Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Však už se nám rýsuje pěkná ostuda v zahraničí, dnes první titulek : Czech lawmakers approve tax on church, synagogue compensation.

9 0
možnosti
OF

Komunistům se podařilo vytlačit náboženství na okraj společnosti.

V Uzbekistánu bych to bral, tam je praktikujících muslimů už je 20%, nejvíce

v údolí Fergany, přesně tam kde leží Andižan, kde došlo k pokusu o "islamskou

revoluci ,která byla krvavě potlačena Kadyrovem.

U nás je to pochopitelně něco jiného. Ale neobviňujte jen komunisty. Ono to všechno začal váš tatíček Masaryk dehonestací katolické církve.No, já jsem chodil do polské školy, tak české dějiny moc neznám a ani česky stoprocentně neumím.My jsme vždy museli číst mezi řádky, naši prarodiče, pokud neposlali děcka do české školy, tak přišli o práci. Moji byli zemědělci , přímo kuláci, a tak se na českého učitele, který přinesl dětem bonbóny a sliboval učebnice a oblečení zdarma, mohli vykašlat.Ale jak vidím, vy svoje/naše/ dějiny neznáte také.S článkem souhlasím, komunisté významně redukovali počet věřících a teď poukazují na to, že majetek církve je neúměrný počtu věřících.Já si myslím, že církev bude lepším hospodářem než stát. Očekávám také charitu a duchovno. Netoužím po dalším Rydzykovi a rádiu Maryja. Já naši katolické církvi fandím.A vy se už proberte a podívejte se na tatíčka Masaryka taky trochu kriticky.Na jeho protikatolickou rétorikou , loupežnou politiku po roce 1918 / o hranice

se prý bojuje /, a dopad této politiky /1938 ale 1946, kdy komunisté vyhráli volby/.

A co vám řeknu o Těšínsku ? Jen to, že v belgickém Kongu, to bylo ještě horší.

Čtěte mezi řádky, já to dělám celý život.;-D

2 0
možnosti
OF

Záměr Masarykův byl tady zřejmý: Ukázat katolicismus jako protinárodní sílu, která udusila všechno pozitivní a hodnotné v českých národních dějinách. Masaryk si necení ani přínosu katolického vlasteneckého duchovenstva pro český patriotismus. Jediným českým katolickým knězem, jehož vysoce hodnotí, je Josef Dobrovský – a to proto, poněvadž nestál na ortodoxní půdě, nýbrž byl svobodným zednářem a ve své korespondenci se vyjadřoval pohrdavě o katolické nauce. Velmi též vyzvedává Němce Bernarda Bolzana, josefinského osvícence a propagátora utopického osvícenského státu. Jeho názory byly Římem odsouzeny jako bludné.

To by se zdánlivě dalo vysvětlit tím, že Masaryk odpadl od katolické víry k protestantismu. Jenže ani s evangelickou církví se nepohodl, měl neustálé konflikty zejména s jejím superintendentem Císařem. Na bohoslužby vůbec nechodil. Bylo by proto zásadní chybou pohlížet na něj jako na křesťana protestantského vyznání, který sice byl poplatný dobovým konfesním konfliktům, nicméně pevně věřil v Ježíše Krista. Této iluzi podléhají i mnozí dnešní katolíci.

1 1
možnosti
Foto

Není co dodat, Marku. Komunismus se nejspíše nerozpadne sám do sebe, je třeba mu evidentně pomoci. Naše něžná revoluce předpokládala, že slušnost není slabost a cosi k pohrdání. Pořád si myslím, že bolševik začne protivníka uznávat v okamžiku, kdy stojí před popravčí četou, do té doby je každý slaboch (vizte soudruha Lenina a počátek komunismu),

Je třeba neustále apelovat na pohrdání těmito "lidmi zvláštního ražení".

Karma

14 0
možnosti
Foto

Do Senátu se komunisté vůbec nedostali. Jen tak dál!

5 0
možnosti
MB

Já už nemám co psát! Řekl to za mne otec, v noci, kdy spal a tlačila jej můra. Funěl, sténal a probudil se. Posadil se na okraj postele a pronesl svůj legendární bonmot - Zasxaní Komunisté - Ani v noci nedají pokoj! Uleh, přikryl se peřinou a spal dále. Já dětsky čuměl, co to rodič vlastně mele ... Můj otec je vlastně dobová Vědma ! ... :-(

5 0
možnosti
Foto

To je moc přesný a výstižný poznatek Vašeho otce R^ A byl moudrý, protože věděl, že si jimi nesmí nechat pokazit spaní :-).

2 0
možnosti

R^

Máš pravdu, Marku, co bylo ukradeno, musí stát vrátit, pokud chceme právní stát!

Okrádá-li stát státem okradeného, to je zvrhlost. Je to zvrhlost politiků, kteří to dopustí, a zvrhlost občanů, kteří to připustí ve volbách! Slušný občan si udrží v paměti do voleb jména politiků a stran, kteří se na této zvrhlosti podílejí! Jde nejen o Filipovy komunisty, ale i Babišovo ANO, Hamáčkovy sociální demokraty a okamurovce. Jen nespravedlivý a zvrhlý člověk je může volit!

Správně hodnotíš komunisty. Údajně staví na marx-leninismu, který je postaven na závisti schopnějším, na nenávisti, na okrádání a na pronásledování těchto lidí, na pronásledování těchto sloupů demokracie až k smrti. Komunisti staví na strachu! A naši občané tyto hříchy opět staví do čela našeho státu! To není dobré!

:-)

15 0
možnosti
Foto

Bohumíre, když lidé žijí dlouho v otroctví, vytvoří se u nich závislost. U těch, kdo otrocky propadli té zlé ideologii a stali se fanatiky, to někdy bylo až tak silné, že i ve chvíli, kdy byli sami v mnostrprocesu odsouzeni na smrt, stále věřili, že strana činí dobře a že se třeba jenom zmýlila.

Komunistický režim byl ve své podstatě otrokářský, i když to bylo tak jaksi "šikovně zaobalené" Byl jednoduše otrokářský už z toho důvodu, že zřizoval lágry na otrockou práci. Ve Stalinově SSSR byla soustava gulagu zcela nepokrytým ekonomickým systémem, v němž dřely miliony otroků bez základních lidských práv. Také obyvatelé jako celek byli v komunistickém státě drženi jako ve věznici s ostrahou - za ostnatým drátem kolem hranic (kdo chtěl utéct, byl zastřelen). Ale občas nám bylo, třeba o Vánocích nebo na Mikuláše, vlídně povoleno koupit si půl kila mandarinek. Dokonce i na obyčejné brambory se ve městě stála fronta! Pamatuji si to z dětství, když jsme s maminkou a sestrou stáli ve frontě a byl nějaký příděl brambor (pár kilogramů) na osobu, která frontu vystála.

U spousty lidí vznikla "závislost na životě v kleci", trvalo to několik generací, zahnízdilo se to v duši! A jsme tím stále poznamenáni. Což se bohužel projevuje i na tom, po jakých "spasitelích" se mnozí spoluobčané ohlížejí a koho volí.

5 0
možnosti
Foto

Rok 1989, ta euforie společnosti zavdala k té mírnosti vyrovnání se s komunistickou dobou. Došlo k takovému to slovanskému: Co jsme si, to jsme si.

Heslo: "Nejsme jako oni" nás ukolébalo a potrefeným časem dodalo sebedůvěru říkat takové lži, jako že zas nic tak strašného se nestalo. Takže i tímto jsme se dostali do situace, kde největší zloděj a vrah se cítí jako morální autorita.

Tato situace, která dnes nastala, nám mimoděk dává šanci znovu říci: Tak takhle teda ne, pánové! Vy jste ta příčina a tady za to máte TO co vám náleží!

14 0
možnosti
Foto

Komunisté především žádný morální kodex nemají, komunisté jsou banda lidí, která lže, krade a vraždí, ani se přitom nezachvěje a ještě se zaštiťuje tím, že je to pro dobro nás všech. A kdo nesouhlasí, že se má dobře, z toho si klidně udělají boxovací pytel. Možná by nebylo od věci označit všechny komunisty jako duševně choré, někam je zavřít, zkusit medikaci a pak se uvidí.

16 0
možnosti
Foto

Když oni to MOKOKO ;-D (morální kodex budovatele komunizmu) na papíře fakt měli! Byla tam například čestnost a pravdomluvnost. Což je samo o sobě antitezí komunistů. Nicméně za Stalina byli komunisté nuceni k čestnosti a pravdomluvnosti při takzvané "sebekritice". A ti, kdo na sebe něco řekli, ať pravdivě nebo smyšleně, si potom už nebyli jistí ani vlastním životem. To, co na sebe řekli, mohlo být kdykoliv použito jako záminka k jejich likvidaci při "oblíbených" čistkách.

13 0
možnosti
Foto

Pokud tahle zvrhlost projde i Senátem, a nezastaví ji ani rozhodnutí Ústavního soudu, máme v ruce jasný důkaz toho, že už nejsme právním státem. A je pak otázkou, jestli se takový stát dá vskutku pokládat za demokratický. KarmaR^R^R^

18 0
možnosti
Foto

Karle, je to zvrhlost a je to provokace. Komunisté a jejich parta zkoušejí, kolik si toho můžou dovolit. S jídlem roste chuť, budou zkoušet stále více utahovat šroubky. Věřím, že tato zhovadilost Senátem neprojde. Ale pokud ano, pak už bude pomalu pozdě i emigrovat. Zatím se společnost bohužel chová jako žáby vařené ve vlažné vodě.

14 0
možnosti
Foto

Ale jedná věc je snad jasná: dokud není provedena odluka církve od státu, tak převod majetku mezi jednotlivými součástmi státu je pouze jeho administrativním převodem.

Sokol třeba nikdy součástí státu nikdy nebyl.

0 9
možnosti
JJ

J52a28n 17J81í68l68e77k

23. 1. 2019 23:01

:-)Řezník a Palková, to je dvojka znalců.

5 0
možnosti
Foto

klienti H systému byli také okradeni dvakrát, dodatečně změna v placení daní byla provedena v případě solárních baronů-za těch třicet let demokracie jsme zažilo tolik podvodů a rozkrádání během divoké privatizace včetně tunelování a podivné kupónové privitizace a spousty jiného..ale tolik humbuku nepamatuju-a právě od lidí kteří stále říkají, že Bůj je spravedlivý a když trestá tak ví proč a jen my obyčejní lidé nedokážeme jeho vůli pochopit a že chudoba cti netratí...:-/

2 2
možnosti
Foto

Tady jde o úplně jednoduchou věc, že co bylo ukradeno, má být vráceno a zdanit okradeného na náhradě, kterou má dostat jako odškodnění, je zvrhlost. Ale jinak v podstatě platí to, co píšete, jinými slovy řečeno pozemská spravedlnost a Boží spravedlnost jsou vzájemně nesrovnatelné. Příliš spoléhat na pozemskou spravedlnost může být ošidné. Ale přesto jsem přesvědčen, že člověk nesmí rezignovat. Že podobné plivání na spravedlnost, jako to předvádějí komunisté, nelze nechat bez odezvy. Občan není němá tvář, přestože právě o to (udělat z občanů němé tváře) se komunisté snažili až zuřivě.

17 0
možnosti
  • Počet článků 1007
  • Celková karma 23,41
  • Průměrná čtenost 1187x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy