Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdepak v EU, to naopak u nás komunisté fakticky vládnou!

Reaguji na švandovní "sovětský" blud, který se objevuje ve zdejších diskusích. Prý EU ovládají komunisté

...
Je to v podstatě bžunda. Protože pokud podle představ "prokremelských" blogerů ovládají EU komunisté, tak by s tím měli být navýsost spokojení. Nemají důvod takový stav kritizovat, spíše by si měli potichu mnout ruce. Vždyť by to bylo splnění dávných snů Lenina a Stalina o bolševickém ovládnutí Evropy! :-D
Kdo mentálně uvízl v chápaní politiky dle vzoru totalitního sovětského impéria, v němž všechno ovládali komunisté, ten není schopen vůbec pochopit, že by mohly existovat úplně jiné, normální lidské varianty, které jsou ve svobodném světě přirozené. Nechápe, co je to demokracie. Nepobere, co jsou to občanské svobody, práva a povinnosti a jak fungují demokratické instituce. Takový člověk si své představy projektuje do Evropské unie a klidně píše bludy. Prostě v Kremlu vládli komunisté, a tak dle jeho nepříliš širokého vidění neexistuje jiná možnost než ta, že komunisté vládnou i v "Bruseli"

  
...
 

Vsuvka: 
Historie dvacátého století je dostatečně známá a v Evropě dnes samozřejmě existují levicoví liberálové, socialisté, sociální demokraté, atd. Jejich existence a také zastoupení ve veřejné sféře je naprosto legitimní věcí a k demokracii jednoduše patří. Zčásti se mohou rekrutovat z generace studentů, kteří se v západní Evropě r. 1968 bouřili v různých zemích, přičemž byli mnozí indoktrinováni myšlenkami komunizmu, ne-li přímo maoizmu. To jsou známé věci. Ale i ti lidé se později vyvíjeli, jen mizivé procento zůstalo u původního radikalizmu. V naprosté většině jsou to lidé přesvědčení o nezbytnosti svobody a demokracie. Stejně tak ovšem v Evropě žijí a veřejně působí zastánci řady jiných směrů, křesťanští demokraté, různé podoby liberálnější či konzervativnější pravice, atd. Povahou demokracie je, že různé názorové směry se vzájemně vyvažují a v rámci demokratických pravidel mezi sebou soutěží. Absolutně nelze tvrdit šmahem, že by Evropa byla plná "komunistů a maoistů" a že by tito ovládali Evropskou unii, to je naprostý nesmysl a jedovatá propagandistická lež. Skutečným problémem a smrtelným nebezpečím pro demokracii a také pro Evropskou unii by však mohla být prazvláštní "neonacionalistická internacionála" podporovaná z Ruska. (Inu, Kominterna jako mocenská páka už dávno nezabírá, tak se musejí vytvářet jiné internacionály) Uvidíme, jak se demokracie s tímto nebezpečím vyrovná.

......

Evropskou unii máme ve skutečnosti ovládat všichni stejně a všichni společně, jako její členové s plnohodnotnými právy a povinnostmi. Je naším právem, ale i povinností se na všem rozhodování podílet. A je také naším právem nežrat bezmyšlenkovitě bez hlesnutí odporu různá doporučení, která vzejdou například z Evropské komise. Naopak, modus vivendi Evropské unie obsahuje zásadu, že si jednotlivé členské státy upraví doporučené směrnice či zákony na svoji míru. Když tak nečníme, je to naše blbost. Mnohdy tak ale naštěstí činíme, tedy nepřijímáme úplně vše, což je dobře. Ale pozor, doporučení či směrnice, atd. nenadiktoval shůry žádný komunista. Vycházejí z procesu vzájemné domluvy a z hlasování, na němž se účastní všechny členské státy.
EU je spolek svobodných zemí a zásadní je právě jeho demokratické rozhodování. Je jistě třeba lobbovat a spojovat síly, aby se prosazovaly dobré, funkční věci, ne excesy. To neodmyslitelně patří k demokracii. 
Když se na společném rozhodování nepodílíme s dostatečným sebevědomím a asertivitou, když namísto toho kverulujeme, pak jsme my sami hloupí a musíme si nejdříve my sami srovnat v hlavě, co pozitivního chceme a jak to budeme prosazovat. 
Ostatně vidíme u nás doma, jak se s tím nešťastně potýkáme v našem parlamentu, kde komunisté drží vládu pod krkem. Kdepak v EU, to u nás komunisté vládnou!

...
 
A co se týče základních evropských hodnot, to je přeci známá věc. Ty vyrůstají z židovsko-křesťanské tradice a také z dědictví antické řecké a římské kultury. Na těchto hodnotách máme stavět, trvat na nich a nenechat je rozmělňovat. Například (a zejména) tím, že bychom si příliš pouštěli k tělu asijské totalitní manýry, které jsou v příkrém rozporu s evropskými hodnotami.
Jsem na Evropu a její dávné kulturní a duchovní kořeny hrdý. Jsem rád, že patřím právě sem. A stejně tak jsem rád, že vytváříme společný celek, rodinu, která nám vedle zmíněných rizik především dává šanci a prostor, abychom dál naše základní hodnoty nesli a rozvíjeli. Což znamená, že musíme sami podle těch hodnot žít. Když podle nich žít budeme, nikdo nás o to nebude moci obrat. O zásady, jimiž se z přesvědčení řídíte ve vlastním životě, vás nikdo neobere, jenom vy sami. 

.

______________________________________________________________________
...

Autor: Marek Trizuljak | sobota 25.5.2019 18:33 | karma článku: 22,61 | přečteno: 747x
  • Další články autora

Marek Trizuljak

Chcimír Nejchcimírovatější a jeho pojetí míru

Ukázal to už dávno, například v srpnu 1968, jak on si představuje holubičí mír na věčné časy. A nepřestává předvádět dodnes, viz ušlechtilá „speciální operace“ k obdaření Ukrajiny pohádkovým mírem, započatá v únoru 2022

23.4.2024 v 22:44 | Karma: 15,20 | Přečteno: 192x | Diskuse| Společnost

Marek Trizuljak

Jen vlaštovky se dosud neobjevily...

Asi mají velice dobré předpovědi počasí, mnohem lepší, než my, lidé. Ani letní úvod letošního dubna je nezlákal

22.4.2024 v 9:49 | Karma: 20,23 | Přečteno: 443x | Diskuse| Fotoblogy

Marek Trizuljak

Blázen, tulák, snílek... Dubnové obrazy

Zčistajasna se po téměř letním dubnu jednoho rána probudíte a za okny to sype jak blázen... Je to měsíc potrhlík, tulák a snílek, dělá si co chce. (Naštěstí to trvalo jen chvilku)

19.4.2024 v 16:30 | Karma: 26,11 | Přečteno: 770x | Diskuse| Fotoblogy

Marek Trizuljak

Aprílové bláznění přírody je krásné, na rozdíl od nenávistného blbnutí lidského

Fotoblog, výběr z dubnových fotografií, krajina, pohledy z vikýře, ranní okna, letní a zimní jaro, jak se na aprílové rozmary patří

17.4.2024 v 12:34 | Karma: 30,91 | Přečteno: 1378x | Diskuse| Fotoblogy

Marek Trizuljak

Velký pátek, Bílá sobota...

Oheň v zahradě, Večer, Ukřižování v Olomouci, Okna, Madona a zároveň Pieta, Výletníci v polích, Co tě i v sváteční den uvnitř bolí a kolik radosti má neděle.

30.3.2024 v 13:02 | Karma: 17,17 | Přečteno: 267x | Diskuse| Fotoblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

  • Počet článků 1005
  • Celková karma 21,35
  • Průměrná čtenost 1189x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy