Diskuse

Ekologie duše

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rozklikla jsem si Marku tu Vaši fotku se třemi zelenými lístky - a pustila si toto: http://jdem.cz/ffvsu6. Je to úžasná harmonie. Občas s námi krása mává...:-)

1 0
možnosti
Foto

Dano, velice děkuji, pustil jsem si hned... To je krásná, křehce se prostorem nesoucí hudba. Balzám na duši pro sobotní ráno. U nás je se sluncem.

Moc zdravím! :-)

0 0
možnosti
MP

R^Opět moc krásné, pane Trizuljaku. A pravdivé - myšlenky jsou věci :-). A moc hezký výběr citátů.

1 0
možnosti
Foto

Moc děkuji. pane Pavlíčku :-)

0 0
možnosti
Foto

Radko, :-)VV

Asi pro Vás ještě napíšu nějakou báseň slovensky. Z úcty

Přeji krásný víkend.

1 0
možnosti

R^R^R^R^R^R^R^

Dík za krásná slova a krásné obrázky!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Bohumíre, vážím si Tvé návštěvy jako vždy. Díky!

0 0
možnosti
JP

Zase krásné fotečky přesně do mé notečky. Jen bych jemně oponoval některým popiskám. Kdo miluje, nezraňuje... tak to může být právě naopak, dokonce milující může zraňovat milovaného účinněji než kdokoli jiný. Skrupule a melancholie, držte se daleko od mého domu... tak skrupule by naopak měly některé domy politiků konečně navštívit, jsou často zcela bezskrupulózní. A melancholie, tu si někdy - i nad vašimi obrázky, Marku - pustím k tělu občas rád, melancholie není deprese, zrovna jako lehký opar vznášející se nad vodami (co ho umíte tak skvěle fotit) není dusivá mlha.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za velmi vnímavý komentář, Josefe. Když je láska chápána jako velká vášeň pak máte určitě pravdu. Je o tom řada silných výpovědí ve světové literatuře. Jistě, velká vášnivá láska se může snadno překlopit ve velkou nenávist a ubližování...

Svůj blog jsem však psal spíše v souřadnicích tří kardinálních ctností (Víra, naděje, láska). V těchto souřadnicích ubližuje ten, kdo nenávidí a kdo miluje, neubližuje.

Pokud jde o slova Filipa z Neri, máte pravdu. Našemu českému uchu to zní tak, jak uvádíte. Možná jsem ten citát do textu neměl vkládat. Filipa z Neri vnímám jako génia humoru a radosti. Slova "scrupoli" a "malinconia" mají v italštině jiný nádech (v tomto případě "skrupule" jako úzkostlivá, svázaná strnulost, křečovitý formalizmus a "melancholie" jako nemoc duše) V takovém chápání jsou ta dvě slova protikladem radostné svobody. Filip z Neri měl svobodného ducha a úzkostlivostí netrpěl. Podle legendy strhal ze sebe kardinálské roucho, protože nechtěl ztratit možnost zůstat s chudými dětmi z římských ulic, o něž pečovat.

Melancholický nádech v tvorbě, v hudbě, poezii, u malířů, atd. je krásná věc a myslím si, že k "ekologii duše" určitě patří.

No a pokud jde o bezskrupulóznost politiků, v tomto vidění jsem s Vámi úplně zajedno.

Moc děkuji, přeji Vám hezký víkend.

1 0
možnosti
Foto

R^Zase jsem si pošmáknul, Marku:-)

2 0
možnosti
Foto

Aspoň dodatečně přeji dobrou chuť, Honzo. :-)

0 0
možnosti
Foto

Marku, jako vždy nádherné fotky i moudra. Jedno indiánské přidám: V každém člověku zápasí zlý vlk s dobrým. Vyhrává ten, kterého krmíš. Krásný víkend. :-)

2 0
možnosti
Foto

Blanko, ahoj :-):-):-) a moc díky za zastavení. Taky Ti přeji krásný víkend.

0 0
možnosti
JV

Krásný, pozitivní přístup k životu.R^ Díky za to, že Vy a Vám podobní existují a publikují.

6 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za vlídná slova :-)R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Ekologie duše je krásný výraz, Marku. R^

3 0
možnosti
Foto

Tomáši, cítím potřebu o ní mluvit... Důvody dobře známe oba. Ve viditelné veřejné sféře a v chování čelných představitelů, dokonce i těch, kteří by to měli mít z titulu své funkce či z povahy organizace, již reprezentují přímo v popisu práce, zde ekologie duše hodně, hodně chybí. Ale věřím, že se to všechno probudí, energie v lidech narůstá...

2 0
možnosti
Foto

I56v67a16n 97M67a92r67e11k

14. 2. 2020 13:01

Nádherné obrázky. . . . .Jste v tomto oboru velký mág. R^R^R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 1002
  • Celková karma 21,97
  • Průměrná čtenost 1193x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy