Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak se tak dívám, na tu diskusi k blogu v době demokracie - a říkám si, že přesně takoví jsme. A také takovou "demokracii" si zasloužíme. Marku zdravím. V

3 0
možnosti
Foto

Dano, velice děkuji za zastavení a k diskusím bych se už raději ani nevyjadřoval, ale občas mě prstíky pálí a ozvat se musím. Měl jsem kdysi profesora, který říkal, že kdo mlčí, je buď anděl anebo němá tvář ;-D

2 0
možnosti
Foto

Tohle už jen tak, "na okraj": Zajímavé dokumentární shrnutí událostí od jara 1968

https://www.youtube.com/watch?v=ZnyTipbv5lI

Děkuji všem za účast v diskusi

1 0
možnosti
Foto

Marku, karma. A ty lidi dneska docela chápu.

Tak nějak se mi vybavila slova Karla Kryla: "Na rohu ulice vrah o morálce káže"....

6 0
možnosti
Foto

To je mrazivě výstižné, Tomáši.

Osobně bych byl moc rád (jak jsem napsal v diskusi níže), kdyby dnešní vzpomínání proběhlo pokojně a důstojně. Ale za dané situace, kdy se ve skutečnosti největších hulvátství, randálu a zpochybňování dopouštějí všelijací divotvorní trolové na internetu, nám pokoj k důstojným oslavám není přán, Nemluvím o vnitřním pokoji člověka jako jednotlivce, to každý do značné míry můžeme ovlivnit sami. Jde o tolik potřebnou pokojnou a kultivovanou atmosféru rozhovoru ve společnosti.

2 0
možnosti
Foto

Jen za první den okupace zahynulo 58 našich občanů. Brutální to také bylo v Liberci, kde okupanti pálili hlava-nehlava do občanů na náměstí. 9 lidí zabitých, 49 zraněných. Bez jakékoliv viditelné příčiny, "jen tak".

Jakékoliv báchorky o údajné "bratrské pomoci" jsou naprosto zrůdné. Otevřeně a beze skrupulí šlo o terorizování obyvatelstva. O zastrašení lidí.

Střelba do bezbranných civilistů je nepromlčitelným válečným zločinem. Nevolám po žádné odplatě, ale připomínat památku obětí je nezbytné.

7 0
možnosti
Foto

To, co se dnes odehrávalo pietní akci - ten řev (zřejmě) pražské spodiny, protože slušný člověk se tak při pietním obřadu nechová, bylo odporné, na zvracení. A ti, co to schvalují, jsou stejní jako ti, co tam hulákali.. Protestovat proti prem. Babišovi mohou přece kdekoliv jinde. To nebyla demokracie, ale sprostota a hulvátství... Chudáci staří lidé, pamětníci srpnových dní, co toho musili být svědky. Dopad ve volbách to bude mít asi katastrofický - pro ty, co to zorganizovali. O tom jsem přesvědčena. Rv;-O

7 4
možnosti
DR

O tom nepochybujte. ANO to díky těmto trapným křiklounům jenom dále posílí.

1 1
možnosti
NM

...jen tak pro zajímavost kolik těch původních hrdinů dnes pískalo na premiera a velebilo ́Štěcha[>-]!!

3 1
možnosti
Foto

Co je tohle za štěk? ;-D;-D;-D

4 3
možnosti
VV

Mohu jen napsat vsechna cest tehdejsim rozhlasakum a televizakum, od tech pred mikrofonem a kamerou az po ty kteri udrzovali v chodu spojeni a vysilace.

Ti se zachovali opravdu hrdinsky. A strana a vlada se jim za to svym zpusobem podekovala.

To byli ti posledni kteri vydrzel s rovnou pateri.

5 1
možnosti
Foto

Poslední vysílání se udrželo v Liberci a pomáhali s ním i Václav Havel a Jan Tříska. Je však o to víc neuvěřitelné, jak "jistí lidé" přesto (nebo možná právě kvůli tomu) Václava Havla nenávidí a plivají na něj.

8 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma. R^:-)

5 2
možnosti
  • Počet článků 1006
  • Celková karma 22,18
  • Průměrná čtenost 1188x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy