státy musí především vyřešit otázku kontroly svých vlastních hranic a teprve potom jejich semknutost může mít kladný efekt.

4 3
možnosti
Foto

K historickému příkladu, který jsem ve velice stručné a zjednodušené podobě zmínil v článku, bych jen dodal, že například Sparta a Atény nebyly žádnými dokonalými, ideálními příklady. každý měl své problémy. Jejich politické systémy a kulturní zvyklosti byly výrazně odlišné. Pravidelně mezi sebou tyto státy válčily. Přesto se dokázaly semknout a nedělaly obezličky, že si nejdříve každý na sobě vylepší to i ono a ještě tamto. Schopnost semknout se byla jejich záchranou.

Analogie je samozřejmě jen analogií, ale evropské státy (byť každý něčím nedokonalý a s ostatními v něčem neladící) mají nejlepší šanci obstát před výzvami současného světa právě v semknutosti. Ať je to migrace, terorizmus, ekonomický tlak Číny, nebo bezpečnostní rizika z východu obecně. Rozdrobené státečky jaksi "každý na vlastní pěst" nemají šanci obstát ani v zajištění bezpečí pro vlastní občany. Byla by obrovská naivita a nezodpovědný hazard, na něco takového spoléhat.

Děkuji za Váš názor a příspěvek do diskuse.

1 0
možnosti
PK

Pozitivní přístup lze jen kvitovat, ale slušnost není požadovaná kvalifikace, ta se nazývá schopnost naplnit obsah dané pozice. V daném případě není z jiných důvodů příliš schopen tuto pozici zastávat.

1 1
možnosti
Foto

O slušnosti panují mnohá nedorozumění. Někdo si myslí, že je to snad jen nějaký kabátec či slupka. Ale to slušnost není. Slušnost je výrazem celého souboru pevných vnitřních postojů a jako taková je úplně prvním předpokladem k tomu, aby někdo mohl vykonávat veřejné funkce. Či jinými slovy, zastávat službu této zemi ve veřejných funkcích. Píšu o tom v předchozím blogu

To, že pan Drahoš je schopen zastávat veřejné funkce a sloužit tím naší zemi, není jen nějakým mým subjektivním pocitem. Osvědčil se už ve veřejném životě velice průkazně - zejména v čele Akademie věd, kde se osvědčil jako velice dobrý reprezentant vědecké obce a zdatný vyjednavač. A má také bohaté mezinárodní kontakty a zkušenosti. Kdo chce, najde si to v jeho životopisu, nebudu to sem kopírovat.

Velice Vám děkuji za zastavení a názor.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1003
  • Celková karma 20,61
  • Průměrná čtenost 1191x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy