Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Máte pravdu. Dnes bychom to také tak slavili, kdyby to různí darebáci ze stáje Václava Havla všechno nerozkradli. Takže se to oslavovat již nemůže - nezbývá tedy, než slavit výročí neexistujícícho státu.

2 15
možnosti
DR

Ale pravda a láska přece vždycky vítězí néé.

1 0
možnosti
LH

jo, to už jsme zapomněli, dobré připomenutí, jak se falšovaly dějiny

6 0
možnosti
Foto

Kdyby toho nechal a dali pokoj, tedy, kdyby se rudé bratrstvo nesnažilo znovu přepisovat dějiny (sázeje na to, že pamětníci ubývají a nové generace o tom zrovna dvakrát moc neví), byla by v naší zemi úplně jiná atmosféra. A mohli bychom sté výročí vzniku Československa slavit v mnohem větším konsenzu napříč společností.

Děkuji za zastavení :-)

3 0
možnosti
Foto

Oni vůbec leccos zpotvořili. Ale pamatuji si na heslo na barácích, že "bez VŘSR by nebylo ČSSR". Větší pitomost, aby člověk pohledal,

A vůbec nejlepší heslo jsem viděl kdysi na Strojní a traktorové stanici ve Studénce,m když jsem jezdil do školy vlakem. Stálo tam:

"Strojní a traktorová stanice navždy věrná KSČ".

Karma samozřejměR^.

13 0
možnosti
Foto

;-D VŠE LZE LEHCE SHRNOUT. A sice do stupń. přídav. jmen, které tehdy mělo stupně čtyři. Tyto dle tohoto vzoru: DOBRÝ, LEPŠÍ, NEJLEPŠÍ, SOVĚTSKÝ;-D Ovšem, leckoho to poznamenalo dodnes:-P

4 0
možnosti
Foto

Co dodat.... snad jen karma.

7 0
možnosti
LU

"....začalo znovu odstraňování pomníků prezidenta Masaryka. V tom se komunisté chovali stejně jako nacisté. Symptomatický je příklad s Masarykovou sochou v Hodoníně, již jednou odstranili nacisté a dvakrát komunisté."

To bola móda 20. storočia odstraňovať symboly predchádzajúceho zriadenia.

Demokrati v 20-tych rokoch minulého storočia, ničili všetko čo aspoň trochu symbolizovalo monarchiu, v Bratislave demokrati nenávratne zničili historické súsošie Márie Terézie postavené pri príležitosti jej korunovácie v Bratislave. Namiesto toho začali po Slovensku stavať sochy levov. Levov komunisti "obliekli" do typického komunistického šatu. ...potom demokrati ničili všetko sovietske a všetky symboly pripomínajúce zvrátený komunistický režim.

Nemci likvidovali sochy Hitlera, Rusy Stalina....

Taliani zničili všetko čo sa týkalo Mussoliniho, ale sochy najväčšieho tyrana krvavého Nera Taliani stále reštaurujú, a dokonca pomenúvajú podľa neho aj ulice po celom Taliansku.

2 0
možnosti
Foto

Snad jen. že odstřel pomníku J.V.S. byl sice malou, ale přec jen i satisfakcí, kdy v podstatě titíž, kteří jej uctívali, a velmi, následně prohlašovali, že oni přece nic, ale ,,to ten kult". A pak z nich byli sice stále kom, ale ,,ti reformní";-D

2 0
možnosti
MM

Vzpomínám, jak nám soudružka učitelka vyprávěla, že Československo vzniklo díky VŘSR

9 0
možnosti
Foto

R^;-D Tyhle geniální hlášky, to bylo absurdní divadlo

0 0
možnosti
Foto

Komunisté vznik Československa nectili . Ano i ne. Prostě po svém, tedy po kom. Ovšem ani tím dějiny přepsat nemohli, ač se o to snažili, a velice, a to od malých dětí počínaje. Třeba oněmi lampion. průvody, stejně tak jako následně v listopadu. Mnohé děti tehdy ani nevěděli, oč jde, ne však zdaleka všechny. A totéž se dělo i s církev. svátky, ale i jinými, od ,,Dědušky maróze " počínaje. Na závěr pak jen ,,maličkost". Mnozí s výklady dějin provádějí leccos i dnes, a nejde jen o kom. A to je možná podstatnější, ně ona ,,ohlédnutí".

4 0
možnosti
LB

Mám fotku ze školky se dědou Mrázem. Děda Mráz měl na kožešince čepice pěticípou rudou hvězdu...

3 0
možnosti
Foto

J68a91k87u90b 71R45o14t51h

22. 10. 2018 16:49

Karma, díky a malý podotek: Už znak lidovědemokratického Československa byl heraldický paskvil. Malý štítek vprostřed erbu je tzv. čestný, titulárně nejdůležitější a obvykle je to osobní znak vládnoucí dynastie. Takže "hrudní" štítek se slovenským znakem u heraldika neznalého politické reality budil dojem, že Českému království vládne nějaká dynastie s tímto znakem, snad uherská či co.:-/

8 0
možnosti
Foto

Snad jen, že byla provedena ,,náhrada" štítu podobou husits. pavézy. To jen pro doplnění pro ty, kterým i tento ,,detail" možná unikl;-)

2 0
možnosti
JF

Dnešní mládež nevi co se stalo v uvedené datum. Ta bývalá to znala :-)) myslím, že článek tímto vyčpěl

5 0
možnosti
  • Počet článků 1010
  • Celková karma 24,08
  • Průměrná čtenost 1183x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy