Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Dotaz pro autora: kde všude vidíte tu dnešní neo-nacionalistickou agresi, jejímž cílem je od počátku uchvácení cizího území? Stačí mi tak 3 největší současná ložiska. Předem děkuji.

0 0
možnosti
Foto

Stačí vám Alternativa pro Německo, které neuznává údajně Benešovy dekrety?

0 0
možnosti
VH

No - při čtení Vašich pěti budů v úvodu, mně napadlo, kdy už konečně Izrael anektuje alespoň Gazu.

0 0
možnosti
Foto

To je nedostižně sofistikovaný komentář :-):-):-)

0 0
možnosti

J52a93k28u52b 49Š75o40l13c

26. 9. 2018 8:31

Nač má zálusk Rusko si lze jednoduše spočítat. I jak se tomu bránit. Ale k jakým koncům směřují ambice vykladačů jedné pravdy (dnes multikulturalismu), je podstatně těžší a nebezpečí, z toho číhající, je větší.

Žít v Pobaltí bych nechtěl. Přeci nepůjdeme do války kvůli nějakému Estonsku.

1 0
možnosti
PK

Tam je obrovský problém vylidňování etnických a tím roste podíl Rusů. Na rozdíl od minulosti můžete ale dnes více ovládat prostor jinými "zbraněmi" než tanky a děly.

1 0
možnosti
LK

Zmatený blog bez reálných souvislostí, hlavy a paty ....Rv

2 1
možnosti
PK

Nebezpečí nacistických receptů? Dnes je ale naprosto jiná situace ... Chce snad echt Evropan (samozřejmě vždy nějakého úchyláka najdete) likvidovat Židy, poněmčit ("poangličtit") Čechy? Není příčinou útoků na židy v Evropě rostoucí počet nově příchozích? Evropu v pohodě a bez válek si přeji i já, ale možná by se na Váš idealistický pohled díval pesimisticky i Winston.

1 1
možnosti
Foto

Marku- jako vždy skvěle napsané. Jen mám obavy, že Vaše přání /resp W. Churchilla / asi nebude hned tak vyslyšeno. R^.

4 1
možnosti
Foto

Tomáši, dík za přečtení a komentář. Ten sen je dávný, už před více než tisíci lety se o něm bavili svatý Vojtěch, papež a císař Oto II.

Nikdy nebyl dokonale naplněn. Po katastrofě druhé světové války se objevila řada lidí, kteří ten sen znovu vytáhli. Dokonalým se nestal a dnes vypadá znovu vážně ohrožený, ale je pravda, že od konce druhé světové války žila Evropa (ve srovnání s minulostí!) v nevídaném smíru.

0 0
možnosti
Foto

Kmenové spory a války procházejí celým vývojem lidstva. Šlechta to ,,řešila" spojováním a propojováním rodů. Přesto mezi sebou nadále soupeřila a válčila. O moc, tudíž o vše. A to za nezastupitelné MOCENSKÉ role církve. V tom se ovšem lidstvo nezměnilo dodnes. A např. Trump dnes ve svém projevu hovořil o národech. Např. o hrdých Polácích, ale i NÁRODU američanů. Představa spojených EU národů do jediného je sice nádherná, ovšem toliko fikce.A navíc, Evropa není ,,nový svět". kde civilizaci vytvořili coby demokrat. stát ,,pionýři se svými krytými vozy" Ovšem za mnoho a mnoho generací a za cenu až vyhlazení původ. obyvatel, ovšem i za využití práce dovezených otroků. A dnes je i amerika zcela(!) jiná, ač stále jedním z nejsilnějších hráčů v politice i ekonomii celého světa. Tuto realitu nejen že nelze ignorovat, ale naopak vnímat. A to velice. A nejen u USA. Mnichov 38 nebyl výsledkem nacizmu, ale zájmy jednotlivých velmocí v daném čase, a nejen v Evropě. Zločinné ideologie, jako nacizmus, či komunizmus, ale i jiné(!), vždy byly a jsou nástrojem moci, stejně tak jako jakákoli ,,JINÁ VÍRA". Vždy šlo, a jde ,,jenom"" o ,,recepty" k ovládnutí ,,mas", a to až za jakoukoli cenu a bez ohledu na obětiRv A ani v tom se lidstvo dodnes nezměnilo:-/

P.S.: kde je dnes ,,americký sen"- početná a zbožná rodina s mužem, který je schopen se o její existenci postarat a ženou jako matkou, udržiující ,,rodinný krb"?;-)

5 0
možnosti
ZH

Pěkná demonstrace myšlení marx-leninismu. Hmotné dějinné síly a jejich objektivní zájmy. ;-D

1 1
možnosti
LC

... vměšování cizí, nepřátelské moci do vnitřních záležitostí sousední svrchované země ... To mě zaujalo.

0 0
možnosti
Foto

Co má Mnichov 1938 společného s nacistickými recepty ? Vždyť to tam podepsali demokraté Rv

1 1
možnosti
Foto

Díky za jasnozřivý komentář k názvu blogu ;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

K nenávisti a válkám se lidstvo dokáže dopracovat i opakem nacionalismu - všeobjímajícím "sluníčkářstvím"- Za násilí v lidských dějinách nelze vinit nacionalismus, ale může za něj fakt, že člověk je latentní šelmou.

3 2
možnosti
Foto

Jasně, ti, kdo u nás zřídili protektorát, odvlekli zástupce české inteligence do koncentráků, zavřeli české vysoké školy a studenty poslali na nucené práce do Reichu, zavedli teror po atentátu na Heydricha, vypálili Lidice a Ležáky (atd.) - a vyvraždili kolem 70.000 židovských obyvatel z Čech a Moravy, to byli (dle Vaší logiky) asi typičtí "všeobjímající" sluníčkáři.

3 1
možnosti
  • Počet článků 1006
  • Celková karma 22,16
  • Průměrná čtenost 1188x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy