Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na toto datum si vytahnu Svobodne (tehdy a jen na chvili vskutku svobodne) Slovo a vidim na prvni strance palcovy titulek; " S vystrely okupantu skoncily idealy druzby a bratrstvi".

Vidim pred sebou napisy na vsech plotech a vsude kde to bylo mozne 21.8.1968=15.3.1939. Rozdilu mnoho neni, Nemci aspon nic nepredstirali, my poroucime a vy budete poslouchat. Soveti, tedy vlastne Rusi byli podlejsi, ze v podstate, kdyz spachali to stejne co Nemci, vydavali to za bratrskou pomoc. Taky Nemci nemuseli nikoho z nasich statniku unest, Hacha s Chvalkovskym jeli do Berlina sami, jen nevim nakolik z vule vlastni, kdezto Rusi pod hrozbou samopalu unesli mimo prezienta vsecky nejvyzsi predstavitele Cs. statu a kom. strany a stejne pod hrozbou namirenych hlavni je prinutili podepsat potupny protokol o "docasnem" pobytu, vlastne okupaci.

2 0
možnosti
Foto

Bohužel, je to přesně ta typická ruská podlost a zákeřnost.

Oni přeci také v roce 1939 údajně nepřepadli Polsko, ale prý jen "zachraňovali" zbytek jeho území před Hitlerem. A dle známé nóty ministerstva zahraničí pouze chtěli "ochránit" obyvatele toho území. Což vzápětí potvrdili masakry polské inteligence a deportací lidí v řádu statisíců.

3 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

„Medvěd se nezbaví drápů, i když ho naučíme tančit“ (Boleslaw Prus)

1 0
možnosti
Foto

Jo, abych nezapomněl. Oni v roce 1939 tu "záchranu polského území před Hitlerem" pak společně s Hitlerovou nacistickou armádou oslavili.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1003
  • Celková karma 20,70
  • Průměrná čtenost 1191x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy