Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Včera jsem si důkladně studovala volební systém států - členů EU. Že EU vládne špatně, o tom není pochyb. Mám však velké pochybnosti, jak to změnit. S tímto překombinovaným volebním systémem, plným výjimek jen pro někoho, s politiky, které nominují dosavadní politické strany členských zemí. Jako třeba ty u nás. Bez výjimky. Nemám občanům VB za zlé, že chtějí raději přímou demokracii. Víc než zisky, po kterých baží jejich poslanci, a které velký volný trh nepochybně přináší. Proto to nekonečné dohadování. Byla jsem v TOP managementu velkých firem. Zde se úplně vytrácel zájem majitelů - akcionářů, ale dominoval zájem vedení společnosti - najatého vedení. Totéž předvádí EK - a nikdo neví, jak se jí zbavit. Stejné jako třeba u velkých, nadnárodních společností. A tak brexit je sice poslední řešení, ale hlavní otázka je: Chci, aby za mně rozhodoval někdo jiný, koho prakticky nemohu vyměnit? Už toho bylo v minulosti právě u nás, v Čechách dost. Je to teď hodně smutná podívaná. Bezmoc nevidím jen ve VB. Bohužel.

1 0
možnosti
Foto

EU nejsou nějací "oni", to jsme přeci také my. Nejsme vně EU, jsme jejími plnoprávnými členy. Máme právo i povinnost spolupracovat s ostatními členy na zlepšování, reformách, atd. Jednostranně negativistický pohled nesdílím. Není pravdivý, podobně jako by nebyl pravdivý jednostranně pozitivistický pohled. Jedna věc je však jistá. Nikdy předtím, jsme se ani po materiální stránce neměli tak dobře, jako v poslední době. A to nemluvím o svobodách, včetně svobody vyznání, o možnosti pohybu, možnosti mladých lidí studovat v zahraničí. Nemluvě o jistotách a bezpečí, které lze v globalizujícím se světě nejlépe zajišťovat v rámci většího a dostatečně silného celku. Nikdy předtím jsme tohle neměli. Díky Bohu za to, že jsme členu NATO a EU. Kde bychom byli, nebýt toho členství, ukazují tvrdé osudy Gruzie a Ukrajiny, zemí ve válečném stavu, s cizím, ruským vojskem na vlastním území.

Reformovat a zlepšovat určitě, ale jednostranně negativistický pohled na EU a na naše členství v ní jednoduše není pravdivý. Ba dokonce ohrožuje naše bezpečí, svobodu a svrchovanost..

Přeji Vám hezký den a moc děkuji za sdělený názor. :-)

1 0
možnosti
Foto

Už de Gaulle věděl, že GB do EHS nepatří. Poněkud později to rozpoznal i britský lid. Řeší se pouze, jak prudce bouchne dveřmi.

1 1
možnosti
DR

Ovšem bohužel britští politici namísto uvedení do praxe z toho kvůli vlastním egům udělali pouze trapné divadlo.

0 1
možnosti
Foto

R^Takove syrove vystizne, Marku:-/

1 0
možnosti
Foto

Co nadělám? Snažil jsem se to komentovat humorně... Ale uvidíme. :-)

0 0
možnosti
Foto

Jooo, sami Britové říkají May-be! ;-D

2 0
možnosti
Foto

;-) Tvrdým faktem je dilema, jak to udělat, aby se všichni vlci nažrali a kozy, a nejen pí M., zůstaly celé;-D

2 0
možnosti
Foto

Již v Jiráskově Lucerně to věštil hastrman: bre(keke)x.

R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 1001
  • Celková karma 21,65
  • Průměrná čtenost 1194x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy