Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Bože, tak naivní blog jsem dlouho nečetl.To snad nestojí ani za komentář. Stačí jen použít zdravý selský rozum. A přikláním se k názoru ať nám tito lidé dokáží jak moc chtějí pomáhat a vezmou si k sobě domů 2-3 "uprchlíky" z afriky, nejlépe vysoké svalnaté muže kolem 30 let, kteří mají hodně síly na to aby pomáhali s domácími pracemi.... :)

3 0
možnosti
IB

I52v66o 13B35o15u78š55e

11. 4. 2018 6:11

Zdravy selsky rozum.....;-D

2 0
možnosti
JU

J12o85s36e14f 91U43l90m44a95n

10. 4. 2018 23:06

Já nechci bránit křesťanské hodnoty, já chci bránit Evropu a zdravý rozum.

4 0
možnosti
Foto

Ani Evropa, ani zdravý rozum se neobejdou bez solidního základu. Jsem přesvědčen, že křesťanské hodnoty k tomu základu patří. Evropská kultura má několik velmi důležitých pilířů. Je to například duchovní tradice, která vychází ze židovských a křesťanských kořenů. Celé evropské zákonodárství se svým duchem a také pojetím jednotlivých kapitol stále velice váže k Desateru. Ctíme neděle a svátky (někde formálně, jinde s větším zaujetím atd.) Dalšími významným pilířem je dědictví antického světa, jak Řecka, tak Říma. Je ovšem zajímavé, že potýkání Evropy s arabským, potažmo islámským světem bylo sice často kruté a válečnické, ale zároveň Evropě mnohé dalo. Evropský středověk byl civilizačně "barbarštější" a méně vyvinutý než arabský. Mnohé jsme odtamtud převzali, například v lékařství. S poklady antických spisů se v určité době Evropa seznamovala z překladů z arabštiny, Atd. Tedy, jestli chceme bránit Evropu a zdravý rozum, je třeba bránit evropské hodnoty jako celek včetně křesťanství. A zdaleka nejenom bránit. Zahradu nestačí jenom "bránit a ochraňovat", musí se pečovat o růst dobrého, co v ní je. Jinak zbude jen postupně chátrající plot bez smyslu a uvnitř prázdnota.

0 0
možnosti
JS

Ten biskup ktery uklizel po migrantech latriny to delal proto,protoze oni si sami po sobe neuklidi. V Nemecku sikanuji personal, ktery jim pripravuje halal jidlo. To je prave ten rozdil mezi jejich a evropskymi hodnotami. Madari to poznali na vlastni kuzi a proto voli Orbana.

8 0
možnosti
JU

J29o52s50e26f 28U71l51m10a12n

10. 4. 2018 23:07

Musíme mít pochopení...ti migranti prostě nemají čas.

0 0
možnosti
RV

Správa z roku 2017:

Afghánka byla v Bavorsku zavražděna krajanem, protože konvertovala od islámu ke křesťanství

0 0
možnosti
ŠS

Pokud si dobre pamatuju, tak samaritan odvedl nemocneho do hostince a tam za nej zaplatil. Nevzal ho k sobe domu!

8 0
možnosti
PK

Nejsem naivní, určitému multikulti charakteru naší společnosti nelze zabránit. Ona už taková je, zejména v Praze a nejde o turisty. Přesto jsem přesvědčen, že evropský kontinent by se měl intenzivně nekontrolovatelné a nelegální migraci bránit. To není nic nekřesťanského. Vám nikdo (kromě sousedů) asi nebude bránit abyste si několik arabských či afrických rodin s perspektivou slučování nastěhoval k Vám domů.

7 0
možnosti
Foto

1/ Možná všimnete, že jsem nikde ve svém článku nenapsal, že podporuji nekontrolovanou a nelegální migraci. ;-) Text je cílen k uvažování o tom, jaké křesťanské hodnoty vůbec v Evropě ještě ctíme a vyznáváme.

2/ Pokud sledujeme zprávy z různých zdrojů, tak je vidět, že Evropa po prvotním nástupu krize (při obrovské vlně válečných uprchlíků přijíždějících z Turecka přes Řecko, atd.) pracuje cílevědomě na zvládnutí nekontrolované a nelegální migrace. Děje se to na mnoha "frontách". Vyjednává se se zeměmi, z nichž migrace vychází. Vyjednává se se státy odkud uprchlíci (či migranti) nejčastěji vyjíždějí na bárkách do Středozemního moře, atd. Velká vlna z Turecka byla téměř úplně zastavena. Má to více důvodů. Jednání s Tureckem vedlo k mnohem důslednějšímu postupu z jejich strany. Ale zároveň se svým způsobem "vyčerpal" možný počet běženců z válkou ohrožených zemí, protože kdo jen mohl, ten už dávno utekl.

Souhlasím s Vámi, že na cílevědomém úsilí omezit nelegální migraci není nic nekřesťanského.

Vaši "vtipnou" poznámku, abych si někoho "nastěhoval domů" raději zdvořile pominu ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1010
  • Celková karma 24,08
  • Průměrná čtenost 1183x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy