Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No máme, na podporu polského nároku na reparace.

Ty jsme také neobdrželi.

2 0
možnosti
Foto

Tak jasně. Dost málo se mluví o tom, že se Polsko malinko "přiživilo" na mnichovském diktátu záborem Těšínska. Podobně Maďarsko záborem jižních částí Slovenska. A kdopak asi po Mnichovu zabral Podkarpatskou Rus? Na přesnější detaily bych se musel podívat, abych si oživil paměť. A už vůbec se nemluví o tom, že Slovenský štát byl faktickým spoluviníkem vypuknutí druhé světové války, když se svými jednotkami (cca 50.000 vojáků) zaútočil v září 1939 na Polsko z jihu. Na Slovensku se to slyší nerado. On totiž málokterý národ chce sám od sebe vědět o špatných věcech ze své historie.

1 1
možnosti
MD

Ten vami receny demokraticky stat si opet uzurpuje evropske staty. I kdyz ne s pomoci Luftwaffe, Wermachtu a jednotek, SS ale prostrednictvim organu EU, dotaci a dalsich ucinnych nastroju. Inu jsme prece jen o kousek dale.

5 0
možnosti
MD

Ovsem uz zadny strach z ruskych tanku. RF se napr. v pripade krize kolem Krymu ukazala byt ucenliva jako simpanzi mlade a prizpusobi se soucasnym svetovym trendum.

0 0
možnosti
Foto

Celý ten článek je značně tendenční. Protože "ruské zločiny" a zpusobené škody zveličuje a ty německé bagatelizuje.

12 3
možnosti
Foto

Ruské zločiny byly způsobeny v době, kdy nebyla žádná válka, byly způsobeny v cizí zemi na jejich obyvatelích v době míru. To je ten podstatný rozdíl agente Dvořák.,

7 2
možnosti
Foto

Marku...jste prostě skvělý. Nekonfliktní, ale zdravé a spravedlivé vidění věci...jež se díky Vašemu podání musí i tomu nejzaťatějšímu jako nezodpovědná otázka ...proč...usadit do hlavy. Ano...tady u nás existujeme už 25 let v projektu napravování vztahů pomocí společných akcí...koncertů...vyhledávání faktů v archivech...hledáme věci společné a vyjadrujeme se spravedlivě k věcem bolavým... a dvanáct let v projektech oficiálních iniciovanych bavorskou stranou kulturního centra v schonsee. A naším studentům už těžko kdosi nakuká...ze Němci byli jen a jen všichni takoví...naopak vidí opravdu kolikrát bolestnou minulost ve válce v osobních příbězích mnohých obyčejných Němců a hlavně vidí neuvěřitelnou pokorou a vstřícnost a přátelství...tudy vede cesta...i ta...co vede pres nepříjemné kameny. Karma a prani hezkeho vikendu.R^

13 4
možnosti
Foto

Neuvěřitelnou pokoru? To se, ale, stmívalo a padala mha, nedaleko stál Němec, na hlavě měl cedník a Vám se zdálo, že je "neuvěřitelně pokorný"?

Tak, to ano.

2 1
možnosti
Foto

Současné Německo je, samozřejmě právním nastupcem nacistické Třetí říše stejně, jako my jsme právním nástupcem Husakovského Československa.

6 0
možnosti
Foto

Proti tomu nic nemám, souhlas. Celé to dlouhé československo-německé a poté česko-německé vyjednávání, se také zabývalo velice podrobně i právními aspekty ve vztazích. A že jich nebylo málo!

0 1
možnosti
JZ

Před deseti lety bych s vaším článkem bez výhrad souhlasil. Dnes ovšem pozoruji, jak se německý vůdce opět snaží vnutit svou vůli celé Evropě ne zrovna košer metodami a přes velký odpor nezanedbatelné části evropského voličstva, a říkám si: doopravdy Němci otočili o 180 stupňů? Není to spíš jen otázka úhlu pohledu?

11 2
možnosti
VE

No, v článku se diskutuje vypořádání se s německou okupací a válečnými událostmi a článek má pravdu, že Němci dělají co mohou aby se distancovali od svých odporných zločinů a napravili si reputaci. Jejich povaha jim ale zůstala a máte pravdu, že dnešní dění v Německu tehdejší dobu poněkud připomíná. Slepá poslušnost národa vůči svým vůdcům a naplnění jejich jakkoli šílené ideologie.

3 1
možnosti
Foto

Máte ptavdu. Vždyť německá okupace byla proti té ruské BRNKAČKA, alespoň soudě podle letošních oslav roku 1968.

4 9
možnosti
Foto

;-D Jděte demonstrovat před švédskou ambasádu. ;-D Řádění švédských vojsk u nás za Třicetileté války bylo ještě brutálnější a ničivější

7 1
možnosti
  • Počet článků 1007
  • Celková karma 23,86
  • Průměrná čtenost 1187x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy