Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Napadají mě dvě slova. Pravda a Krása. A karma :-)V

4 0
možnosti
Foto

Měly by to být nerozlučné sestry... A žádná "fejkárna" na ně nemá.

Přeji Vám hezký nedělní večer, paní Jandová

0 0
možnosti
JP

PANE autore, je vidět, že toho výtvarného umělce máte “ v krvi”.

Ty fotky ( ne všechny) jsou famózní.

S úctou Procházka

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, pane Procházko a přeji Vám hezkou neděli

0 0
možnosti
OS

Marku, děkuji za tvůj text a Tvé fotky. Několikrát jsem si je prošel, ale nakonec jsem si je zkopíroval a uspořádal na obrazovce, abych u ní rozsvítil svíčku, jako u ikony a přemýšlel o dnešním dnu a jeho poselství. Není jednoduché nepřemýšlet i o zvěrstvech, zabitých a umučených komunisty.

5 0
možnosti
Foto

Oldo, moc děkuji za přátelskou odezvu a jsem opravdu rád, že Ti mé fotografie takto posloužily...

Přicházím k tomu, že když vzdáme úctu obětem komunistického režimu, dáváme tím zároveň vyniknout tomu, jak nesmírnou cenu má svoboda, když za ni tolik lidí zaplatilo utrpením, pronásledováním, ba i ztrátou života... Dědeček mojí ženy byl dokonce jednu dobu držel ve velice zlopověstném vězení v Uherském Hradišti... Ten barák má dnes omlácené omítky a dodnes není snadné kolem něj projít bez oné smutné vzpomínky. Možná se jednou opraví a vůbec nejlepší by bylo, kdyby tam vzniklo muzeum připomínající zločiny komunizmu. Aby se nikdo nemohl tvářit, že nebyly a vysmívat se obětem či jejich potomkům.

4 0
možnosti
JS

Velká Karma. Čím víc si budeme vážit svobody, tím víc budeme ctít jejich památku.

7 0
možnosti
Foto

Děkuji za Vaše slova, pane Jiří. Souhlasím, tahle přímá úměra je velmi výstižná. A také úcta k obětem komunistického režimu a jejich osobní statečnosti vyzvedává skutečnou hodnotu svobody, velkou cenu obětí, které kvůli ní řada lidí podstoupila

4 0
možnosti
DS

Karma karmovatá....je třeba připomínat dřív, než lidé nabudou pocitu falešného bezpečí

5 0
možnosti
Foto

Děkuju moc, Dášo, taky si myslím, že je třeba připomínat. Pokus vytěsnit z veřejného dění zmínky o zločinech komunizmu a o jeho obětech, je markantní. Lidé jsou za jejich připomenutí osobně napadáni.

Podobným trendem je úmyslně šířená nenávist vůči lidem disentu, snaha bagatelizovat jejich námahy a oběti. Dokonce snaha vymazat je z veřejného povědomí. Jakoby snad nikdy neexistovali - oni ani jejich zásluhy na pádu komunizmu.

Kdy jindy byla tak dobrá příležitost vyzvednout několik z nich a vyznamenat, ukázat jejich příklad občanské odvahy, než nyní při státním svátku časově blízkém třicátému výročí listopadu 1989?

3 0
možnosti
Foto

Všechny oběti o kterých se píše v článku i o kterých se hovoří v diskuzních příspěvcích, má na svědomí instituce, bez které by nebylo možné páchat v tak velkém měřítku a v tak velké intenzitě všechny ty zrůdnosti, které říkáme stát.

Naší snahou by tedy mělo být, abychom přispěli k tomu, že stát bude mít co nejmenší moc a vliv na naše životy.

3 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 1003
  • Celková karma 20,77
  • Průměrná čtenost 1191x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy