Foto

Trochu mi vadí ta ironie některých šťouralů. Vždyť přece byli 4 kandidáti na hlavu širé Rusi a svobodný lid této země, kde zítra již znamená včera, museli dlouho doma zvažovat, kdo z nich je ten nejlepší. A poté, po bezesných nocích, vášnivých diskusích u samovarů s machorkou v ústech volili naprosto svobodně. A že to opět vyhrál soudruh Putin?

Je třeba mu blahopřát. Přesvědčil své občany, že jedině ON je schopen vést další boj s nacisty, fašisty, homosexuály a podobnou svoločí všude tam, kde ON uzná za vhodné. A to do posledního muže své země.

Řekněte, milí čtenáři, kdo z nás na to má?

Foto

No právě! Až se bude oslavovat to velké a spravedlivé volební vítězství, tak to zároveň bude pro celý svět drtivě přesvědčivá oslava pravé demokracie.

Foto

No, vy si děláte legraci, pane Trizuljaku, ale ono se ukázalo, že rusáci chtějí Putina a chtějí válku. Chtějí dobývat další území, a určitě by podpořili i toho šílence Medvěděva. Myslím, že Putin nebyl jediný kandidát, a i když by ti ostatní byli jeho poskoky, tak by asi velmi těžce nesl, kdyby nebyl zvolen. Ale to rusáci nedokázali. Dokázali akorát to, že jsou stále národem nevolníků.

Foto

Vždyť jsem to celé napsal z čiré radosti nad tím, jak to dopadlo tak pěkně ještě předtím, než byly všechny hlasy poctivě sečteny. Vůbec, ale vůbec si nedělám legraci. To bych se neopovážil.

Když tropí žertíky někdo z nejvyšších vznešených, je to od něj laskavě dobrotivá a srdečná rozmařilost, která všechny obveselí, ba i obšťastní. Zatímco, když si dělá legraci někdo ze sprostého lidu, je to od něj jen trestuhodná opovážlivost.

Foto

Ono to není jednoduché být křížencem Ivana IV. Hrozného, Petra I. Velikého, Kateřiny II. Veliké a při tom být krásný jako bájný Čurila Plenkovič bohatýr.

Vašek

Foto

No, mají velké štěstí, že se právě v této historické epoše u nich takový hrdina našel. Zkrátka, měli volbu velmi usnadněnou.

Foto

I Hitler už měl kompletně připravené oslavy dobytí Moskvy.....

Foto

No, nevím. 87% - žádná velká sláva. Já čekal tak 105%.

Foto

Přes 40 let nám zde duli do hlavy, co všechno dokáže sovětský člověk. Jaká monstrózní spiknutí buržoazních imperialistů překoná. A teď takové selhání!

VR

Dobrý den, docela jste mne pobavil a připomenul jak vypadaly volby u nás ještě před rokem 89 - tedy ne ty prezidentské - kdy volilo téměř vždy skoro 100 procent voličů, kteří nadšeně odevzdávali hlasovací lístky pro ty jedině správné kandidáty. nehledě k tomu, že ti ostatní se jaksi nekonali. Já se však vrátím až do roku 1946, kdy v květnu proběhly první poválečné volby kterých se zúčastnily už jen 4 strany. Jako kluci jsme se docela bavili tehdejšími volebními hesly (a la: "Kdo má blbou hlavičku - volí vždycky jedničku!" či "Kdo v hlavě místo mozku dráty -volí sociální demokráty!" Na rozdíl od jiných oblastí u nás n a Hané bodovala strana lidová - stejně tak jako v naší dědině. Na ustavují schůzi nového Národního výboru byl do čela obce zvolen lidovec - sedlák Kouřil - všeobecně uznávaný hospodář. Za necelé dva roky bylo najednou všechno jinak. Po vítězném únoru začal v obci vládnout samozvaný tzv. akční výbor složený z lajdáků, zlodějíčků, ba i kolaborantů, ale především členů KSČ. Ti tedy okamžitě nahradili řádně zvoleného předsedu Národního výboru jakýmsi taxíkářem o jehož minulosti se leccos vyprávělo. Jenže to nebylo všechno - v květnu se totiž konaly opět volby, ale žádné čtyři strany - nýbrž jednotná kandidátka. Po pravdě řečeno, voliči měli možnost odevzdat tzv. prázdný lístek (vlastně to byl lístek překřížený tlustými čarami). A volilo se VEŘEJNĚ - to znamená, že volič nešel za plentu, ale ukázal komisi lístek s jednotnou kandidátkou, který pak hodil do urny. Těch odvážlivců, kteří zašli za plentu nebo dokonce ukázali překřížený lístek,. bylo opravdu moc málo. A tak se celá země radovala jak zvítězila pracující třída a buržoásie dostala na frak. Pak se sice za plentu už chodívalo, ale výsledek byl stejně vždy stejný. A pak se tedy divme, když ta země, která nezná hranic, to má vlastně stejně! Nebo ne?

Foto

Vzpomněl jsem si, že při jedněch volbách, tuším v r. 1986 prodavač v obchodě v Antlerce (Lípách) ráno brblal pod nos cosi, co znělo jako "vuľi, vuľi, vuľi". Bdělým panímámám to neuniklo a hned to prokoukly: "Voli volí voly!"

Někdo to asi napráskal. Lípy byly hodně rudé a "pokroková". V pondělí ráno byla na obchodě cedulka Pro nemoc zavřeno a za pár dnů tam byl úplně jiný prodavač.

LF

L96u30k11a42s 32F15i68k81r

18. 3. 2024 5:51

Ale, ze to bylo napinave do posleniho sečteného hlesu ...

Foto

Chudák Putin, zase to zůstalo na něm, toho černýho Petra se už nezbaví, má doživotí.

Foto

Když mu všichni tak rádi uvolnili místo, nezbylo mu, než aby to břímě - ač nerad - znovu vzal na svá bedra

MS

Fascinující vynález je ruský volební zákon. Kandidát musí mít 100 000 platných podpisů, ale odevzdat jich smí jen 105 000. Vyloučit nepohodlného kandidáta je pak prosté; i u nás byla chybovost sbíraných podpisů v prezidentských volbách nad 5%. Pak je to na úrovní Jednotné kandidátky Národní fronty, Volíme šťastný úsměv našich dětí.

Foto

Vítězný hrdina dnes řekl naprosto půvabnou větu: "Vše, co děláme, děláme správně a lidé jsou nám za to vděční!"

A jeden z jeho mladých ctitelů zase vyřkl zářnou myšlenku, že dle něj je to nejliberálnější a nejmírumilovnější politik na světě.

  • Počet článků 1006
  • Celková karma 23,19
  • Průměrná čtenost 1188x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy