Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Provaktivní, drzá komunistická lež byla smazána. Autora toho prolhaného příspěvku varuji, že bude smazán každý jeho další pokus zde trolit.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Vím, že to bude znít trochu blbě, ale napsal jste, Marku, krásný nekrolog. Pan Stránský byl Člověk. R^V

3 0
možnosti
Foto

R^V Člověk s velkým "Č" - to podepisuji, Tomáši.

A dík za nakouknutí :-):-)

0 0
možnosti

Nezbyva mi nez zvysit karmu. Vetsina uz byla o tomtovzacnemcloveku napsana. R^R^R^

3 0
možnosti
Foto

J46a25n 95Š15i84k

13. 6. 2019 21:29

Díky za článek pane Trizuljaku. Na panem Stránském si nejvíce vážím přesně toho, o čem píšete. Přes prožitou bolest a utrpení nedokázal nenávidět, ani se mstít. Tak moc by bylo potřeba podobných lidí! Bohužel přibývá těch, kteří dokáží využívat výhod dnešní svobodné společnosti, nic hrozného se jim neděje a přitom nenávidí, závidí a dokáží se mstít kvůli hloupostem i zlým slovem, které dokáže strašně ublížit. Je škoda, že o lidech jako pan Stránský se tak málo píše, učí, apod..

6 0
možnosti
Foto

Pravdivá slova, pane Šiku. Měl jsem v životě to obrovské štěstí, že jsem se osobně znal s několika lidmi, kteří si prošli podobným utrpením, jako Jiří Stránský. A byli jako on, neměli nenávist, ani nejmenší touhu se mstít.

Například premonstrát, tepelský opat Heřman Josef Tyl, který se s Jiřím Stránským velmi pravděpodobně potkal v lágru na uranu, Bylo to nesmírně laskavý a milosrdný člověk, úplně to z něj vyzařovalo. Ale naprosto podobně jako Jiří Stránský, i on byl velice zásadový pokud šlo o pravdu o tom, co se v těch lágrech dělo. Myslím si, že to je velké umění: Zachovat si pevné vědomí o tom, že zlo bylo skutečně zlo a nelze je bagatelizovat, ale přitom zůstat ve svých postojích naplno v milosrdenství, bez nenávisti a touhy po pomstě. P. Tyl byl vězněm nacistických koncentráků a poté komunistických lágrů. Každému bych doporučil přečíst si jeho knihu s názvem "Psancem",

Zdravím a přeji Vám hezký víkend.

1 0
možnosti

Příběh úctyhodného nositele - Řádu Stříbrného vlka! - Úchvatný! Pro Skauty, byl bratr Jíra skutečným rytířem a příkladem k inspiraci. 1953 zatčen - Velezrada a 8 let basy. Vzpomínám na svého otce, kdy dobu popisoval. Procesy - temno - hrůza obavy. V noci někdo zvoní! Co se děje? Válka přece skončila a Gestapo bylo zlikvidováno, vysídleno! Dokud se Komunisté vraždili mezi sebou - (Záliba zvláštní), budiž. V okamžiku, kdy se soustředili i na ženu, válečné hrdiny a civilisty - Byl problém. Oni byli vinni = Byli moc slušní, mravní a zásadoví! .Patřil mezi ně - Spisovatel, scenárista, dramatik, překladatel, básník, skaut + Dvojnásobný šlechtic !! Šlechtic ducha + Rytíř Stránský ze Stránky a Greifenfelsu. Vnuk meziválečného čs předsedy vlády, Jana Malypetra! Opravdu, s takovými to lidmi - Se Socialismus budovat nedá ! .... V

2 0
možnosti
Foto

R^ Skvěle napsané, děkuji!

0 0
možnosti

Ano pane Trizuljaku. Pan Stránský byl nesmírně vzácný člověk. Nikdo by z jeho jakýchkoli projevů byť i v soukromém hovoru s ním, nepoznal, že hovoří o vlastních prožitcích. Nikdy nedal najevo žádné negativní emoce, jakkoli by to bylo plně pochopitelné. On byl skutečně nenávisti prost. Přestože samozřejmě nic, z toho, co prožil nezapomněl a nemohl zapomenout a vydával o tom i proto svědectví, nikdy u něho nikdo nenašel ani stopu oné nenávisti. Tohle zvládne jen skutečně velmi výjimečný člověk, velmi silný člověk.

5 0
možnosti
Foto

R^ J.S. byl jedním z mnoha, kteří si prošli TĚŽKO PŘEDSTAVITELNÝM peklem za svého života. Ovšem jedním z mála, který, a nejen svá(!) poznání, dokázal zpracovat do písemných podob, z nichž některé sloužily, resp. byly použity, i jako základ scénařů pro film., seriál, i dokument. zpracování. A tím se stal nejen známým, ale i až ,,symbolem". Co doba a zrůdný systém dokázaly dělat s lidmi, to již málokdo dokáže pochopit. Nakonec i to popsal např i v pravděpodobně též až autobiograf. příběhu, kde se sešli pamětníci na místech, kde společně prožili ony osudy. Vč. až nečekaného ,,rozuzlení", že ten, který byl dle nich z nich ten nejstatečnější, byl zlomen až natolik, že to neunesl. A následně se k tomu na onom jejich ,,srazu", přiznal(mistrně podáno L. MunzaremR^).

4 0
možnosti
Foto

Žel, metody, jakými byli lidé "lámáni", byly naprosto profesionáln vědecky propracované, surové a bezohledné..;-( Spousta toho byla od sovětských poradců, kteří už s tím měli pár desetiletí zkušenosti, ale nemyslím si, že by se naši "vyšetřovatelé" chtěli nechat v tomto směru takzvaně "zahanbit". Dokonce i Josef Toufar, už prakticky umlácený k smrti, jakési přiznání podepsal, ale těm zrůdám už to bylo k ničemu, protože krátce nato zemřel.;-(

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS