Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V Mikulčicích se taky soudruzi usnesli "návrat nežádoucí",a jak se dodnes prsí!!!

0 0
možnosti
Foto

Připomněl jste mi vtip, jak se československá socialistická televize vypravila do hor hledat nějaké pamětníky Leninova přechodu před Rysy. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Nebyl jsem sice kulak s majetkem, ale kvůli ústním projevům na veřejnosti jsem mohl dopadnout podobně. Proto následovala má zbabělá emigrace za kopečky. Marku R^R^

1 0
možnosti
Foto

Horste, myslím si, že od mnoha lidí to byla velká odvaha. Kdysi jsem v blogu na Lidovkách zapsal příběhy několika mých dávných kamarádů, kteří odešli za hranice, Někteří z nich "byli odejiti" víceméně násilně. V každém z těch příběhů je i kousek krásného happyendu. Jakoby jim nebe pomáhalo v jejich trápení..

0 0
možnosti

Dobří rodáci, jeden z našich nejlepších filmů. Noblesa V. Jasného si dlouze pobydlela v trezoru ! STB zatýká Brzobohatého = Správný sedlák, pole nepokosené neopouští, tak si soudruzi sednou na mez ...

Předsedu JZD hrál osobitý typ - Karel Vochoč, (ostravský herec). Jeho "Ploskolebý vzhled", jej k rolím funkcionářů ideálně předurčoval. Oblíbený člověk - Komunista! Málo se ví, že prchl z protektorátu do Jugoslávie a bojoval proti nacistům v partyzánském oddílu Josipa Broze Tita! Pak se jeho levicovatost dá i nějak chápat. Měl jsem možnost jej potkat, jako chalupáře v Miloticích/Opavou. Táboráky byly zajímavé - Objevil se i funkcionář , (pozdější KV KSČ) - Kolektivizátor! Pravil, že jako mladý přesvědčoval sedláka. Ten byl vzpurný. Vytasil tedy revolver a vystřelil do vzduchu - Hle! Sedlák pokrokové myšlenky přijal a soudruh zahájil svou kariéru. (Skončil jako předseda ONV). To byly ty mé dětské zážitky, kdy otec revanšista souseda objal - Oldřichu, jsi bezva chlap, ale urva komunista ! Já hleděl, co to ti dospělí vlastně řeší? Jo, jo - Všichni to byli dobří chataři - Rodáci ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Moc díky za tento příběh R^ Na podobné téma taky chystám blog v rámci tohoto cyklu. S otázkou, zda mohl existovat "fajn chlapík" komunista, Dobrák od kosti. Takový učiněný Colas Breugnon. Myslím si, že to možné snad i bylo, ale po srpnu 1968 už to tak úplně nemohla být pravda. Lidé, kteří se dál členství ve straně drželi, neřkuli věrnosti straně a jejím idejím, to museli dělat s obrovskou dírou ve svědomí a s vnitřní bolestí. Znal jsem takové a rozhodně je nesoudím, protože člověk je strašně křehká nádoba. .

1 0
možnosti
Foto

Velká karma, pane Trizuljaku, Všichni dobří rodáci je pro mě nejlepším československým filmem, který jsem už viděla mnohokrát. Já když čtu takovéto příběhy, tak je mi vždy lito, že nevyšel v roce 2002 plánovaný atentát válečnému hrdinovi Pravomilu Raichlovi. Vím, že to není správné, ale moc bych mu to přála.

2 0
možnosti
Foto

Karma, pokání a usmíření...krásná myšlenka.V

5 0
možnosti

J56a10n 16P24a10v95l85í45k

19. 8. 2019 19:19

Mám jednu poznámku: po roce 1989 až na výjimky nedošlo k potrestání zločinů bolševické éry, přičemž ty výjimky vinu nikdy neuznaly (např. Brožová-Polednová). Takže to vyrovnání se s minulostí se moc nedaří. Připomínat ty události je proto stále důležité, panu Trizuljakovi za to díky.

9 0
možnosti
Foto

Marku, karma a čteno jedním dechem. Lze jen doufat v Jeho spravedlnost.

5 0
možnosti
Foto

Také v Jeho spravedlnost věřím, Tomáši. Možná bych jinak ani neměl sílu tyhle příběhy zaznamenávat. A soukromě doufám, že bude jiná, mnohem komplexnější, překvapivější a krásnější, než si dovedeme představit.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS