Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc hezky napsáno, ale Rus se prostě nikdy nezmění Karma

6 3
možnosti
Foto

A to je snad dobře, že? Tedy, že Rus se nikdy nezmění. Proč by to proboha měl dělat?

Požadujete snad toto od Francouzů, Angličanů či Portugalců, i když ti mají (a většina ostatních západních států nemlich tak) toho an svědomí nejméně tolik, co Rusové?

4 0
možnosti
MS

Velká většina německé společnosti prodělala po WWII sebereflexi ohledně nacismu a jeho příčin. Těžko dnes hledat Němce, který pokládá Mnichov a rozpoutání WWII za správné. Žádné sochy Hitlera, třídy Hermanna Göringa atd.

Zato Rusko je soch a ulic zločince Lenina plné, v hlasování o největší osobnost ruských dějin skončil Stalin na třetím místě. Více než třetina Rusů pokládá okupaci r.1968 za oprávněnou. Postoje současné věrchušky tomu odpovídají. "Dekomunizace" aspoň trochu srovnatelná s denacifikací neproběhla. Pro Putina je největší tragédií rozpad CCCP, poslední koloniální říše na světě.

Z tohoto srovnání je logické, proč se demonstruje před ruskou a ne před německou ambasádou, kremrole!

9 2
možnosti
Foto

Žádná velká německá většina žádnou sebereflexi neudělala. Pouze se snažila z poválečné bídy vybudovat prosperující Německo a na nějaké zpytování svědomí jim nezbývaly ani čas a ani energie. A nejméně pak vůle.

Projektant nacistických koncentráků se v září 1959 stal na deset let prezidentem Spolkové republiky Německo.

2 2
možnosti
Foto

Atˇ si protestuje kdo chce, kde chce, jak chce, potažmo i si ,,slintá na pentli", tedy pokud to není v rozporu se zákonem. I to je demokracie. Ovšem, nemělo by se zapomínat na jeden ,,maličký detail". Byvší ,,sojuz" nezanikl v důsledku války (Naštěstí!),ale proto, že takový režim a systém nejen v tehdejším sojuzu, nebyl nadále životaschopným. Jinak, denacifikace Německa byla možná jedině proto, že válku prohrálo, a byl tam vítěznými mocnostmi nastolen nekompromisní režim okupační správy. Že si to dodnes někteří neuvědomují, či dokonce ani nechtějí slyšet, je ovšem o čemsi jiném.

9 0
možnosti
Foto

Idealizace povah Němců, činů USA, zásluh NATO a podobných věcí patří do stálého repertoáru skupiny diskutérů, která, pokud ještě v Pražské kavárně není, se o členství vehementně uchází.

3 0
možnosti
JN

Co bylo, bylo, druhá světová válka je uzavřená kapitola historie. Tak nějak jste to myslel, viďte.

A přece se v poslední době objevují názory, jak naše země nevinným Němcům ublížila. Tož, tak.

5 0
možnosti
IB

I96v49o 82B23o97u35š28e

25. 8. 2018 11:25

Ne, tak to teda opravdu nemyslel. Zkuste to přečíst ještě několikrát.

2 0
možnosti
Foto

R^Marku, ze strany Ruska neni zadna snaha o sebekritiku, narovnani, odskodneni a podobne, v posledni dobe spis naopak. Takze nelze srovnavat nesrovnatelne.

Hezky den.

9 4
možnosti
Foto

Jene, také si to myslím, proto jsem napsal tento článek. Přeji hezký víkend

3 1
možnosti
JH

J23i52ř26í 46H88o61r20á72k

25. 8. 2018 10:29

Německá okupace Čech a Moravy změnila vývoj ve střední Evropě až do roku 1989. Rusi si pouze hlídali svou část Evropy - viz Maďarsko a také Polsko, mezi tím i Československo. Rozdělení Evropy vzniklo díky druhé světové válce, kterou rozpoutali Němci. O válečných reparacích nemluvně, USA jim bránily, naopak do Německa napumpovali spoustu peněz, aby v Německu nevznikla situace jako mezi první a druhou světovou válkou. Sice jsme nedostali reparace, ale Němci nerozpoutali třetí světovou válku. Jinak v televizi o 15. březnu několik zmínek, v porovnání se šílenstvím k 21. srpnu. Němci jsou přece nyní kámoši.

18 3
možnosti
AM

Jednostranný úhel pohledu.

Já si myslím, že jsme s Rusy "vyrovnaní". Vděčnost a díky za osvobození od německého fašismu se statisíci mrtvých v koncentračních táborech, na frontě a na gestapu si "smazali" okupací se stovkami mrtvých, tisícovkami emigrantů a statisíci zlomených lidí. Pokud mě znalosti neklamou, Němci nás nikdy od nikoho neosvobozovali, ale na Německu dnes visí naše ekonomika, tzn. lepší žití.

Já to vidím vyrovnané na obou stranách, což znamená, že manifestace před ruskou ambasádou by měly kompenzovat manifestace před německou. [>-]

3 0
možnosti
Foto

I40v19a52n 69M54a13r64e78k

25. 8. 2018 10:27

Ano p.Trizuljaku, máme s Němci množství dohod, dokonce se nám omluvili za příkoří spáchaném na našem národě (dá se na to vůbec zapomenout a odpustit?). . . . . . . . . . . . Zároveň však už delší dobu naši západní sousedé realizují nevyzpytatelnou přistěhovaleckou politiku ohrožující základy společné EU. ;-(

3 0
možnosti
Foto

Německá kocovina není daná prohranou válkou. Z té se Němci vždy velmi rychle otřepali a zatoužili po revanši. Není daná ani jejich chováním na okupovaných územích. Takto se chovali i jiné národy a jiné státy.

Ale, NIKDO, žádný stát v dějinách nevymyslel a neuskutečňoval průmyslové vyhlazení jednoho celého národa. Což se v rozsahu oblastí, kde měli své pravomoci, Němcům nadobyčej zdařilo.

A právě Holocaust je to, co Němcům nyní způsobuje špatné svědomí a překlopili to do extrémů, kdy nekontrolovaně brali všechny a jakékoli migranty odkudkoli bez jakéhokoli právního, či lidského podkladu.

Naštěstí se Německo už z této kocoviny, zdá se, probouzí a alespoň někteří politici začínají přemýšlet a jednat rozumně. A vize německého islámského státu je proto o generace odložena.

Otázkou pouze je, o kolik generací odložena. Ale to bude trápit spíš generaci našich vnuků a jejich potomků.

4 4
možnosti
Foto

Komunismu vyhladil a zavraždil víc obyvatel než nacistické Německo. SSSR co by vedoucí komunistická země vyhladila víc obyvatel než Německo a vyhlazovala Židy, které posílala do gulagu a to se týkalo i našich Židů, kteří utekli do SSSR a svůj omyl poznali v Gulagu.

7 4
možnosti
KP

Vase jistota o Nemecku, jako uzasnem demokratickem state, ktery nama nic spolecneho s tim hitlerovskym Nemeckem jiz hranici s idiocii.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1007
  • Celková karma 23,87
  • Průměrná čtenost 1187x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy