Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Čteno mezi řádky, nelíbí se vám intervence v Gaze. Dlouho jste musel přemýšlet jak tu intervenci ospravedlnit. Něco jste tam napsal, o čem sám pochybujete. Nejste sám, kdo tápe.

Izrael má určitě právo na obranu. Ale ta operace měla být sofistikovaná. Gáza má 365 km2, nasadil bych více vojáků a pročesával celou oblast barák od baráku. Co nejméně letadel a

raket. Teroristy, kteří se nebrání, zajmout a soudit. Nestřílet rodiče

před dětmi, nezabíjet děti. Hamas se choval jako Dirlewanger ve Varšavě, od Izraele bych očekával více rozumu. Hamas má více frakci, vyhrála ta nejhorší, bohužel teď už se mírnější frakce ke slovu nikdy nedostane. Netanjahu / kdysi jsem mu fandil/ zanedbal

obranu Izraele trestuhodným způsobem a teď se to snaží napravit

způsobem, který je civilizovanému světu cizí.

1 9
možnosti
VR

Pokud bude v Radě bezpečnosti OSN zasedat Rusko (jako pohrobek SSSR) s právem veta dohromady nic se nestane a nelze to ani k ničemu smysluplnému přirovnat, protože gauneři si vždycky prosadí svou. A pokud se týká našich občanů a jejich postoje k Ukrajině či Izraeli - bez ohledu na politickou příslušnost či nacionální cítění by stačilo se trošku-trošičku zamyslet a na tamní situaci se podívat takovýma těma klukovskýma očima se smyslem pro spravedlnost. Tak hergot - kdo si začal? I když má hospodář rád všechna zvířátka - tak lišku která mu vleze do kurníku prostě zastřelí. Ale některým lidem něco vysvětlovat - je to marný, je to marný! Pochopili by teprve tehdy kdyby jim soused vlezl na zahrádku. A možná ani to ne - kdož ví!?

11 1
možnosti
Foto

Naprosto s Vámi souhlasím.

2 0
možnosti
AL

MYslím, že OSN ukázala svou přežitost. Byl to nástoj poválečných let a akceschopná byla tak do 80.let.

4 0
možnosti
JF

Když nacizmus, tak naciztické, není-liž?

1 0
možnosti
Foto

Neviděl bych to takhle "pesimi-z-ticky"

3 0
možnosti
JR

J43a29n 89R13á38ž

17. 2. 2024 19:12

Článek je velmi zajímavý už tím, že klade otázky, na které nejsou úplně jednoduché odpovědi, i když se na první dobrou zdá, že jednoduché jsou.

Alespoň mně se to tak jeví, protože černobílé posuzování jakéhokoliv děje, nemám v povaze.

4 0
možnosti
Foto

Jednoduché odpovědi na složité otázky mohou být zrádné.

Jinak, snad by se dalo říci, že vývoj vývoj lidského myšlení vede k prohlubování dovednosti rozlišovat. Což asi neznamená, že by schopnost rozlišovat byla černobílým viděním. Je však zajímavé, že i snaha o exaktní vědecké poznání často vede k určitému prahu, za nímž spíše tušíme, než víme.

A také asi jako lidstvo máme zkušenost, že například vztah mezi spravedlností a milosrdenstvím je velmi složitý, křehký a citlivý.

6 0
možnosti
Foto

Víte k čemu potřebuje "pravopravý flastenec" rodné hroudy? Aby jimi házel po těch, které si předem sám vyvolil za nepřátele.

3 0
možnosti
Foto

Spojené národy jsou dávno rozpojené. Dnes je OSN zbytečná a nedůvěryhodná organizace. Souhlasím s vaší paralelou Hamás-Ukrajina. Je to i tím, že je v Evropě i po světě mnoho zaprodanců Ruskem placených. Říkám dlouhodobě, že ruská propaganda se šíří jako mor. Vám karma.

12 1
možnosti
Foto

Podobné se událo se Společenstvím národů, které nebylo schopné zabránit vypuknutí druhé světové války. Vyloučilo však ze svých řad aspoň Stalinovu říši za agresi proti Finsku z prosince 1939. Kéž by současná OSN měla podobnou rozhodnost ve vztahu k ruské agresi proti Ukrajině.

Jinak, není vůbec náhodou, že pohlaváři Hamásu byli nedlouho před svým bestiálním útokem "na přátelské návštěvě" v Rusku.

Útokem ze 7. října a děním v Gaze se pozornost na čas odpoutala od Ukrajiny a do naléhavé potřeby neustat v pomoci. Důsledky se žalostně projevují na současné těžké situaci ukrajinských obránců.

12 0
možnosti
JL

Obroskou karmu za tento clanek zaslouzite pane Trizuljaku! Zaroven si dovolim upozornit na pokrytectvi Madara Orbana a Slovaka Fica i jeste horsi pokrytctvi nasich "chcimiru". Orban s Ficem i nasi , napr. p. Horner se dozaduji nezasilani zbrani Ukrajine a takto ji ucinit bezbrannou a tim dosahnout miru vlastne kapitulace. Ukrajiny.

V cem se projevuje pokrytectvi? Ani je nenapadne, ani jednoho z nich dozadovat se prestat v zasilani zbrani Rusku, tedy kontaktovat iranske ajatolahy a severokorejskeho Kima, aby prestali vyzbrojovat Rusko a timto bylo dosazeni konce valky na Ukrajine!

17 0
možnosti
Foto

Je tam jedna velmi varovná souvislost. Íránské drony dodávané Rusku a používané k ničení a k vraždění ukrajinských lidí, nesou velmi příznačné jméno: "Šáhid". To znamená "svědek" - mučedník islámu, který obětoval vlastní život ve svaté válce proti "bezvěrcům". Rusku takové "spojenectví" evidentně vůbec nevadí.

15 0
možnosti
Foto

Již jsem to někde psal, že OSN se mění v hlavní stan všech teroristických organizací.

Vašek

18 0
možnosti
  • Počet článků 1006
  • Celková karma 23,19
  • Průměrná čtenost 1188x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy