Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J71a51n 59P91a77v26l34í46k

13. 6. 2019 18:30

Stále se potvrzuje, že v Kremlu znamená zítra to stejné, co včera a nikdy jinak. Je důležité to vědět.

0 0
možnosti

R^

Komunističtí vlastenci? Nejsou vlastně vlastizrádci?

:-)

2 1
možnosti
Foto

Českoslovenští komunisté po celou svoji historii tíhli k vlastizradě. A dodnes tíhnou.

1 1
možnosti

J44a51n 38R14á96ž

4. 6. 2019 11:22

Všichni oficiální představitelé Ruska od Gorbačova až po Putina tuto invazi odsoudili a omluvili se za ni. Stejně je to s německou okupací. Za tu se nám také oficiálně čelní představitelé Německa omluvili. Takže by to mělo obojí být oficiálně uzavřené.

Mimochodem: Hodně mne roztrpčilo, že loňskému kulatému výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy se věnovalo spousta času, což bylo správně, ale letošnímu kulatému výročí obsazení ČSR německými armádami se nějak zvláště nevěnovala skoro žádná zvláštní pozornost, což správné nebylo. Jak obsazení republiky Němci v roce 1939, tak i Sovětským svazem (ne Ruskem) v roce 1968 je stejné svinstvo a věnovat zvýšenou pozornost roku 68 a opomíjet rok 39 jen proto, že Německo je dnes v naší milosti a Rusko v nemilosti, je špatné.

PS. V Německu bylo ve své době , stejně jako v Rusku je tomu dnes, zhruba stejné množství pamětníků, kteří jsou hrdí na "úspěchy" svých armád při obsazování cizích zemí. Rozdíl je jen v tom, že ti němečtí už většinou zemřeli a proto o nich není slyšet, kdežto o těch Ruských slyšet je.

1 2
možnosti
Foto

1/ "Velikaja Rus" která prý navěky ustanovila sojuz něrušimyj narodov svobodnych (atd.) jednoduše figurovala v sovětské státní hymně. Formálně to byl Sovětský svaz, ale mentalitou, včetně nepokrytého vyjevení v hymně, se oni stále považují za tu "Velikou Rus" a patrně je tam dost takových, kdo po ní stále touží. Rusové byli naprostým hegemonem tzv. Sovětského svazu a zejména skrze svá oficiální místa se dnes k Sovětskému svazu otevřeně hlásí.

2/ Nikterak nezpochybňuji válečné zločiny nacistického Německa. Pocházím z rodiny, která byla za války silně zapojena do protinacistického odboje a v případě prozrazení by šlo o život všem.

Vaše srovnání je mimořádně dobře zvolené, protože ukazuje jeden zásadní rozdíl. Opravdu mi není známo, že by v německém poválečném parlamentu oficiálně působila strana NSDAP a pokoušela se prosadit zákon schvalující nacistickou agresi proti kterémukoliv z napadených států či například legalizovat naše obsazení nacistickým Německem v březnu 1939.

Děkuji za příspěvek, přeji vše dobré

5 1
možnosti
Foto

Vedle faktů, o kterých píšete, je tu vážný problém, vážený pane Trizuljaku, že i u nás v praxi vládne formalistické pozitivní právo a na ius naturale se práší v koutě, ačkoli by oba směry měly být v rovnováze. Lze proto očekávat, že i v Rusku právně odůvodní správnost svých vstupů do zemí... zvacími dopisy. Je smutné, že právo přirozené (ius naturale) na státu a člověku nezávislé, pocházející z práva římského (božího záměru, lidské přirozenosti a rozumu) se už dnes nikomu nehodí, proto také etické jednání osob je dnes zcela opomíjený požadavek všude. Nezávislot justice máme uzákoněnu a je nám to k čemu? Etiku nelze definovat ani uzákonit, nelze ji ani vynucovat, ani vymáhat, nehledě na to, že se mainstreamu ekonomicky nevyplatí. Tak se budu těšit zase na nějaké Vaše kouzelné fotky. S úctou VR^ a děkuji.

2 0
možnosti
Foto

Veškerá jus, včetně jus naturae, byla hrubě pošlapána ruskou (pardon, sovětskou) invazí do Československa. V tom je celý ten vážný problém. Takže současná ruská parlamentní jus (pokud odhlasují zákon, o němž je zde řeč) bude jenom dalším pošlapáním všeho normálního a lidského, jus naturae nevyjímaje.

Vážená paní Voříšková, moc děkuji za vyjádření názoru, přeji Vám vše dobré.

3 1
možnosti
Foto

Je uklidňující, že v té záplavě levicových noků, kteří se zde na blogu vynořili, se najdou tací, kteří píší pravdu a fakta.

8 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^ Také se k tomu chystám něco napsat.

11 0
možnosti
Foto

Určitě napište, je to třeba R^R^R^

Tady je článek, který vystihuje ty sprosté lži:

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rusko-k-invazi-1968/r~e97faa08964511e895620cc47ab5f122/

5 1
možnosti
Foto

Chtěl jsem o tom psát,ale už nemusím. Rusáci prostě zůstanou pořád stejní. A pan Zeman s nimi chodí pařit.( a nejen on). Hanba jim. R^

16 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, Tomáši, je to hanebné, jak se náš prezident chová a jak poklonkuje východním imperátorům, jak čínským tak ruským.

Stejná ostuda a pro nás i z pohledu mezinárodního renomé děsivá pohana je chování poslance(!) Ondráčka, na něž jsme se jako stát ani nezmohli k nějaké rozumné a dostatečně pádné reakci. ;-(

Přeji Vám pokojný čas a dobré dny, klidně si ušetřete psaní o celém tom trapasu.

5 2
možnosti
Foto

R^Jo, Marku, taky mi to zvedlo mandle, až jsem o tom málem napsal, i když politiku skoro nepíšu. Ale vzal jste to za mě, díky.

10 0
možnosti
Foto

Honzo, mně to s mandlemi zacloumalo, je třeba se ozvat.

A jsem rád, že jsem Vám ušetřil námahu :-);-D:-)

4 2
možnosti
Foto

Smutné je, že ochotných s rusy kolaborovat je tu i dnes dost...

17 0
možnosti
Foto

Filipe, je to pravidelně vidět taky v diskusích. Ale v celkovém součtu to u nás bude jen nějaká mizivá desetinka promile. Ovšem "pilní" tedy jsou, to je vidět!

12 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS