Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Zasloužená karma R^:-)

2 0
možnosti
MV

dekuju za pro me nove informace a fajnove napsany, navic!

1 0
možnosti
Foto

Zdravím, Marku a dík za nakouknutí!

0 0
možnosti
AR

Já jen chci dodat, že papež PIUS XII.- Eugenio Pacelli, byl uveden na trůn ve Vatikánu 12.3.1939. Do té doby celou řadu let působil jako vatikánský diplomat, jenž už před tím byl kritický vůči komunismu a nacismu. Stalin i Hitler jej nenáviděli. I po své smrti byl komunistům natolik nepříjemný, že v r.1960 Chruščov schválil tajný plán KGB na poškození morální autority Vatikánu. K tomuto měla posloužit divadelní hra německého fandy komunistů Rolfa Hochhutha "Náměstek". Premiéru měla r.1963 a byla přeložena do všech jazyků zemí tehdejšího Sovětského bloku. Tato hra byla i u nás hrána. Vše bylo vyzrazeno když r.1978 prchl na Západ Ion Pacepa, generál rumunské tajné Securitate. Ještě přidám, že PIUS XII. až do r.1944 pomáhal vysídlovat židy z Říma do ciziny a proto je v Izraeli brán s velkým respektem.!!

4 0
možnosti
Foto

Velice Vám děkuji za skvělé doplnění, pane Rečku!

Je toho hodně, nechtěl jsem psát blog doširoka, zde jsem hlavně zmínil pádnou odpověď Pia XII. na Stalinovy posměšky. Je příznačné, že diktátoři jako Stalin a Hitler, protagonisté dvou nejzrůdnějších totalitních režimů, Pia XII. svorně nenáviděli. Odkrývá to vzájemnou blízkost ideologií zla.

A špinavá kampaň sovětských komunistů, její tehdejší metody, jak je popisujete, to je přeci stále jeden scénář. Přesně takovými tahy, jen modifikovanými podle nových možností daných internetem, se stále vyznačuje destruktivní propaganda z Ruska. Ta říše se ve své podstatě a ve svých metodách nijak zvlášť nezměnila.

Přeji Vám hezký den

0 0
možnosti
Foto

Děkuji moc, pane Šiku :-)

0 0
možnosti
Foto

P35e30t46r 49O68m50e66l37k34a

26. 3. 2019 18:53

Hezké čtení.R^

2 0
možnosti
Foto

Moc hezky napsáno, Marku. Věřím, že po odtajnění archívů se ukáže pravda, kolik dobrého toho papež Pius XII. udělal. že konečně skončí ty hnusné pomluvy.

Karma.

6 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, Tomáši. Taky věřím, že po odtajnění archivů se ukáže pravda. Pomluvy asi neskončí, protože u nich na pravdivém poznání vůbec nejde. Pomlouvači budou fakta ignorovat a trvat na svých lživých verzích. Vždyť to vidíme i dnes u fake news...

Dík za zastavení

1 0
možnosti
Foto

Alžběto, dík za Váš veselý blog, hodně mě pobavil :-)

0 0
možnosti
Foto

Nedá mi to, abych zde nepřetiskl pro úplnost zprávy z Osvobozeného našince z r. 1947, jak jsem si je vypsal: Oznámili jsme již, že náhradníkem Myrona Taylora, osobního zástupce presidenta Roosevelta a potom i Trumana u Sv. Stolice ve Vatikáně, byl v těchto dnech jmenová p. Graham Persons, který již nastoupil svůj úřad. Při této příležitosti sluší se připomnět, jaké bylo vlastně poslání a působení osobního Rooseveltova velvyslance v duchovním středisku křeťanství v pohnutých dobách válečných. Nedávno publikovaná korespondence mezi papežem a presidentem Rooseveltem, jejíž celkový obsah jsme již zhodnotili, osvětluje i tuto okolnost. Ve chvílích tragických pro celé lidstvo papež, čerpaje sílu ze společenství katolické Církve, odporuje všem nátlakům. Když Němci napadli SSSR z různých stran, se žádá, aby papež požehnal novou „křížáckou výpravu“. Roosevelt ale papeži píše, že „hlavy všech církví ve Spojených státech“ uznaly, že hitlerovské Německo je lidskému pokolení nebezpečnější než bolševické Rusko. Pius XII. v rozhovorech s Taylorem odpověděl, že Církev nemůže jinak než odsoudit atheistický komunismus a sovětské systémy, které potlačují individuelní svobodu, Církev však, jako vždy, cítí k ruskému lidu mateřskou náklonnost. Papež neřekl ani slova, které by mohlo sloužit některé z obou proti sobě bojujících propagand. Dr.J.H. v březnu 1947, Řím.: Skrývá Vatikán válečné zločince? Zvláštní zpráva „Našince“ z Říma. „Možno tomu věřit někde v Brdech, nebo Jeseníkách. V Římě jim nevěří nikdo, kdo zná skutečné stanovisko papeže Pia XII, oproti válečným zločinům a zločincům. Zato by si mohl zvědavec pohovořit v Římě s vedoucími levicovými politiky, kteří za německé okupace našli útočiště v římských seminářích a klášteřích. Dnešní socialistický ministr práce Romita a ministerský předseda Petr Nenni se skrýval v semináři Lateránském, komunistický poslanec Rovereda v koleji Lombardo, komunistický žurnalista Alicata v koleji Rosmini.

0 1
možnosti
Foto

Odhalení vztahů Vatikánu k nacismu. Sbírka dalších autentických dokumentů. Tamtéž, s.3

Vydána sbírka dokumentů Il nazional socialismo e la Santa Sede, která publikuje nepřetržitou řadu protestů proti stálému porušování konkordáu, jehož uzavření nemohlo být Římem odmítnuto. Obhájcům Církve přináší dobré zbraně, věřícím radost a hrdost, všem protivníkům dobré vůle a lhostejným poskytuje jasné poučení o postoji papežství v současných dobách a bojích.

Já jenom, že ty dokumenty už byly zčásti publikovány.

0 1
možnosti
  • Počet článků 1004
  • Celková karma 21,67
  • Průměrná čtenost 1190x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy