Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Reaguji se zpožděním, ale příběh je silný, a pokud na obrázku je ona ikona, i z ní se dá číst. R^

1 0
možnosti

J46a29n 59J72í72l23e25k

10. 1. 2019 23:03

Nebesea se radují více z napraveného hříšníka, než ze spravedlivých. :-)

5 0
možnosti
Foto

Pravda pravdoucí, Jene. Mě podobné příběhy zajímají právě pro jejich lidskou strunu, lítost, snahu o proměnu života. K pokání patří nezbytně to, že se člověk snaží něco konkrétního dělat pro nápravu či aspoň pro dodatečné vyvážení něčím dobrým.

Setkal jsem se také s příběhem Němce, který se za války dostal do ruského zajetí, ale protože byl zdatný a vzdělaný přírodovědec, nakonec byl po válce umístěn do nějakého výzkumného ústavu a naturalizoval se v SSSR. Myslím, že se tam i oženil a založil rodinu. Nic z toho neposuzuji, jen zapisuji, co jsem slyšel.Ten člověk v podstatě z vlastní zkušenosti potvrdil věci, o nichž píše Timothy Snyder. Že Němci, postupující dobytým územím Sovětského svazu, páchali strašlivá zvěrstva na civilním obyvatelstvu. A že on svojí prací pro tu zemi chce aspoň trochu odčinit hrůzy, jichž byl svědkem zblízka.

Mám ovšem sen, že se třeba jednou svět něco dozví o svědomí současných ruských vojáků. Třeba těch, co masakrovali civilní obyvatelstvo v Čečensku. Myslím, že i mezi nimi se někdo najde, kdo toho litoval a něco také koná, aby své viny odčinil, jen zatím nemáme šanci se o tom dozvědět.

2 0
možnosti

R^ Zajímavé. V lidském životě se dějí věci různé.

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za zastavení. Mě lidské příběhy zajímají, snažím se zapamatovat si je, když je někde zaslechnu. Dnes ráno jsem poslouchal vyprávění muže z Angoly, zhruba v mém věku, který zažil tamní válku, včetně kubánské intervence, atd. Byl v mládí násilně naverbován do armády, nějakou dobu byl jako voják účasten tamního strašného konfliktu a pak se to v něm vzbouřilo, z armády odešel i za cenu rizika, že se za to dočká pomsty. Dodnes pomáhá při obnově země, vstoupil do řad saleziánských spolupracovníků, pomáhá při vzdělávání lidí, sociálních projektech a taky při reintegraci bývalých dětských vojáků, kteří neznají nic, než válku a neumí žádnou civilní práci, aby se sami uživili. Organizuje pro ně kurzy výuky řemesel... Na místě, kde pravidelně rozdával jídlo, ho zasáhla střepina dělostřeleckého granátu a přišel o nohu. Byla to cynická palba, úmyslně do místa, kde se vydávalo jídlo hladovějícím lidem.... Vzdor zmrzačení nepřestal pomáhat, belhá se s nedokonalou protézou a dál se věnuje obnově společnosti rozvrácené letitou válkou.

0 0
možnosti
Foto

... moc pěkný příběh:-)R^R^

3 0
možnosti
Foto

Zaujal mě silně. Domnívám se, že takových bude víc a na různých válčících stranách. Jenže se je asi nedozvíme... Mnozí lidé si je odnesli s sebou.

Byli prý i dva němečtí vojáci, kteří hlídkovali u Lidic a zachránili život několika lidickým mužům, když jim dovolili uniknout z hermetického obklíčení obce. Ale sami na to doplatili (pokud si to dobře pamatuji), někdo je vyzradil a dopadli hodně špatně, protože to bylo neuposlechnutí rozkazu...

6 1
možnosti
Foto

Tak to je skutecne pokaniR^

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS