Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkně napsáno. Karma !

8 0
možnosti
Foto

Moc děkuji, pane Konáši

0 0
možnosti
Foto

to je bohužel podstatou lidských bytostí, že ti kdo mají v rukou moc, zneužijí ji proti těm, které považují za protivníky-to bylo, je a bohužel i bude:-/

1 0
možnosti
Foto

Do značné míry máte pravdu. Moc člověka korumpuje a když má někdo pocit neomezené moci nad životy a smrtí lidí, může se z něj stát zrůda. Ale zdaleka ne ze všech. Člověk má také svoji mravní dimenzi a má svobodnou vůli, přičemž ani mravní dimenze ani svobodná vůle nepochází z člověka samotného, ale je od Stvořitele. Nelze tedy jen tak jednoduše paušalizovat. Lidé se ve zlomových situacích rozhodují rozdílným způsobem, každý v něčem jinak. Jen se obávám, že málokdo je ochoten slyšet a prakticky naplňovat výzvu "miluj svého nepřítele".

Děkuji Vám za příspěvek a přeji vše dobré :-)

1 0
možnosti
MB

Alois Rašín má dobrý výrok - „Kde hrozí bída, tam hrozí socialismus, a kde hrozí socialismus, tam hrozí bída“.Já k tomu dodávám, že ještě bída mravní. Odlehčeně řečeno - Dokud se komunisté vraždili mezi sebou, budiž. Slovy pamětníků - 50 léta, !Katastrofa! Nad ránem zvoní zvonek - Proboha kdo přichází? Fašisté jsou přece již poraženi ! ...:-) ...

14 0
možnosti
Foto

Vzpomněl jsem si na vtip, který asi taky pochází z padesátých let. Opilec se potácí cestou z hospody. Zavrávorá, padne hubou na kanál a prsty se mu zapletou do litinové mříže kanálového deklu. Leží tam, nemůže pochopit, co se děje. Pak se snaží cloumat mříží a zděšeně volá: "Za co, soudruzi, za co"?

3 0
možnosti
Foto

Na rozdíl od pana Preslera níže si myslím, že onen proces, který autor popisuje, naplnil zcela ojediněle to, čemu se říká historická spravedlnost. Že totiž zcela výjimečně byli popraveni ti, co celou hrůznou mašinérii spustili a pomáhali udržovat v chodu.

Více je mi líto oněch sedláků, kněží, studentů, kteří dopadli stejně a kteří nechtěli nic jiného, než žít jinak.

Což ovšem nijak nesnižuje ono absurdní divadlo procesu na páskách. Eugéne Ionesco se svým absurdním divadlem by chrochtal nadšením.

R^

13 0
možnosti

Pan Presler to podle mne myslí ironicky. A máte pravdu s tou historickou spravedlností.

1 0
možnosti
Foto

Souhlas, je mi líto stejně jako vám Slánského, který stál na počátku všech zrůdných procesů, do jejichž sítí se nakonec zamotal on sám... Neměli bychom mu postavit pomník?

1 2
možnosti
MV

Pomník rozhodne Vám. O napíšu a něm nebude třeba dlouze přemýšlet.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1007
  • Celková karma 23,41
  • Průměrná čtenost 1187x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy