Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Predátorské hitlerovské Německo bylo zpacifikovano, ale Putinovo predátorské, imperialistické Rusko na zpacifikování teprve čeká!

:-)

3 0
možnosti
Foto

Němci se po druhé světové válce naprosto zřekli agresivní, dobyvačné politiky. Uznali své viny a dodnes se za ně omlouvají. Pokud bychom chtěli vidět příklad obrácení národa, dokonce obrácení silně motivované věřícími lidmi, evangelíky i katolíky, pak je to příklad Německa po druhé světové válce. .

Tak proč by se nemohli v tomto smyslu obrátit také Rusové? Proč setrvávají ve starověkých mentálních schématech dobyvačné říše? NESTAČÍ JIM TO OBROVSKÉ ÚZEMÍ, KTERÉ MAJÍ?

2 0
možnosti

G68e93o70r30g40e 15H68o30l72y

18. 9. 2019 16:56

Velice zajimave, diky...primelo me to brouzdat na internet narazil jsem na toto:

https://www.youtube.com/watch?v=AZErCVlIDJg ..Soviet role in WWII

2 0
možnosti
Foto

Logicky vojenský zásah, bez něj by byla válka prohrana a Vy byste tady nebyl Rv

3 7
možnosti
Foto

Velmi hloupě a ostudně se mýlíte. Což je u Vás běžné RvRvRv

7 1
možnosti
Foto

Velice děkuji za dosavadní, vzácně věcně a slušně vedenou diskusi.O to přeci jde, normálně, věcně diskutovat.

...

(Zatím jen mírně varuji, že pokusy o trolení budu mazat v zárodku, protože se to tu už nenápadně ;-D začalo objevovat...)

..

2 1
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Velká karmaR^. Je fakt, že žádný národ tolik nezkusil blízkostí a spojením těch dvou strašných režimů.

7 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Strádale

0 0
možnosti
Foto

Kdysi jsem přemýšlel o tom, který z těch dvou režimů je zrůdnější. Jestli ten co vraždí svoje občany (komunismus) nebo lidi jiné rasy (fašismus/nacismus). Dospěl jsem k názoru, že je to zcela irelevantní. Obojí je natolik odporné, že už neexistuje horší možnost. A Vám karma za článek.

11 0
možnosti
Foto

Děkuji za Váš příspěvek do diskuse, pane Frélichu. Mám na to podobný názor. Zůstal však jeden smutný rozdíl, který dosud páchá škody na vědomí lidí. Zločiny nacizmu byly důkladně popsány a odsouzeny jak na morální rovině, tak i trestněprávně.

Kdežto popisu zločinů komunizmu je dosud bráněno uzavřenými archivy v současném Rusku. Existují i zprávy o tom, že například dokumentace o gulagu a jeho obětech je likvidována. Dosud nedošlo k rozsáhlému a všeobecně sdílenému morálnímu odsouzení zločinů komunizmu, natož k potrestání viníků... :-(

5 0
možnosti
Foto

Už jsem to jednou psal, takže jsem to opět zkopíroval. V Británie a Francie měla snahu uzavřít se Stalinem dohodu o společném postupu proti Německu. Stalin si kladl takové požadavky, které nemohli spojenci přijmout. Dochoval se dokument, kde Stalin nadiktoval Klimentu Vorošilovi pokyny, jak postupovat při jednání s cílem nedohodnout se. Jak to vyjádřil k otázce paktu se Stalinem Hans von Herwath " Byli jsme schopni dosáhnout dohody se Sověty, protože jsme mohli bez problémů ze strany německé veřejnosti nabídnout Rusku pobaltské státy a východní Polsko. To Britové a Francouzi s jejich veřejným míněním udělat nemohli " To je přesně to, co chtěl Stalin po Francii a V. Británii, aby souhlasila s anexí východního Polska a pobaltských států, stejně tak Finska. Jak se Stalin vyjádřil dne 7. září 1939 v rozhovoru s Molotovem, Dimitrovem Ždanovem: Nemáme nic proti tomu, aby se pěkně poprali a oslabili jeden druhého. Nebylo by zlé, pokud by německé ruce zatřásly postavením nejbohatších kapitalistických zemí (především Anglie) Aniž by si to Hitler uvědomoval nebo po tom toužil, podlamuje a podrývá kapitalistický sytém. Můžeme manévrovat, podporovat jednu stranu proti druhé, aby se ještě lépe servali.

6 0
možnosti
Foto

Výbojnost SSSR (Ruska) a jeho dobyvačná chtivost dalšího a dalšího území, byly obvykle provázeny manévry na zamaskování cílů té skutečné zákeřnosti a zloby. Argument o vyjednávání se Západem a o údajné nevůli západních států dohodnout se, bývá zhusta využíván jako "omluva" paktu Ribbentrop-Molotov. Jako kdyby šlo ten zločinný pakt čímkoliv omluvit!

4 0
možnosti
Foto

Pane Nikle pro Churchilla podepsdání paktu byl šok jak je uvedené v knize Churchill. Spojenci se snažili podepsat s SSSR smlouvu o společném postupu proti Německu. Proč tomu nedošlo, napíši dál. Jinak Beneš podle dochovaných dokumentů a výpovědi pamětníků členů tehdejší vlády, jako byl Hubert Ripka, Jan Šverma, Ladislav Kopřiva, Vlado Clementis se vyjádřil k tomu paktu takto: Co se odehrává na východě? Rusko- to je tajemství. Ruské politici nikdo nerozumí. Jednou udělají dohodu s Hitlerem, podruhé s Japonskem a podobně. My nejsme komunisté- jsme demokraté a proto se dívám na Rusko jako faktor v této válce. Chceme býti svobodní a uděláme si to, po svém po československu, Uděláme i velké změny v sociální, když bude třeba- budeme dělat to, co bude potřeba československému lidu ......... Zda Rusko půjde zítra do války nevím- vím jen, že Rusům se do války nechce. Chtějí čekat, až druzí porazí Němce. Avšak Rusko samo nebude rozhodovat, zda do války půjde, či ne o tom rozhoduje Hitler. Podle pamětníku byl Beneš podepsání paktu rozhozen, byl rozpačitý a nevěděl jak pakt zdůvodnit.

2 0
možnosti
Foto

J83a41n 11Š74i27k

18. 9. 2019 12:24

Polsko za druhé světové války patřilo k národům, které trpěly nejvíce. Díky za připomenutí pane Trizuljaku a přeji hezký den

7 0
možnosti
Foto

Během okupace Polska ze strany SSSR její NKVD deportovala půl milionů Poláků do Gulagu a postřílela dvaadvacet tisíc polských důstojníků a jiných příslušníků polské národní elity V červnu 1940 napadlo SSSR Finsko, provedlo taktikou anexi Lotyšska, Litvy rumunské Beserábie

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS