Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Marku, mám rád Tvou moudrost, ač mládím bys vlastně ještě měl dosti času na ni dosáhnout. Přišla na Tě už záhy ve věku ještě ne kmetovském. Mám takové podezření, Ty už ses musel moudrý narodit. Hezký zbytek neděle celé rodině! :-)R^

2 0
možnosti
Foto

Horste, co napíšu, uplatňuju jenom na sebe. Hanáci řikajó: "Jak so staré, tak so blbé" ;-D A to je můj případ, abych si nikdy na sebe sama moc nevymýšlel a nenamýšlel.

Ale nejedno moudré rčení měla babička mojí ženy. Například: "Z teho Véchodo ani větr nic dobryho nepřinese!"

Taky pozdravy Tobě a Tvým blízkým!

0 0
možnosti

Veliká pravda R^přeju krásnou neděli

1 0
možnosti
Foto

Taky Vám přeji krásnou neděli. A dík! R^

0 0
možnosti
Foto

I v Bibli je "povídání" o zlatém teleti i o tom, jak Ježíš vyhnal z chrámu hokynáře a penězoměnce.

V našem sousedství je malý domeček, kde se narodil Jan Skála.

https://ipac.kvkli.cz/arl-li/cs/detail-li_us_auth-0450592-Skala-Jan-18161889/

Jako úspěšný podnikatel vydělal nějakou tu korunu, ale nehleděl jen na svůj měšec (jako někdo). Povšiml si, že je třeba se postarat o osiřelé děti a tak dal podnět k založení sirotčince, jehož stavbu financoval.

Dodnes mi vrtá hlavou, co z toho měl? R^

2 0
možnosti
Foto

To je fakt záhada. Taky nevím, co z toho měl ;-D

Zatímco penězoměnci v jeruzalémském chrámu měli "svý jistý" a měli obrovskou moc. Slyšel jsem vyprávění jednoho historika, že díky velkému pohybu poutníků z různých zemí a penězům, které s sebou přinášeli na zakoupení obětních darů, byla jakousi "pobočkou" jeruzalémského chrámu velká a silná banka. Když potom Římané jeruzalémský chrám v roce 70 zbořili, vypukla prý ve Středomoří na nějaký čas krize, protože jeruzalémská banka měla ve východní části Římské říše obrovský vliv na ekonomiku a toky peněz. Tak jsem to slyšel... A když Ježíš ztropil extempore s penězoměnci a prodavači, koledoval si tím o velký průšvih.

1 0
možnosti
Foto

Dík, Filipe! Přeji krásnou neděli!

1 0
možnosti
Foto

R^Vyborne, Marku. V teto dobe si stale vic a vic rikam, ze nam tu chybi nejaka osobnost, jako byl Masaryk nebo Havel.

Hezkou nedeli:-)

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, taky si myslím, že takové osobnosti dnes velmi chybí.

A nevím, jestli by Masaryk nevzal na některé dnešní "politiky" jezdecký bič.

1 0
možnosti
Foto

Stručně a výstižně R^. Právě jsem to psal jedné husitské farářce a píšu to i zde: na západě Čech déšť. Tolik potřebný. Bude více života v přírodě, hustější javory za oknem, uspokojenější vyprahlá zem.

3 0
možnosti
Foto

A proč neprší? Protože jsme tak vyčistili ovzduší, že v něm chybí drobné částečky nečistot, které pomáhají parám kondensovat.

Důkaz lze najít v Lodnýně. V časech Sherlocka Holmese byl Londýn stále ponořen do mlhy a plískanic. Až se někdo začal domnívat, že to má na svědomí kouř ze spalované rašeliny, kterou se tehdy topilo. I přešlo se na jiný druh topiva a hle - mlhy a neustálý déšť byly pryč.

0 0
možnosti

Vřelý souhlas a karmaR^.

2 0
možnosti
Foto

Moc děkuji za nakouknutí! :-)

0 0
možnosti
Foto

Dobré, Marku, je zajímavé, jak krize vždycky tak nějak obnaží charakter člověka. Platí to jak ve společnosti, tak i v mezilidských vztazích, kde se v této situaci náhle zjeví cosi, co ten dotyčný neprojevil po dlouhá léta. A to jak v positivním, tak i negativním smyslu. R^

4 0
možnosti
Foto

Je to tak, jak píšete, Tomáši. Naštěstí se objevují i neuvěřitelně pěkní lidé, u nichž se jejich dobré vlastnosti zesílí a najednou vykrystalizují..

Navíc, občas promluví i příroda. Dnes ráno jsem se vzbudil, zaslechl jsem šumění kol nějakého auta na mokré silnici a uviděl krajinu zalitou deštěm. "Je neděle Milosrdenství!" blesklo mi v mysli. Po dlouhých dnech sucha je déšť opravdu milosrdnou věcí.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1002
  • Celková karma 22,06
  • Průměrná čtenost 1193x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy