Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Mozna by nebylo spatne jako upominku v ten den vyvesovat cerne vlajky.

3 0
možnosti
Foto

Nějaká forma upomínky (mementa) by se určitě měla ustálit. Že bychom třeba pálili rudé trenky? ;-D

0 0
možnosti
Foto

P66e54t15r 64O51m94e49l18k32a

22. 8. 2018 21:38

Státní svátek? To určitě ne. Dovedu si totiž představit, jak by to soudruhy potěšilo a s chutí by si internacionální pomoc oslavili. S ostatním souhlas.

3 1
možnosti
Foto

Nic nenamítám. Riziko je velké a státními svátky se má šetřit. Lepší by bylo jen memento, jak to krystalizuje níže v diskusi.

Kudla, ještě to by chybělo, abychom tady měli ty černé kluky s permanentním vlkem z opruzenin od sedadla motorky dvakrát za rok! ;-D

2 1
možnosti
Foto

Asi to tak máme. Svátek svatého Václava by podle tradice měl odpovídat datu jeho zavraždění. A je to státní svátek, jehož obsahem jsou podstatné hodnoty naší historie, duchovní kultury a státnosti. Nikdo přeci neoslavuje tu vraždu.

0 0
možnosti
Foto

Ano, jak 17. listopad, tak i Svátek svatého Václava, tak i upálení Husa není zneužito, ale může být dokonce zneužito k ohřívání vlastní agendy.

0 0
možnosti
Foto

Internacionální mise v roce 1968 byla skvěle připravena, a tomu odpovídá i tak malý počet obětí - to udělají Spojené státy v Afghnistánu za týden. Ronit krokodýlí slzy 50 let po akci je pokrytecké, proto bychom spíše měli tlačit na odvolání okupantů z Afghánistánu, to je racionální chování.

3 5
možnosti
NM

...no když začnu vzpomínat na r.1969 a další leta a zavřu při tom oči tak se mi s prominutím promítne ten samý obraz ale v opačném garde tím chci říci,že se s prominutím nevymaníme ze stereopytu pomníků,významných dnů a popd.Proč to říkám neb jsem zažil už npř.3x přejmenování mostu!!!!!!

1 0
možnosti
Foto

To prosímpěkně nejsou stereotypy (pokud sami nezhloupneme a nebudeme to jako stereotypy brát).

Máme například svátek svatého Václava a pomník svatého Václava, přičemž zejména pomník má obrovský význam a lidé se u něj spontánně shromažďují, když nastanou zlé anebo přelomové časy. Přejmenovávání mostů a ulic, to je bohužel důsledek mnoha rychlých zvratů v historii 20. století. Ale přejmenovávání mostů v ničem nesnižuje význam pomníků. Mně je hodně líto, že se po roce 1918 chvatně likvidovaly pomníky z doby monarchie. Jak rádi bychom dnes byli kdybychom je měli!

Samozřejmě u těch pomníků nesmí nastat inflace, takže každý významnější by měl být důkladně prověřen veřejnou diskusí, než se postaví. Ne zase až tolik lidovou pavlačovou hatmatilkou, ale spíše fundovanou diskusí odborníků a respektovaných osobností.

0 1
možnosti
JK

R^R^ Jen s tím svátkem bych nespěchal.

2 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Tyhle věci je třeba dobře promyslet a co nejdokonaleji formulovat, jinak by se z toho stal kabaret. Ani to nemusí být svátek. Ale den mementa by to být mohl.

0 1
možnosti
DR

Výborně. Doufám že patřičné návrhy jste do PS už podal.

1 0
možnosti
JS

Za sebe osobně, jsem pro

4/ pamatovat si, tiše vzpomenout v (jakýkoli) daný čas, žít životy jak nejlépe umíme, aby se historie neopakovala...

P.S.: když kácím starý strom, mám na paměti, že čím víc tlačím na pilu, může se "kousnout" a obrátit proti mě. Už Sókratés hlásal "uměřenost" ve všem konání :)

5 0
možnosti
Foto

"žít životy jak nejlépe umíme, aby se historie neopakovala" To se mi moc líbí, děkuji

1 1
možnosti
JV

Karma, pane Trizuljaku. Ovšem skutečnost, že se o tak samozřejmé věci vůbec hlasuje znamená, že naše společnost je velmi nemocná. Když jsem včera na čt24 slyšel komunistu Grospiče, zvedal se mi z něj žaludek.

4 0
možnosti
Foto

To naprosto chápu. Mně se z toho navaluje taky a nejsem si jistý, zda to už náhodou nezačíná být na hraně zákona...

1 1
možnosti
  • Počet článků 1003
  • Celková karma 20,75
  • Průměrná čtenost 1191x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy