Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dělo se tak v minulosti a děje se tak i dnes. A bude se tak dít. Dokonce je to přímo jev, proto naši předci vymysleli pořekadlo: "Kdo seje vítr, sklízí bouři." Není náhoda, že použili na tento příměr živly, které nelze ovládat. Od určitého zlomu (názorů, trpělivosti, šílenství), se tak bohužel děje. A žádné proklamace nikoho, i když sebevíce renomovaného, tomu nezabrání. Nemyslete - ani cenzura. Hněv se chová jako živel a stejně těžko se ovládá, když vyvře z hloubi. Je to neomluvitelné, ale nelze tomu pokaždé účinně zabránit. Lze s tím jen ze všech sil bojovat - základem je etické chování nás všech, - snaha o něj v prvé řadě u sebe sama a snaha těch, kteří jsou všem na očích, ho dodržovat každodenně. Mnoho let se o etice chování mluví jako o přežitku. Nepsaná pravidla jsou k smíchu a těch psaných máme hafo.

0 0
možnosti
Foto

Zákon není k smíchu (přestože si to to někteří lidé myslí)

Podstata problému je v dodržování zákona a jakékoliv řečičky kolem toho (o údajné bezbřehé svobodě slova, o cenzuře, atd.) jsou odváděním pozornosti.

Jde jednoduše o dodržování zákona a když u někoho "není vůle" k jeho dodržování, pak riskuje, že se bude se zákonem potýkat a hrozí mu postih. To jsou jednoduché principy právního státu.

Zdravím, Dano, děkuji za příspěvek a přeji hezkou neděli :-)

0 0
možnosti
Foto

Dobrý den, děkuji všem za odezvu v diskusi a přeji pěkný, klidný víkend. Neděli možná už s teplejším počasím a příjemnou jarní atmosférou.

1 0
možnosti
OK

O76t64a 70K97i63n27c

16. 3. 2019 12:03

Souhlasím s vámi, ode mne karma.

2 0
možnosti
Foto

Nestalo se v Norsku, ale ve Švědsku.

0 0
možnosti
PN

Promiňte, ale striktně nesouhlasím. Jakékoli popření svobody slova je likvidace demokracie. Na obhajobu Breivika by se daly použít velmi dobré argumenty, ale ty nesmí zaznít, protože - přestože pravdivé - jsou verbálním trestným činem. Naproti tomu jakékoli poplivání třeba nacismu, jakkoli lživé - je vítáno s nadšením. To je s prominutím totalita a ne demokracie. Pokud chcete demokracii, musíte nechat mluvit i ty, se kterými nesouhlasíte. Nic není černobílé. Stejně jako křesťanství nejsou jenom čarodějnické procesy tak nacismus nejsou jenom koncentrační tábory. Zaplať pánbůh, že dnes už lze sehnat (při určitém úsilí a jazykovém vybavení) i jiné než mainstreamové zdroje a že vycházejí i knihy před tím dekády komunisty zakázané.

2 2
možnosti
MS

V historických dokumentech o nacistické éře se běžně mluví o tom, čím si Hitler získával masy; ale je to zasazeno do celkového kontextu. Jako celek byl nacismus zločinný, i když třeba nám (?) Hitler téměř postavil dálnici. Totéž platí o komunizmu atd. To, že některé Breivikovy myšlenky mají racionální jádro, ani v nejmenším neospravedlňuje jeho zločin.

2 0
možnosti
Foto

R^naprostý souhlas pane MarkuR^

2 0
možnosti
AC

Karma.

Člověk, co se neštítí povraždit děti a ženy, zaslouží jen pohrdání a největší trest. Odporné a neomluvitelné.

Ten tichý souhlas řady lidí, nebojím se je nezvat pokrytců, mě nepřestává udivovat.

4 0
možnosti
Foto

Taky mi nad tím zůstává rozum stát. Dík, přeji hezký víkend.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1003
  • Celková karma 20,75
  • Průměrná čtenost 1191x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy