Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Vypadá to, že Zemanem použité slovo "lepšolidi" nejvíce dráždí ty, kteří se v lepšolidech zřejmě poznali. Zeman není první, kdo slovo "lepšolidi" použil. Je to slovo, které poněkud švejkovským způsobem označuje samozvanou morální elitu, která zhusta sama sebe označuje za "slušné lidi", protože slušní lidé samozřejmě nemohli volit Zemana. A tak vzniklo slovo lepšolidi, které si z těch samozvaných morálních elit dělá legraci, což lepšolidi samozřejmě nemohou rozdýchat.

10 8
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
18 1
možnosti
MB

Zajímalo by mne, zda existuje člověk ? - Co tedy Prezident národu sděluje? Mj., ke komu mluví? Ke svým voličům - nebo občanům? Kde je ta hlavní linka? Očekával bych hřejivý symbol řeči s pohlazením a přáním. Jako vždy, pokus skromný ...

V jeho projevu je ten hlaví, další! - Ten meziřádkový. Já jsem určující Normativ a skutečný Vládce ČR! Já určuji, co je správné a krásné. Ten, kdo můj názor nevyznává blbem jest. Občane věz, nevzpouzej se, nepřemýšlej a neprojevuj se! To je pořád dokola, o egu, o vedoucí úloze hradu, o spojenectví s jakýmikoliv parchanty, kteří zvolají - Pravdu má náš prezident! Dobrého jsme si zvolili! Nechťz se nám dále ve zdraví zachová a sláva celé jeho velectěné rodině ! Tak volám tedy já - za Lepšolidu ! ... (Minus nemohu dostat - snad chválím dostatečně) ! :-)

13 0
možnosti
Foto

;-D Inu, i tak to bývá. Někdo velebí ,,velká cosi" jiný na planá ústa řekne, že i kosi chodí bosí. A kedˇsom si, somsi, na hornom konci, nabrůsil som si kosu, pak hééééééééééééj, ta kosa veru dobre kosí;-D

2 4
možnosti
JR

J17a34n 18R59á25ž

27. 12. 2018 18:22

Lepšolidé není nálepka, alespoň já to tak nechápu. Považuji to za poměrně trfné označení pro lidi, kteří se domnívají, že např. volit Drahoše patřilo ke znakům vzdělanců a volit Zemana bylo naopak znakem nevzdělanosti, nadávat na Babiše a Zemana, je známkou inteligence a dobrého vychování, naopak voliči Babiše jsou pro ně ubohými kobliháři, všechny, kdo se nescházejí v pražských kavárnách, ale chodí do venkovských hospod, jsou pro ně tupci, či venkovskou lůzou.

Mimochodem: Příspěvek paní Poborské níže, mi to jen potvrdil. Zřejmě se domnívá, že právě ona patří ty "lepšolidi"

10 7
možnosti
Foto

;-) Inu, každý má potřebu se někam zařadit. Alespoń virtuálně. V životě vyznívá to často jinak. Mnohdy až, ač jak u, i pro koho, marně;-)

0 1
možnosti
Foto

Používání nálepek, škatulek, zkratek a jiného "hodnotného" označování jedinců či skupin považuji za projev nedostatku (znalostí, schopností.....) a autor takového označení svůj hendikep zakrývá dehonestací jiného.

12 0
možnosti
Foto

Inu, tak. Třeba zaprděnej čecháček, že. To fakt píše. až s pýchou, o jiných. Ale, kde že je onen lonśký sníh8-o;-D

2 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
25 1
možnosti
Foto

:-) To není špatná myšlenka. R^

7 0
možnosti
Foto

Lepšoid a horšoid. Pak zbývá už asi jen ten ovoid. Třeba coby vejce.. Kolumbovo. Ano, dá se vejce na špičku postavit. Stačí troška vlhké soli.A vo tom to je. Podařilo se. A opět;-D Jinak páni i kmáni, atˇ tací, či jiní. Ti už tu taky byli. A stále se činí. A patriciové, a plebs. Holt, těžko skousnout bez zubů třeba keks;-)

0 6
možnosti
KT

Zapomněl jste na komunisty často uváděný všeholid.

6 0
možnosti
Foto

Mrzí mne jedno. Miloš Zeman ve svém "Vánočním poselství" vypustí do éteru slůvko "lepšolidi", která má snad nahradit už poněkud vyčpělou nálepku "pražská kavárna". A snad polovina článků a diskuzních příspěvků pod nimi se pak zabývá jenom tím, kdo jsou nebo nejsou "lepšolidi". A přitom je to naprostá ptákovina. Zeman zase dosáhl toho, že mu spousta lidí skočila na vějičku a zbývá se pitomostí místo toho, aby si všímala podstatnějších věcí.

10 0
možnosti
KT

Vzhledem k tomu, že mně prezident nezajímá natolik, abych mu věnovala deset vteřin svého vzácného času, jen tuším, podle různých příspěvků, že použil termín lepšolidi v nějakém hanlivém kontextu.

Termín mě nijak neuráží, celý život by měl být snahou stát se lepším člověkem. Tak jsem byla vychována a studiem, četbou a jinými kulturními i filosofickými počiny podněcována.

Pokud někdo dává přednost sebestřednosti, ješitnosti, zlobě a nenávisti, urážkám a vulgaritám a tyto pilně pěstuje, nachází se mimo okruh mého zájmu.

Tak se v příštím roce snažme být lepšími.:-)

13 0
možnosti
KT

...že mě... stydím se

0 0
možnosti
Foto

A co takhle je na místě ptát se, s kým jde mistři kultury?

0 1
možnosti
KT

Ptáte se s kým jdou mistři kultury nebo s kým jde ministr kultury? je na místě se ptáti či ne?

5 0
možnosti
Foto

Karma. Trefil jste to. Přidávám odkaz na žumpu , odkud se ten termín pravděpodobně vzal: https://petrhampl.com/lepsolidi (doporučuji). Tyto nálepky mají nebezpečný potenciál zjednodušovat ve všech myslitelných úrovních. V jazykové jde o to, že na jejich už tak nejasný význam se nabalují další a tak vzniká něco jako zaklínadlo. Řekl bych, že Zeman do tohoto termínu zahrnuje už většinu novinářů. A o to jde, mít po ruce výraz, pomocí něhož ihned vyřídím názorového oponenta. Vůbec pominu že ten patvar

17 1
možnosti
Foto

ignoruje pravidla tvorby českých slov. připomněl bych zde Stříbrného neologismus "odbenešit". Je to také vlastně nálepka, ale má určitou jazykovou úroveň. Omluva za přerušení textu.:-)R^

5 1
možnosti
  • Počet článků 1009
  • Celková karma 24,72
  • Průměrná čtenost 1184x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy