Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nedivím se, že nezahořkli. Řehole přece znamená život plný odříkání a soustředěný na práci.

0 1
možnosti
Foto

Radka v té době ještě nebyla na světě, přesto mi - a Ty poté také - otevřela oči. Já tenkrát desetiletý neměl ani šajn co se kolem mě děje. Radce už jsem za informaci děkoval, teď tak činím i tobě!R^

2 1
možnosti
Foto

Byl to přeci "Sovětský svaz, náš vzor". Tam totiž už Lenin vymyslel válečný komunizmus a takzvanou "permanentní válku proti vnitřnímu nepříteli". Když byl někdo mírumilovný a za žádnou cenu válčit nehodlal, podstrčily se mu zbraně. Tím pádem byl z něj hned "válčící nepřítel" a záminka zatočit s ním po soudružsku tvrdě a nemilosrdně. ;-(

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

R^R^R^

Díky za vzpomínku sedmdesátého výročí znásilnění řeholníků a řeholnic nenávistnou komunistickou sebrankou!

Komunisté vznikli U kaštanu v Praze roku 1921 z anarchistické strany a radikálních sociálních demokratů. Od té doby šíří jen destrukci! Podstatou jejich ideologie je závist a nenávist vůči pracovitých, schopným lidem, kterým sebrali majetek, aby ho zneužili a zdevastovali. Naučili nás nesvobodnému, otrockému myšlení a závislosti na státu, které tak úspěšně rozvíjíme dále! Lhali nám, lžou a budou lhát! Dnes rozvrací náš stát, Evropskou unii a NATO ve své servilitě ruskému agresivnímu imperialismu!

:-)

5 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Máš pravdu, Bohumíre. Škody, které napáchal komunistický režim na vědomí lidí a na celé struktuře společnosti, jsou strašlivé. Ani třicet let nestačilo na jejich překonání. Snad až oněch biblických čtyřicet let "bloudění v poušti" nám teprve začne otevírat oči.

3 0
možnosti
Foto

Pane Trizuljaku, jímá mne melancholie, ale také vztek.

Vím, že odpouštět je těžké. Těm kterým by se mělo v tomto případě snad odpouštět, to v této chvíli nelze. To oni sami neumějí pochopit co provedli. To, že se schovávají je jen projevem jejich zbabělosti. Sebereflexe není v jejich osobnostní výbavě.

Je to vidět i tady, na tomto portálu, kolik zavilých duší se zde projevuje, netrpí studem, neznají jej, byli v nenávisti vychováni a pokračují v ní dále.

Nedokázali jsme se s tím jako společnost vypořádat a vracíme se z jiné strany ke stejné lži se stejným důsledkem.

Čas utíká a k našemu zmaru, nic se nemění k lepšímu.

4 0
možnosti
Foto

Pane Pajonku, moc děkuji za Vaše pozorování, které je tak přesné a výstižné. Na začátku, tedy na přelomu let 1989-90 jsme jako společnost i jako jednotlivci zvolili správný mravní postoj: "Nejsme jako oni, nebudeme se mstít a nebudeme oplácet zlé zlým". Něco jsme ale jako společnost neudělali. Použiju příměr: když posádka lodi úmyslně zlým chováním potopí loď a zaviní smrt mnoha pasažérů, nelze pouze odstavit trochu do pozadí kapitána a několik nejvíce viditelných lodních důstojníků, aniž by byli potrestáni,

Morální postoj "nepřistoupit na stejné metody zla, jaké páchli komunisté a nemstí se jim za to", musí být vyvážen prostojem spravedlnosti Pokud vyváženost mravnosti a spravedlností neexistuje, společnost se rozpadá. U nás je dnes velice zpochybněno obojí, a vůči obojímu převládá posměch a neúcta.

...

Prakticky to znamená že hned na počátku 90. let měly padnout tresty. Měl proběhnout svého druhu "norimberský proces" a "dekomunistifïkace".

Výkon spravedlnosti řádným zákonným způsobem nerovná se pomsta. Naopak výkon spravedlnosti ztvrzuje ve společnosti jistotu, že platí právo.

"Oni" se potom velmi rychle oklepali. Dnes se vysmívají a škodí. Dle svých starých zvyků znovu tíhnou k vlastizradě, k zavlečení naší země do područí východních komunistických despocií. Ať se Rusko tváří jak chce, pod povrchem zůstalo komunistickou despocií a chová se jako komunistická despocie s choutkami dobývat a ovládat. V podstatě stejně jako Stalinův či později Brežněvův Sovětský svaz. Věřím ale, že tohle není setrvalý stav. Mnohé se pohne a změní. A záleží na každém jenom občanovi a jeho postojích, zda se to změní k lepšímu.

4 0
možnosti

Hezke... Ale.. Je to chyba vase. Kdyz pominu ucitelky...kazdy z vas, co tady karmujete, mel nekoho, kdo to pomahal nicit. Kdo udaval a skodil, kdo byl v milicich a strane. Vsichni mate cisty štít a bijete se v prsa... Kde jsou vsichni ti udavaci, duvernici... Nemohli vymrit.

0 2
možnosti

Mýlíte se. Ti, kteří se narodili v roce 1950, kdy se to stalo, jsou dnes sedmdesátníci.

5 0
možnosti
Foto

Štěpánko, děkuji bez dlouhých okolků :-)V:-)

1 0
možnosti
Foto

"Tato doba nás spojuje. Toto není čas na rozdělení. Nastal čas na ukončení konfliktů."

Zdroj: https://trizuljak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749573

Kéž by nastal také uvnitř naší země, kéž by nebyla rozdělená nesmyslnými půtkami, PR kampaněmi a tlaky ze všech stran. To bych si opravdu přála.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1006
  • Celková karma 23,18
  • Průměrná čtenost 1188x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy