Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

O33t55a 60K65i85n61c

11. 8. 2018 16:07

Marku, v závěru blogu jsem se krásně zasmál, ode mne zasloužená karma. R^

10 3
možnosti
Foto

Jsem opravdu rád, pokud Vás závěr příběhu potěšil. Dík za zastavení

0 0
možnosti
MK

Moc dobře si pamatuji, jaké to bylo když k nám vlezli. Pamatuji spousty tanků, které byly plné podivných nažloutlých šikmookých vojáků, kteří většinou vůbec neuměli rusky.

Nikdy to té zemi neodpustím a přeji jí jen to nejhorší. Už se těším až ekonomicky zkrachuje (a ono to nebude dlouho trvat) a její silní sousedé se poperou o ruské dědictví.

4 3
možnosti
LB

Od důstojníků z velitelství Západního vojenského okruhu jsme se dozvěděli, že ti první, ti podivně nažloutlí, zakrslí a šikmoocí byli součástí tzv. vojska prvního sledu. To byli nevědoucí chudáci, které nacpali do tanků a poslali je bojovat s kontrarevolucí.

7 1
možnosti
JS

Učili mě, že nejlepší je CCCP. Učili mě mnohé, poplatné době. Rok mojí výroby je 1974. Nejsem mladá, nejsem stará, nejsem komunistka jako moje babi a moje prabába. Jen stále nechápu, proč se lidi otáčí zpět a vidí buď pouze hrůzy nebo jen pozitiva.

Za mě nic není černobílé. Nejsou čistí dobráci a špinaví zlouni. V každém je část toho i onoho.

Jedno jediné, čím jsem si zcela jistá je to, že člověk (v obecném smyslu), je vždycky schopen i ochoten každou dobrou myšlenku pokřivit k obrazu svému. Stačí, když je někdo příliš laskavý (např. Kristus) a je na malér zaděláno - viz katolická církev...

Chceme-li lepší svět, musíme každý začít sám u sebe. Ale to není jednoduchá cesta... proto na ní většina lidí selže ve snaze získat víc než málo...

7 1
možnosti
LB

A Vy jste v životě vystačila jen s tím, co Vás učili ve škole?

2 3
možnosti
Foto

Mě ty diskuze zde a samozřejmě také příspěvky připadají jako zostřené politické školení mužstva.

V normální situaci je pouze několik protiruských agitátoru jako třeba pan Ziegler.

Ovšem s nástupem takzvaného velkého srpna vyskočí každý kdo má doma PC a příčiní svůj názor jak byli ti Rusáci hnusný.

To má dva žádoucí efekty. Jednak se dotyčnému zdvihne čtennost a karma a současně se také plní základní politické zadání současné naší reprezentace.

Protože prostě bez nepřítele se dnešní době žít nedá. A pokud takový není tak je potřeba ho prostě vyrobit.

7 11
možnosti
Foto

Marku, super story, akorát koukám, že tady v diskusi moc srandy člověk neužije....R^

6 3
možnosti
Foto

Dělat si srandu z lidí, byť by to byli Rusové, nebo lidé jakékoli jiné národnosti, mi i nepřipadá kdovíjak vtipné, spíš ubohé. Asi tak, jako když si někdo dělá srandu z plešounů, z lidí kulhavých, krátkozrakých, nedoslýchavých, šikmookých - a další si doložte... Byla jsem někdy v 80. letech na poukaz - na dovolené u Černého moře, v jedné ze zakavkazských republik... Oproti tomu, jak bylo v té době u nás, tam zaostalost, ale lidé tam byli čistotní a slušní. Stále vidím před očima to bělostné prádlo, které se sušilo před jejich domy. Prostě každý nemá to štěstí narodit se do blahobytu, ani v zemi, kde mají slušnou vládu a osvícené vládce. A v každém člověku se zpravidla najde nejen to špatné, ale i něco dobrého... Nafoukanost a cynismus těch "jedině správných lid"í odmítám... Kritiku za srpnovou okupaci ČSR si zaslouží hlavně L. Brežněv, ostatní papaláši, a také ti, co je k nám zvacím dopisem pozvali. Ne ti nebozí vojáčci. Rv

7 0
možnosti
Foto

Každá mezinárodní vojenská operace má nějaké důvody, a ty existují nejen dnes, v dalekém Afghánistánu, ale jistě také existovaly před 50-ti lety v Česku. Mise ukrajinských, polských, sovětských a dalších vojáků určitě nějaký důvod měla, a pokud ho dnes někdo nezná, je to jeho problém. Tehdejší účastníci jej určitě znali.

2 12
možnosti
TB

trošku to máte popletené v těch narodnostech. Sovětský svaz byl jenom jeden, proto nemůžete oddělovat ukrajince od SSSR. Ukrajina byla přece součástí Sovětského svazu. Dorazili sem vojáci Sovětského svazu, Polska, Maďarska, Bulharska a menší část i z NDR.

Rumuni nedorazili a věděli proč, jejich president to Brežněvovi vysvětlil a nedorazila Albánie, která pak navázalo smlouvu o vzájemné pomoci s Čínou.

I když v zásadě se to všechno mohlo udělat i jinak, proto aktivita Moskvy byla divná. prostě se Sovětský svaz bál, že by to mohlo přeskočit jinam, tak se to muselo hned uhasit v zárodku. Jiný důvod nemohl být, protože u moci zůstli i nadále komunisté

5 0
možnosti
JL

Však jsme to viděli, jak ti sovětští vojáci byli krásní.;-DR^

4 2
možnosti
Foto

Mládí je Až na vyjímky krásné

3 1
možnosti
Foto

My také s našimi vojáky lezeme tam, kam nás nikdo nezval.

4 9
možnosti
VV

Muzete neznalym vysvetlit kam vy se svymi vojaky lezete? A hlavne bez pozvani.

5 3
možnosti
VV

Nebyla to nahodou v Tom vlaku ta souska, kvuli ktere se musely prejmenovavat hudebni skupiny?

Podobne by ji to bylo.

1 1
možnosti
Foto

Já, upřímně řečeno, nevycházím z údivu, proč je ta 50 let stará "okupace" stále tak populární. Domnívám se, že je to proto, že tento národ nikdy v posledních 400 letech sám za sebe, jednotně a sevřeně, nebojoval.

Poláci se nemají zač stydět. Bojovali srdnatě. A Maďaři, ti měli v bojích roku 1956 tisíce svých obětí. Jenom my jsme to v roce 1968 pojali operetně a proto, ještě po 50

letech musime předstírat, jak jsme se "vlka nebáli".

5 6
možnosti
Foto

Já jsem jen zvědavý, jestli bude příští měsíc taková mediální masáž k 80. výročí Mnichova.

5 0
možnosti
  • Počet článků 1009
  • Celková karma 24,60
  • Průměrná čtenost 1184x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy