Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pripomel jste mi, ze v prvnich letech normalizace, ac uz se o sobotach nepracovalo, pripadl sen 28. rijen na sobotu. A strana a vlada na ten den vyhlasili Subotnik. Tak jsme nakoupili dostatecne prazskeho vyberu, ruznejch chroupadel i syru a celou sobotu pak jezdili papirovou formuli jedna na formatu A2, ktery jsme v laborce meli k dispozici.

1 0
možnosti
Foto

Nezlobte se.pane Trizuljaku, ale podobné články už nudí. Zažila jsem to překrucování dějin a přejmenování státních svátků (když se jejich symboly papalášům nehodily), a již název Vašeho článku u mne vyvolává odpor. Podobné "vzpomínky" by měli číst hlavně všichni mladí lidé, ti je bohužel málo čtou, nezajímají je... Hrozné je, že někteří z nich (velké procento z nich), vůbec netuší, co se stalo 28. října 1918, :-/dokonce nevědí ani kdo byl Tomáš G. Masaryk (Včera anketa v české televizi). Je to velmi smutné - na to bychom se měli zaměřit, ale hlavně výchovná a pedagogická zařízení, jako jsou školy. Dějiny ČSR jsou na školách opomíjeny? Anebo je učitelé neumí učit? Dobrý den. Rv

3 5
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

O37t21a 37K38i37n51c

22. 10. 2018 22:22

Znárodnění byla největší krádež 20.století.

6 0
možnosti
Foto

To je přesné. Komunisté slavili 28. října největší krádež století.

5 0
možnosti

J23a24n 76J71í68l66e54k

22. 10. 2018 21:53

Čekat omluvu od komunistů, je stejně zpozdilé, jako čekat návrat ztraceného mládí. :-)

8 0
možnosti
Foto

Opravdu si o tom nedělám žádné iluze. Ale slyšet připomenutí by občas mohli...

3 0
možnosti
Foto

A nebylo nahrazení svátku vzniku Československa Dnem znárodnění stejnou hloupostí jako nahrazení pohanských oslav Slunovratu křesťanskými Vánocemi?

1 4
možnosti

Ta marihuana vam nedela dobre ...

8 0
možnosti
Foto

Pane Trizuljaku, kde to žijete? Omluvu za pár přehmatů......?8-o;-)KarmaR^

3 0
možnosti
Foto

Jasně, "pár přehmatů" ;-D;-D;-D

Dík za zastavení

2 0
možnosti
Foto

Před chvílí jsem zaslechl ve zprávách zmínku o atentátu na Aloise Rašína. Provedl ho mladý anarchokomunista Josef Šoupal.

https://radiozurnal.rozhlas.cz/rasinuv-vrah-si-zmenil-jmeno-na-dneprostroj-a-chtel-vstoupit-do-ksc-7182280

4 0
možnosti

To je všeobecně známo ... odseděl si 18 let a se změněným jménem pokračoval ve stranickém funkčním postupu ...

8 0
možnosti

Karma pane Trizuljak a moc Vam dekuju za upozorneni na clanek J. Zabrany. Presne vystihuje povalecny vyvoj v CSR. Skoda, ze Janu Zabranovi nebylo doprano dozit se konce sovetsske okupace.

8 0
možnosti
Foto

Pane Lanciku, čas od času se podobným textům vracím, protože silným, neopakovatelným způsobem demaskují, o co ve skutečnosti šlo.

A máte pravdu, je velká škoda, že se Jan Zábrana konce toho režimu nedožil...Bolesti si zažil opravdu dost a mohly se podepsat i na jeho onemocněních. Oba jeho rodiče byli v 50. letech zavření...

2 0
možnosti
Foto

Zrovna dnes mi, Marku, ukazovala kamarádka, co pro hodinu dejepisu vzala dětem ze sveho archivu k nakouknuti. Rok asi 57? ...dejepis. Učebnice. Vzniku republiky je věnováno dvacet řádek a další jedna stránka o dělnických hnutich a problémech te doby. Není tam zmíněno jedno jediné jméno. ANI JEDEN AKTÉR. Před tím je kapitola o vyznamu VŘSR...ma asi tricet nebo čtyřicet stran. Obalka dejepisu pro českou školu má kresby Aurory...libajiciho rudoarmejce jiného rudoarmejce...dále dělníka co něco říká rusky jako v komiksu...kolegyně prostě dětem vzala doklad, at deti vidi, ze nemanipuluje s fakty...že se věci vykládaly tak, jak by si dnes řekly, že to není vůbec možné.

14 0
možnosti
Foto

Radko, moc děkuji za konkrétní příklad. Pamatuji tu dobu a její atmosféru. Jak se prakticky nesmělo o první republice a jejích zakladatelích mluvit. Ale zvláště tyhle konkrétní příklady jsou výmluvné a potřebné.

R^R^R^

6 0
možnosti
  • Počet článků 1005
  • Celková karma 22,63
  • Průměrná čtenost 1189x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy