Diskuse

Velikonoce, teroristé a věčnost.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Marku posílám přání hezkých velikonoc, přemýšlela jsem, co je vystihuje nejvíce a nakonec jsem skončila u mého nejoblíbenějšího ptáčka - červenky: http://jdem.cz/c6azw4 . Od 2.minuty je to úplně kouzelné. Zdravím a přeji pokoj, klid a mír.:-)

1 0
možnosti
Foto

Dasno, zdravím moc. Díky za tu červenku a její parádní trylky. Občas se mi tohoto ptáčka taky podaří vyfotit z vikýře a řekl bych, že je to nenápadný krasavec. Ale určitě krasavec.

Přeji Vám pěkné sváteční dny.

0 0
možnosti
Foto

Díky, přeji Vám hezké svátky :-)

0 0
možnosti
Foto

Díky za Váš článek i za Vaše krásné fotografie, pane Trizuljaku. Právě jsem dočetla knihu Howarda Fasta Moji stateční bratři - a mám o čem přemýšlet... Děj románu - židovská povstání na území dnešního Izraele - které bylo středem zájmu tehdejší Sýrie, Itálie a Řecka v období 200 let před Kristem. Mám o čem přemýšlet. Pokojné velikonoční svátky Vám přeji...

R^

1 0
možnosti
Foto

Ta kniha vypadá hodně zajímavě, zkusím ji sehnat a podívat se do ní. Tak mě přitom napadlo, že "sikariové", (kteří mohli zaútočit hypoteticky kdekoliv ve Středomoří ovládaném Římem), byli vlastně taky "teroristé", řečeno dnešním slovníkem. A tedy, nic nového pod sluncem.

Také Vám přeji hezké a pokojné Velikonoce, díky! :-)

0 0
možnosti
Foto

Takový klid a ty fotky! BalzámR^

2 0
možnosti
Foto

Zase mám ten blog takový "dvoudílný" a kontrastní. Ale chtěl jsem, aby fotky mluvily o klidu. Žijeme v krásném světě, ale dá skoro námahu to vidět...

Přeji pěkné Velikonoce, klidné a dobré dny.

3 0
možnosti
Foto

Marku, R^ za text a R^ za fotky.

2 0
možnosti
Foto

Přeji Vám dobré a pokojné sváteční dny :-)

1 0
možnosti

Krasne fotky ... vyborny text.

.

Obcas (ne moc rad) premyslim, proc to ti muslimsti teroriste delaji ... a jestli by to delali i v pripade, ze by se po jejich zemi neprochazely armady "vyspelych" zemi ... a proc se tam ty armady prochazeji ... kdo je tam posila ... a kdo voli ty, co je tam posila ... a kde se skryva svoboda ...

3 0
možnosti
Foto

Michale, moc díky za ty otázky... Nemám odpovědi, jen spoustu dalších otázek. Je toho moc, co by bylo třeba nastudovat k pochopení, jak se vyvíjel terorizmus arabských, potažmo islámských zemí. Vždy to bylo pomícháno s politikou. Naprostá většina teroristických akcí má politické cíle a případné náboženské motivy slouží jako zástěrka. Když jsou však potenciálními teroristy lidé, kteří mají v hlavě představu rychlé cesty do nebe, je to - cynicky řečeno - obrovská výhoda pro organizátory teroru.

Vícekrát jsem slyšel o tom, že se pod vznešeným názvem "národně osvobozenecký boj" školili pro všelico, včetně teroristických akcí, lidé právě u nás na Vojenské Akademii v Brně. Až do konce 80. let byl hlavním sponzorem terorizmu komunistický blok. Carlos také spolupracoval na teroristických akcích Palestinců. Tentýž Carlos studoval na Univerzitě přátelství mezi národy v Moskvě. Jedním z velkých bodů zlomu v západní Evropě byl pumový útok Brigate Rosse na nádraží v Bologni, který znamenal silný odvrat italské veřejnosti (ale také francouzské, atd.) od latentních symaptií s komunizmem a zejména s jeho radikálnějšími podobami.

USA se angažovaly v Afghánistánu po vojenské invazi sovětského režimu. Podporovaly povstalce a dodávaly jim zbraně, s jejichž pomocí se nakonec podařilo tu invazi zmařit. Rozvrácená země se následně dostala do rukou islámských radikálů. Co a jak se dál otočilo, že se z těch, jimž Američané pomáhali, stali zavilí nepřátelé, to asi i můžeme tušit. Zdá se však, že největšími sponzory islámského terorizmu jsou země, kde se vůbec neroztahují vojáci z USA a jiných západních zemí.

Byla také islámská revoluce v Iránu. Ale Irán si asi hlavně řešil své vnitřní problémy a nebyl exportérem terorizmu. Pak přišel atentát na dvojčata v New Yorku a poté velké tažení proti Al Kajdě. Byly dvě války "západní koalice" proti Iráku. Obamův pokus se stažením vojáků odtamtud byl asi nutný, ale důsledky jsou takové, jaké vidíme. A pak ještě je tu Arabské jaro...

1 0
možnosti
Foto

R^Tohle je jeden z nejlepších Vašich článků a z příspěvků tady na blogu vůbec. Děkuji:-).

4 0
možnosti
Foto

Ludmilo, děkuji :-)

Vůbec neaspiruji na "nejlepší články", váhal jsem, co napsat a jestli to vůbec mám psát... Přeji hezké svátky! :-)

1 0
možnosti