Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je smutné, že větší ohlas byl mezi obyčejnými lidmi, než mezi státníky, kteří s tím konec konců mohli zkusit v té době něco udělat. I když .... - asi ne. Dík za vzpomínku Marku.

3 0
možnosti
Foto

Moc děkuji za zastavení, Dano a přeji krásný den :-)

0 0
možnosti

Díky, připomenu ještě pamětní desku Jana Palacha na univerzitě v Maltě.

1 0
možnosti

Ta doba - se již 100% nevrátí. To není dáno nějakou mravní a historickou vyspělostí - Naopak, z čelních komunistů se stali milionáři. Baží si a vůbec se jim o tom nesnilo. Občas je třeba nastravit rudohroší kůži, viz J.Palach, 30 let 17.11.1989, Bureš ap. Zase to přejde a kvasí se dále. Jeden pojem zůstal - Plíživá kontrarevoluce, žel nyní již ve společnosti samé . Normalizace neuhynula, žije si dále ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Snaha shodit Palachův čin a zašmudlat nějak jeho památku (docela podle mustru komunistické propagandy z roku 1969) je vidět ve všelijakých diskusích. Ale doufám, že zůstane jen u toho verbálního vandalství. Jenom ten fakt registruji, například pod přetištěným blogem Tomáše Vodvářky na Neviditelném psu. Ale nezabývám se tím příliš, nenechám si to vstoupit do duše.

2 0
možnosti

Já bych s pomníky a názvy ulic - po Janu Palachovi nespěchal. Je to věc ožehavá a citlivá. Vyčkal bych názoru odborníků ! Pak zejména - Zemana se Soukupem, co sdělí Bijec z Národní Ondráček a rovněž utlačovaní zástupci KSČM. Hodně bych dal na mínění soudruha Vodičky - za Svaz bojovníků. Pochopitelně, záleží mi také na hlasech soudruha a pána - Bureše i Babiše ... :-)

3 0
možnosti
Foto

R^;-DR^

Velmi nerad bych se dočkal nějakých podobných dob jako po roce 1968. Aby se třeba nějací "fakt dobří lidé" nesnažili zadupat do země ten krásný bronzový kříž - památník Jana Palacha a Jana Zajíce - na chodníku před Národním muzeem.

3 0
možnosti
Foto

Karma, pane Trizuljaku, ale Zemanovci a kobliháři toto nepochopí.:-/:-)

5 0
možnosti
Foto

Nemohu prosit o pochopení někoho, kdo nechce pochopit. Vlastně ani kvůli tomu své blogy nepíšu.

2 0
možnosti
Foto

https://youtu.be/9X-LWT2U63U tohle je písnička kterou složila skupina Compania dell annello

0 0
možnosti
Foto

v Itálii v tyto dny proběhla polemická diskuze mezi levicí a pravicí ohledně koncertu který ve Veroně připravili na Palachovu poctu, a vložila se do toho česká skupinka z Karlovy university , šlo o to že jedna ze skupiny zvaná Hobbit je definována nacionálně pravicová podle někoho hraje nazi-rock a tak se hádají jestli je to vhodné-mimochodem v článku je řečeno,že Palach se Zajícem nebyli jediní, ale tehdejší tajná policie okolnosti ostatních podobných prostestů ututlala https://www.veronasera.it/politica/jan-palach-storia-musica-polemiche-12-gennaio-2019-.html

1 0
možnosti
Foto

Díky moc za připomenutí. Původně jsem měl v textu zmínku o protestu naší ambasády ( protestu jednoznačně podporovaném našim ministerstvem zahraničí), proti pokusu zneužít jméno Jana Palacha italskou krajní pravicí. Ale pak jsem to ještě před publikováním textu vymazal, protože jsem téma Palachova pomníku nechtěl zapatlat přidaným tématem o těchto kontroverzích. Tady nechci dělat ani nepřímou propagaci neonacistům, riziko ohrožení svobody je i od nich velké.

0 0
možnosti

Jan Palach

Fondamenta S. Giacomo, 186, 30133 Venezia VE, Itálie

0 0
možnosti

Palach, komunisti, totalita, bolševici, Palachův týden, Havel .....

0 2
možnosti

Co chtěl básník Lička říct?

3 0
možnosti

I na Mauriciu (město Curepipe) je od sedmdesátých let pojmenováno autobusové nádraží po Janu Palachovi...

6 0
možnosti
  • Počet článků 1005
  • Celková karma 22,69
  • Průměrná čtenost 1189x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy