Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Možná by se uváděná kniha měla spíš jmenovat: Černá kniha Marxismu. Tento zločinný ideolog, který již za svého života schvaloval vraždění (Pařížská komuna 1871) ve jménu pokroku, je tvůrcem např.Komunistického manifestu, který výslovně uvádí boj proti rodině, státu, soukromému vlastnictví a náboženství.

1 0
možnosti
Foto

V podstatě ano. Komunizmus coby politický systém lze vnímat jako průkazný experiment, na němž je vidět, že pokusy o praktickou aplikaci Marxovy ideologie (pardon, i Leninovy, vždyť Lenin ji přeci geniálně dál rozvinul až k nebývalé dokonalosti, jak to bylo kdysi lidem vštěpováno ;-D) dopadají přesně tak, jak to popisuje Černá kniha komunizmu.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

DV

D79a17v61i30d 31V51l50k

9. 10. 2018 18:38

Smutné čteníR^

2 0
možnosti
Foto

Bohužel je to tak...

Dík za zastavení, Davide

0 0
možnosti
MS

Dobře napsáno. R^R^

Myslím si že to, jak čeští komunisté zametli s našimi válečnými hrdiny, kteří bojovali proti nacismu na západní frontě, nemá ve světě obdoby.

6 0
možnosti
Foto

Myslím, že to bylo opravdu něco obludného. Také se domnívám, že komunisté měli černé svědomí. Kominterna jim zakazovala angažovat se v odboji proti nacistům (což pominulo až v létě 1941). A také měli komunisté strach z mravní síly a odvahy našich lidí ze západního odboje. Proto nastoupil "masakr ducha".

Asi by nebylo od věci mít v rukou relevantní srovnání, jak se ke svým válečným hrdinům chovali v jiných zemích, které po válce padly do spárů Sovětského svazu. Zejména Poláci měli velký a významný západní odboj...

7 0
možnosti
MM

Díky za tento článek s úděsným obsahem a Vám karma R^

Co mě snad jen po přečtení diskuzí potěšilo, je, že jeden registrovaný agent může jen rozdávat znaménka a nemůže už zaplevelovat prostor. Ten musí docela spravedlivě trpět!

4 0
možnosti
Foto

Nikomu nepřeji nic zlého, ale někteří lidé museli mlčet po celou dobu "abnormalizace". Jako například Marta Kubišová, již režim tragikomicky obral i o Slavíka.

Pro Timura a jeho partu, kteří se vždy jako první rvou o svoji vlastní "svobodu slova" ;-D, ale fakticky pro všechny diskutující posílám Modlitbu pro Martu:

https://www.youtube.com/watch?v=8IzKWTcK1po

2 0
možnosti
Foto

Na uměle vyvoláný hladomor na Ukrajině během jednoho roku zemřelo 7 milionů lidí. V SSSR bylo povoleno vraždit děti od 12 let. Od roku 1937 – 1941 bylo v SSSR zavražděno 11 milionů lidí. Vraždilo se podle kvót. Do roku 1989 to bylo 20 milionů. Na základě odtajněných dokumentů vyplývá, že byla podepsána spolupráce mezi NKVD a Gestapem. Společně si předávali zkušenosti.

3 1
možnosti
Foto

R^R^R^ Děkuji, to vše jsou další velmi užitečné informace doplňující celkový obraz o těch zrůdnostech. O povolení vraždit děti od 12 let jsem nevěděl, to je opravdu strašné ;-(

1 1
možnosti
JK

Něco je tu divného. Nikdo z Timurovy party?

3 0
možnosti
Foto

Dne 28. září 1938 v Žytomíru bylo popraveno zastřelením , bez soudu 758 000 Čechů, kteří přijeli do SSSR budovat komunismus byli odsouzeni tak zvanou trojkou . Rozsudek zněl, že měli být členy české-vojenské podvratné špionážní organizace skrývající se po názvem České družstvo. Bylo to v době Mnichova a nikdo o tom nevěděl. Dnes mají v Žytomíru pomník.

5 1
možnosti
Foto

Moc děkuji, pane Kindle. Je to také, dle mého soudu, velmi jasná odpověď na otázku, jak nám asi tak chtěl Sovětský svaz pomoci.

Také jsem se podíval na několik odkazů, z nichž se mi zdá, že masové popravy kolem 750 000 až 780 000 lidí se týkaly převážně sovětských občanů, mezi nimiž ovšem byli jak příslušníci české menšiny žijící v SSSR, tak i českoslovenští občané, kteří do Sovětského Svazu odešli v naději, že by tak mohli bojovat proti nacistům.

"Teprve nedávné výzkumy v ruských a ukrajinských archivech totiž zjistily konkrétní údaje. Doloženo je více než šest set popravených, kteří byli posmrtně rehabilitováni. Je pravděpodobné, že skutečných obětí bylo ještě více a že další archivní výzkumy odkryjí tragické osudy mnoha dalších Čechoslováků a příslušníků české menšiny v Sovětském svazu. Naprostá většina dosud zjištěných osob byla zastřelena v době tzv. velkého teroru od léta 1937 do podzimu 1938. Během roku a půl bylo povražděno asi tři čtvrtě milionu obyvatel Sovětského svazu, včetně více než 400 Čechů a československých občanů. Nebyly to vlastně popravy, ale politické vraždy, neboť rozsudky smrti nevydávaly soudní orgány na základě prošetření viny, ale pověstné „trojky“, složené z místních vedoucích funkcionářů komunistické strany, státní správy a bezpečnosti. Obvinění byla zcela vykonstruovaná a zfalšovaná, aby se naplnila směrná čísla předem stanoveného počtu nepřátel režimu, kteří měli být zlikvidováni." (https://www.ceskatelevize.cz/porady/10169695248-zatajene-popravy/408235100021006/2891-misto-lepsi-budoucnosti-nasli-smrt/)

2 1
možnosti
PL

Souhlas a karma, až na maličkosti.

To je jádro komunistické propagandy, (které se i dnes podloudně vrací): Prý jsme se neměli bránit nacistům po Mnichovu,

Zdroj: https://trizuljak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=682097

.

Co si pamatuji, tak nám za komunistů bylo vtloukáno do hlaviček, že jsme se měli bránit (navíc za pomoci SSSR) a že to bylo selhání buržovazní republiky a západních spojenců. Přesné formulace si nepamatuji. Takže jsem naopak přesvědčen, že pozůstatkem komunistické propagandy o otázce obrany po Mnichovu je pravý opak, než uvádíte, a to je zažitý názor, že jsme se měli bránit.

.

A ještě jak píše někdo níže, i nacisté cíleně likvidovali vnitřní nepřátelé, ať už skutečné, domnělé nebo na základě židovské přislušnosti či duševně nemocné lidi. Když mluvíme o zrůdnosti komunismu, tak přece není kvůli toho třeba snižovat zrůdnost jiné ideologie. I kdyby měl Stalin "pouhých" pět tisíc obětí, nic to nemění na jeho zrůdnosti.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji za názor.

Určitě máte pravdu v tom, že nelze snižovat zločinnost toho či onoho ze dvou dosud nejstrašlivějších režimů lidské historie. Chtěl jsem původně do článku vložit důraznější poukaz na to, že ve skutečnosti nemá smysl poměřovat počty obětí, když jde o zrůdnost z podstaty. Také komunistický režim v Československu byl zrůdný, nehledě na to, že měl "méně" lágrů na otrockou práci a "méně" politických vězňů (atd.)

Ohledně Mnichova se komunistická propaganda otáčela jako korouhvička sem a tam podle sovětských not. V září 1939 komunisté hlavně chtěli dostat k nám sovětská vojska, proto mluvili tak, jak mluvili. Ale je mnoho zdrojů dokládajících, že za první byla sovětská pomoc nereálná a za druhé země jako Polsko a Československo se bály sovětské rozpínavosti úplně stejně jako rozpínavosti nacistické. Ostatně sovětský vpád do Polska a následné brutality, které si v ničem nezadaly s brutalitami nacistickými, jenom potvrzují oprávněnost těch obav

Po uzavření paktu Ribbentrop - Molotov vydala Kominterna tvrdou a jasnou instrukci komunistickým stranám v evropských zemích, aby se zdržely protinacistického odboje a jakýchkoliv veřejných protinacistických projevů. Což mělo dopad i na vztah našich komunistů k Mnichovu. Až v roce 1941, po nacistickém útoku na Sovětský svaz se rétorika komunistů prudce otočila o 180 stupňů a z "německých dělníků v uniformách" byly najednou ze dne na den nacistické bestie.

Děkuji Vám ještě jednou a přeji hezký den.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1005
  • Celková karma 22,92
  • Průměrná čtenost 1189x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy