Diskuse

Hurdy gurdy

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem tu poprvé. Zdravím! Nalákal jste mi na moji slabou stránku pronásledující mě (elektrotechnika:-)) celý život, zájem o jejich konstrukci a v neposlední řadě mé srdce šumařské, které mě nutí hrát na všechno možné i nemožné! Zrovna nedávno jsem uvažoval, že bych niněru rád měl. Ale asi to není levná záležitost. Naživo jsem viděl loni hrát právě Pavlicu. Jenže on má atyp bez kláves a jako houslista na struny hmatá. Díky za článek! R^

P.S. Možná že to v článku je a já to přehlédl, že se také používá název kolovratec?

Mě jako houslistu v poslední dobou spíše bere švédská nickelharpha. https://www.youtube.com/watch?v=7sfBcWvVUbs

8-o To bych si dal líbit mít doma!

Zdraví Ota

1 0
možnosti
Foto

Zdravím, Oto, moc děkuji za zastavení a zasvěcený komentář. I mě uchvacuje švédská nyckelharpa a moc bych Vám přál mít ji a hrát na ni! Levné to asi nebude.... Na konci blogu jsem umístil aspoň jeden odkaz, je to paráda.

Niněry jsou dnes asi dost v módě a po Evropě se najde řada výrobců. Možná zkusím jednoho maďarského, kdesi jsem zahlédl adresu na jeho osobní web, na němž nástroje nabízí. Jen tak pro zajímavost se poptám na cenu.

0 0
možnosti

Tenhle blog je myslím pro mně, pro radost. Budu si poslouchat po chvilkách. Naráz by toho bylo moc. Ze všeho nejvíc ale chci poděkovat Marku, už můžu niněru odložit - na čas. Je hodně skladeb, kde jsou tyto nástroje krásné a vybral jste moc krásné ukázky. A tak díky, protože jste se mi postaral o krásný poslech - a nemusím to hledat! :-):-):-)

1 0
možnosti
Foto

To mi spadl kámen ze srdce, :-)V měl jsem obavy, že se na mne budete zlobit, že se montuju do oboru hudebních blogů, které umíte tak skvěle. Vážím si toho, že Vám můj blog udělal radost!

Niněra mě hodně uchvátila a je mi spíše líto, že jsem už do tohoto blogu nemohl zařadit více ukázek. Skvělým hráčem etnické a historické hudby je například Andrej Vinogradov a už se mi do blogu moc nevešel...

https://www.youtube.com/watch?v=RoSbpmRUw8o

Jsou tu taky Irové a Skotové, Poláci, Maďaři... Škoda, že čeští muzikanti si nedali záležet, snad jen Jiří Pavlica má sem-tam nějaké video s niněrou

Přeji krásný večer, Dano :-)

0 0
možnosti
JZ

No tak ten Loibner opravdu excelentní. Ve skutečnosti je to právě jeho hra, která mi asociuje metal, Baudoin je spíš jazzově zmatený:-)

0 0
možnosti
Foto

Mathias Loibner se pohybuje spíše mezi etnickou hudbou (inspiracemi z ní) a soudobou vážnou hudbou.

https://www.youtube.com/watch?v=QHmML7bu-iM

Ale proti gustu žádná dišputát, když pro Vás asociuje metal, pak budu těžko něco namítat. Dík za nakouknutí a komentář, přeji pěkný a klidný den.

0 0
možnosti
JM

J61o75s81e35f 68M37i26k26e27l

13. 3. 2019 21:43

Ale na ty nejkrásnější "Hurdy Gurdy" jste zapomněl: Patty Gurdy, Candice Night nebo Jenni z Omnie. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Nezapomněl ;-D Jen jsem dal prostě jiné interprety ;-D

(Patty Gurdy a Candice Night s Ritchiem Blackmorem jsem zvažoval, Omnia a Jenny se mi už taky do blogu nevešli, ale hrají moc pěkně)

Zdravím a děkuji za zastavení

1 0
možnosti
Foto

P15e58t44r 20O56m82e51l96k27a

13. 3. 2019 16:26

Úžasný nástroj, úžasní lidé R^.

1 0
možnosti
Foto

Vzalo mě to. Skvělí jsou jak tvůrci těchto nástrojů, tak interpreti. Nedělám blogy o hudbě, ale tady jsem se "neudržel". Díky za nakouknutí :-)

1 0
možnosti
VF

Pane Trizujaku, zírám a smekám. R^R^R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za zastavení a milé slovo :-) Určitě netřeba smekat, jen jsem dal najevo své okouzlení ze světa těchto podivuhodných hudebních nástrojů a z umění hráčů na ně. Trčím doma nastydlej, a tak jsem si pouštěl muziku.

A chtěl jsem se tímto blogem podělit o zážitek

1 0
možnosti
  • Počet článků 1009
  • Celková karma 24,69
  • Průměrná čtenost 1184x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy