Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L65u64k80a25s 65F40i29k83r

25. 4. 2020 20:31

Drak je tez symbolem Ciny ... ;-D

2 0
možnosti
Foto

R^;-D Přesně tak, na tento "jinotaj" jsem myslel

2 0
možnosti
Foto

R^Karma a poděkování:-)

2 0
možnosti
Foto

Honzo, děkuji za zastavení Přeji hezký večer.

0 0
možnosti

Není co řešit, navštěvujme se - obchodujme, přátelme se. Nejlépe do rodin. (Mj., běžně se děje na hranicích s Německem, pak se dobře dívá na výstupy politiků). Čína není náš přítel, ani nepřítel. Je strategická - mocný trh, klasika .Čili ano, kontakty jsou nutné. Ruskou okupací - jsme poučeni. Nedělme se bratrsky - Dělme se spravedlivě.

Přiznám se, (neryji), že mnoho nechápu ! Jezdit se tam učit demokracii ? Přátelství lidu - asi pak nejlépe vinobraní na Čínské zdi - Jihomoravské kroje s Verbuňkem v objetí s technikou skoků bojového umění ? Asi nikoliv, skřípe to. Nebo je lépe dát přes záda holí českému odpůrci tamnímu režimu ? Asi taky ne, to bolí ! Tak co vlastně ? Asi obchodovat - Spravedlivě ... !

No, to taky nejde ! My sloužíme jako odběratel jejich zboží a naopak s vývozem - to moc nefunguje. Čísla to dokladují jasně - debakl a deficit. Chvála viru ! Zase jsme si mohli pěkně poobchodovat - My dostali nákazu a za drahý peníz zase zboží ! Nutno běžet na letiště, kdo tam není - "Není Čech" ! No nefunguje to - prostě. Jedna z největších blamáží pana Koněva z hradu ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Pane Bučku, fakt existuje video, jak jeden milý Japonec tančí na folklorním festivalu ve Strážnici verbuňk. Teda, snažil se, kluk jeden... Ale Číňana jsem verbuňk tančit neviděl. Tohle fakt nefunguje! A bohužel, čínská komunita u nás se předvedla jen jednou. To když fyzicky napadali naše občany třímající tibetské vlajky. Nyní měli neuvěřitelnou možnost dát najevo, jak s námi přátelí a jsou solidární, ale neukázali se ani omylem.

Na rozdíl od velmi slušných a pracovitých vietnamských spoluobčanů, kteří solidárně šili roušky a z vlastních prostředků darovali několik ventilačních zařízení do nemocnic. A představte si, oni dokonce ani netrvali na tom, aby na každém daru od nich visel nějaký štítek o česko-vietnamském přátelství!

Jak se říká: V nouzi poznáš přítele.

3 0
možnosti

Pane Trizuljaku. Ve svem clanku jste definoval dulezitou skutecnost. "Budeme spolu obchodovat jen za předpokladu VZÁJEMNÉ výhodnosti".

Zde chci pripomenout vsem. Tyto slova doprovazi cinnost prezidenta Spojenych statu. "Sankce" na cinske zbozi je jedna strana obrany. "Fair play" v obchode je to oc bojuje. I my tim malym "drbnutim", muzeme se pripojit. I pres nevrazivost naseho prezidenta.

Dekuji vam za spravnou pripominku ceskym spotrebitelum.

3 0
možnosti
Foto

Myslím, že to je jádro pudla: Fair play v obchodě (a nejenom v obchodě). V češtině existuje krásné slovo "šizuňk". (Od slova šidit) Je v tom prastará zkušenost, že od těch, kdo nehrají férově, je třeba se držet pořádně daleko. Opravdu nemám ani ten nejmenší důvod chodit opakovaně do nějakého obchodu, kde by se mě pravidelně pokoušeli vzít na hůl. Stačí spálit se jednou.

1 0
možnosti
Foto

Horste, to by bylo pěkné! Ale ve skutečnosti je každý den svátkem, jen si to takový starý osel jako moje maličkost musí stále připomínat.

Děkuji! R^:-)R^

2 0
možnosti

Marku, vše nejlepší k svátku s přáním aby vám nikdy nevyschl tvůrčí inkoust.:-)R^

Myslím, že bychom si na Čínu měli dávat větší pozor. Krachující firmy se mohou stát snadnou kořistí, právě pro koupěchtivou Čínu. Co může mít nepříznivé následky.

2 0
možnosti
Foto

Josefe, myslím, že odstrašující příklady jsou už vidět z Itálie. Tamních kolem 5.000 čínských firem, s naprosto neodhadnutelným počtem čínských dělníků pracujících ve valné části jako otroci za nelidských podmínek, je velkým mementem. Právě to bylo nejpravděpodobnější příčinou tak strašlivě dynamického šíření nákazy s epicentrem přesně tam, kde je největší koncentrace čínských firem a dělníků...

A moc děkuji za přání! :-)

1 0
možnosti
Foto

Všechno nejlepší a zejména trvalé zdraví přeji a karmu vám dávám za texty i fotky, což obojí se mi líbí. Jako realista však cítím potřebu poznámky k jedné části blogu:

"......čest, vzájemná rovnocennost, vyvažování potřeb a zájmů, solidárnost a transparentnost ve vztazích nejsou nějakým idealistickým luxusem. Stávají se naprosto pragmatickou nezbytností k přežití."

Je nepochybně nutné prosazovat a dožadovat se pozitivních atributů z první věty, to považuji za axiom. Očekávat však, že takový je a bude přístup všech je však idealistický luxus. Tyto parametry by měly být a mají být nedílnou součástí života jedince i společnosti, jenže to tak není a, Příroděžel, ještě dlouho tomu tak nebude. V tomto kontextu je druhá citovaná věta pouze velkým přáním a touhou, neboť jako pragmatická nezbytnost mnohými přijímány a konzumovány nejsou a realita této věty není na obzoru.

Nic ve zlém, ideály jsou potřeba a žít se bez nich nedá (u mnohých dá, vím), ale zaměňovat ideály s realitou a jejími vztahy je nesprávné, mnohdy až nebezpečné.

Přeji krásný den.

1 0
možnosti
Foto

Onen Vámi zmíněný axiom je více než fundamentem;-)

0 0
možnosti
Foto

Karma, pane Trizuljaku, vaše články jsou velmi moudré a fotky krásné.:-)V

4 0
možnosti

Pane Trizuljaku, ty fotografie jsou úžasné R^R^R^V. Souhlasím rovněž s jednotlivými body, které jste velmi trefně formuloval. Jen bych s dovolil jednu poznámku, kterou podkládám čtvrtstoletím své působnosti u jedné nadnárodní firmy: opravdu to nebyli Číňané, kdo se zpočátku cpal na evropské trhy, ale právě západní firmy, které šly (kvůli tehdy nízkým cenám) tam a ignorovaly třeba náš a polský trh. A navíc Číňanům promíjely úplně všechno. Třeba dětskou práci, nedodržování základních bezpečnostních opatření, atd. Takže na situaci, která je v Číně, rozhodně nejsme (tedy Západ) bez viny.

7 0
možnosti
Foto

KDYŽ ON KAPITÁL OPRAVDU NEZNÁ HRANIC, A ANI ,,VHODNÉ", AČ JAK V ČEM, A PRO KOHO, ,,MEZE". Omlovám se za ,,kapitálky", občas mně nepřepne cpl:-/

3 0
možnosti

Přemýšlím, zda je lepší být v pozici toho, kdo má auto, chce ho prodat a nemůže najít kupce, nebo v pozici toho, kdo by ho koupit chtěl, ale nemá na něj peníze.

2 0
možnosti
Foto

Záleží na tom, kdo na kterém trhu si konkuruje.

0 1
možnosti
  • Počet článků 1006
  • Celková karma 22,18
  • Průměrná čtenost 1188x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy