Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JJ Vy jste nepochopil vůbec nic.

1 0
možnosti
Foto

JJ, podle toho, jak jasnozřivě se vyjadřujete, jste patrně pochopil Všechno v velkým V. Nebo dokonce Fšecko s velkým F ;-D

0 0
možnosti

Ještě bych upozornil na jedno pozoruhodné, zatímco špatnolidi - nevzdělanci z venkova, používají pro označení svých oponentů slušná a přívětivá označení "kavárna, pravda a láska, sluníčkáři, lepšolidi" tak "vzdělaní" lepšolidé zásadně používají neslušné nadávky "nevzdělanci, pitomci (viz lepšočlověk Hrušinský), xenofobové, náckové, fašouni, bolševici atd.

Tohle jasně vypovídá na které straně je slušnost, tolerance a chápání pojmu demokracie a na které straně je naprostý opak, zloba, nenávist, netolerance, chápání demokracie alá když nevládneme my tak to není žádná demokracie.

5 0
možnosti
Foto

Děkuji za dokonalou názornou ukázku! Přímo prototyp dělení lidí a toho jak je jedněm podsouvána zášť proti druhým. Tohle dělení na vzájemně nevražící "nepřátelské tábory" patří k tomu, co kritizuji. Popisuji to ve svém článku. Názorněji jste snad do této diskuse ani přispět nemohl.

Přeji Vám vše dobré v Novém roce.

0 0
možnosti

Úsměvné, jak se ta doba za bolševiků podobá dnešku, i dneska tady máme spoluobčany, kteří sami sebe pasovali na "předvoj lidstva" který nám zajistí tu jejich jedinou správnou "demokracii", tihle také škatulkují společnost na "špatnolidi", kde nejhoršími jsou Zeman s Babišem, potom zaprodanci Ruska a Číny, xenofobové, náckové, fašouni, bolševici, což jsou všichni co nesdílí kavárenské "pokrokové" hodnoty, multikulti, gendero, homo, femino.

Ono potom naprosto správně se tyhle levicové kavárenské probruselské "elity" nazývají naprosto správně neomarxisté, protože tihle mají s bolševiky opravdu přemnoho společného, ono dokonce ti starší kavárníci jako Šiklová, Svěrák, Pithart atd. mají i svoji bohatou minulost v bývalé KSČ. :-)

4 0
možnosti
Foto

Děkuji za názornou ukázku s vyjmenováním celé řady nálepek. Kdybych někde hledal průkazný vzorek toho, co svým článkem kritizuji, určitě bych našel, ale tímto jste mi ušetřil práci. Problémem je štěpení společnosti na vzájemně nevražící tábory. Vzájemně po sobě házené nálepky jsou přikládáním do ohně a brání věcnému rozhovoru, který jediný může něčemu pomoci.

Děkuji a přeji Vám hezký Nový rok.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Když je nálepkování špatné a přisuzujete ho zlým komunistům, tak proč se ho sám dopouštíte? "Rasisté a fašisté" jsou prostě nezpochybnitelně špatná skupina, tak tu onálepkujete, ale ostattní "skupiny" ne, protože ještě nedostaly šanci se historicky znemožnit? ;-)

6 0
možnosti
Foto

Pokud uznáváte to, co je už historicky dané, (např. historicky prověřenou obludnost rasizmu a nacizmu) pak jsme na jedné lodi. Platí to například i na pokusy oživit a znovu nějakým způsobem "legitimizovat" nacizmus v podhoubí krajních, násilím se projevujících seskupeních. Podobný názor mám také na vypjatý nacionalizmus, který se podílel na rozpoutání 1. světové války a tím zapříčinil miliony obětí. A stejný názor mám na obnovené pokusy etablovat agresivní, imperiálně podbarvený nacionalizmus. Komunizmus je ložený, jeho zločiny byly prokázané a uváděné počty obětí na lidských životech jsou strašlivé. Ve všech vyjmenovaných případech jde o historicky a sociologicky popsané jevy. Přičemž nacizmus a komunizmus jsou definovány i právně, příslušnými zákony, jako zločinné. Trestná je ji jejich propagace (dle míry závažnosti)

Velký pozor je ale třeba mít před nálepkováním konkrétních osob všelijakými dehonestačními označeními na základě pocitu, bez konkrétního doložení chování, které by k takovému pojmenování zavdávalo příčinu. Když s někým nesouhlasím, mohu k tomu pomlčet, protože ne vždy je dobré hrotit konflikty, anebo mohu věcně argumentovat, pro s něčím nesouhlasím a co případně navrhuji jiného. Ale ten, kdo otevřeně řekne svůj názor a doloží ho argumenty není "lepšočlověk". Jde o klidnou a věcnou atmosféru rozhovoru ve společnosti. To je obsahem mého blogu.

Přeji Vám hezký den

2 0
možnosti

Tolik smazaných příspěvků!!! Mám snad věřit, že právě příspěvky pod tímto článkem a tímto autorem se tak mimořádně vymykají průměrnému nedodržení kodexu?

Nebo autor nesnáší kritiku?

7 0
možnosti
Foto

Pane Hrubý, svědčí to bohužel o kvalitě příspěvků. Mažu vulgarity, osobní útoky a pokusy špinit příbuzné. Nejméně čtyři příspěvky byly narážkami na moji rodinu. Na nežijící lidi, kteří se nemohou bránit.

Smazal jsem také tapetování diskuse kaskádou krátkých několikaslovných posměšných vstupů. Tyto věci budu mazat i nadále, pokud se objeví.

Jinak si ale můžete diskusi projít a možná uvidíte, že na různé oponující názory se snažím odpovídat.

0 2
možnosti
Foto

Děkuji, přeji Vám vše dobré do Nového roku

0 0
možnosti

Marku, palec nahoru, ale stejně u těch "přesvědčených" argumentem nepřesvědčíš, budou mlet stále tu svou, naučenou, dokola.

2 0
možnosti
Foto

Oldo, dík za zastavení, přeji hezký den

0 0
možnosti

Nechci se vyjadřovat k téma blogu, jen by mě zajímalo proč tolik vymazaných příspěvků...to o něčem svědčí..ale o čem?????

3 1
možnosti
Foto

Podle mě to svědčí o tom, že jste si nezobrazil "všechny příspěvky", ale měl jste zobrazeno "doporučované".

0 1
možnosti
  • Počet článků 1003
  • Celková karma 21,07
  • Průměrná čtenost 1191x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy