Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OM

A není to škoda vidět svět tak černobíle ?:-)

3 5
možnosti
Foto

Se širokým, barvitým viděním světa absolutně nemám problém. Rád žiji v otevřeném světě, který má obrovské množství "barev" - kultur, národností, přesvědčení a bohatství projevů víry. S obrovským potěšením jsem sledoval televizní přenosy ze setkání mladých lidí z celého světa s papežem Františkem v Panamě. Spojuje je víra, ale přitom je v tom obrazu neskutečné množství národů a kultur z celého světa. Nádherný obraz plný barev.

Vymezuji se proti totalitním, bezbarvým vizím, které nás tu strašily přes čtyřicet let a furt se jako nějaký bubák chtějí vracet.

Přeji Vám hezký den. Dnes je krásný, plný slunce a barev :-)

10 3
možnosti

Pane Trizuljak - naprostý souhlas - díky a karmaR^

16 1
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že mne smazali tu zcela otevřené a do hlavního vlákna znova napíšu že je pan Kulhavý neuctivé..... Které absolutně nevnímá smysl oslav........o, které si neuvědomuje, jak plive na devadesátilete veterány, kteří vstupovali do války za nás, u příjmů do armády zatajovali věk a cpali si kameny do kapes, aby víc vážili a mohli bojovat. Prošli vyloděnim v Normandii, těžkými boji že je svátost si s takovými podat ruku a Plzeň je skutečně ctí jak to Kulhavému nikdo nevysvětlí. Plytke oslavy....divadlo...

18 4
možnosti
Foto

Paní Kielbergová,

mám obavy, že nevíte, co slovo "neuctivost" znamená.

2 6
možnosti
PL

Vy jste nepochopil pana Vlka, on ve svém článku nikoho neadoruje ani nehaní. Jen po 74 letech od válečné vřavy vyzývá ke smíření a úctě.

5 0
možnosti
Foto

S Davidem Vlkem jsme věc probrali a je mnohé, v čem se shodujeme. Děkuji za názor, přeji vše dobré.

1 0
možnosti
JSS

Protichůdnost z válečné vřavy je vždy a v každé době příznačná a hledat čistější principy a klonit se na tu a tu stranu je neměřitelné- vždy relativní k rozměru násilí.

To bylo ve velkém i v 2. válce. Stalin hnal lidi na porážku, aby mohl plnit svoje kruté ego!! A vojáci využívali všeho, co bylo možné. proto krutosti a zvířecí chování. Jenže položme si dilema k srdci. Co by bylo, kdyby Rusové nezvítězili a nezahnali fašisty až do decimovaného Berlína. To samé, co by bylo, kdyby Amerika nepomohla Západu?

Stále se rozebírá vyhnanství Němců! Krutost stíhá krutost. A nemá ospravedlní! Ale vžijme se do konce války a celkem přirozeného chování - absolutní většina Sudeťáků se přidala aktivně k Hitlerovi. To jsme měli přehlížet? Ne - byl stanoven odsun a Němci museli v případě porážky očekávat zlobu a taky tvrdé rozhodnutí!

3 0
možnosti
Foto

Když položit dilema k srdci, pak je potřeba se ptát, kdo pomáhal Hitlerovi obcházet výsledky versailleské smlouvy, kdo pomáhal svými dodávkami nacistické Německo vyzbrojit a kdo pomáhal témuž nacistickém Německu rozsáhlými surovinovými dodávkami při jeho tažení do západní Evropy. Kdo se s nacistickým Německem spolčil při přepadení Polska a tak se fakticky podílel na rozpoutání druhé světové války... Byla to Stalinova téměř sebevražedná hloupost, na niž krutě doplatili obyvatelé země, jíž vládl. Ty jejich oběti jsou strašlivé a mám z toho velký smutek, ale spoluzavinil je obrovským dílem samotný Stalin. Nebýt sovětské podpory nacistického Německa už dlouho před válkou, možná ba se i celý ten konflikt vyvíjel jinak. Ale asi by i přesto nakonec vznikl, protože nacisté válku chtěli.

Máte pravdu, krutost stíhá krutost a na běsnění nacistů přišla krutá odpověď ve vysídlení Němců z našeho území podle principu kolektivní viny. Bohužel se stalo a nikdo rozumný už tu věc nechce vrátit zpět. Naštěstí.

Přeji Vám hezký den a děkuji.

4 1
možnosti

U ruské armády byly problémy, kdy určitý zlomek vojáků si stále myslel, že jsou na území nepřátel. Bylo tam větší procento buranů. Nicméně většina z nich si uvědomovala kde jsou a jak se mají chovat.

Co se následného vývoje týče, v r. 48 jsme si zvolili komunisty sami. Tady by bylo hodně alibistické házet odpovědnost na jiné.

4 0
možnosti
Foto

V roce 1946 proběhly jen částečně svobodné, v mnoha aspektech už pod sovětským tlakem manipulované volby.

Některé politické strany byly zakázány, na Slovensku operovala prokomunistická teroristická skupina složená údajně z bývalých partyzánů. Zavraždili jednoho významného politika, který měl u lidí velkou autoritu, a zastrašovali obyvatelstvo. Volby na Slovensku vyhrála Demokratická strana, ale manipulacemi, které porušily volební zákon, byla vyšachována ze hry a záhy na to postupně destruována. V rozporu s volebním zákonem se sečetly do jednoho balíku hlasy z českého i slovenského území, což vůbec nemělo nastat. Ani tak komunisté nezískali dostatečnou většinu a nebýt hlouposti sociálních demokratů, nezískali by takový vliv. Únor 1948 byl násilným pučem, který komunisté systematicky připravovali za vydatné pomoci sovětských agentů. Předem ovládli mocenské struktury, vytvořili zákulisní násilnická komanda, která zatýkala některé demokratické politiky už před pučem a vybudovali ozbrojenou gardu tzv. Lidové milice (Atd.)

7 0
možnosti
PB

Naprosto pregnantně vyjádřeno! R^

7 1
možnosti
PS

Položme se na otázku ke sdělení na konci blogu (viz níže). Kdo umožnil našemu "spojenci" na Východ od nás, aby u nás 40 let vynucoval sympatie k nim? No přeci oni, další naši "spojenci" na Západ od nás, kteří např. v roce 1968 byli v klidu, když k nám přijely tanky. Přiznala to i M.Allbrichtová, že se nás USA tehdy nezastaly! Takže vždy je třeba doplnit celou mozaiku historie, jak říká můj přítel: "...aby se neřeklo".

Přiměřená vděčnost, zejména za vyhnání nacistů, to taky ano. Ale nadšení, které si zde notabene po více než čtyřicet let vynucovali, od nás nemohou čekat.

Zdroj:https://trizuljak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=712308

2 2
možnosti
PB

naši "spojenci" na Západ od nás, kteří např. v roce 1968 byli v klidu, když k nám přijely tanky.

...a co měli asi tak dělat? Bojkotovat pohádku Jen počkej zajíci? A v klidu byl západ až tak, že kvůli tomu vyvolal zasedání rady bezpečnosti, kde USA označily invazi za agresi a okupaci...vidím, že vy svou mozaiku té jediné pravdy už máte dávno nalajnovanou dopředu.

6 2
možnosti
MK

??? Najděte si materiály, jakým způsobem osvobozovali - co to povídám, co se dělo po vstupu Američanů do Plzně. Takto by měli "osvobozovat" Prahu?!! Děkuji, nechci!

Prasárny Rusáků jsou bohatě a opakovaně popsány mnohokrát.

Ale byl to západ, který nám voj. strategicky bezvýznamně, konkurenčně cíleně rozbombardoval řadu továren a způsobil smrt přes 700 civilistů. Byli to Američané, kteří nedovolili Plzeňákům jít na pomoc Praze.

Je hloupé psát jen jednostranně.

P.S.

Ty současné oslavy v Plzni jsou jen plytké divadlo, které je poplatné dnešním spojencům.

8 21
možnosti
JS

Pane Trizuljaku, ještě bych si dovolil malý dodatek. Nikdo po Vás nechce, abyste projevoval úctu násilníkům, zlodějům nebo diktátorům. Nikdo po Vás dokonce nechce ani to, abyste projevoval úctu skutečným osvoboditelům, tedy lidem, kteří za nás prolili svou krev. Opravdu to po Vás nikdo nechce. Protože - než projev úcty od Vás, to je lepší raději žádný projev.

6 6
možnosti
Foto

Pane Svobodo, díky Bohu zde máme svobodu a nemáme komunistickou cenzuru. Díky Bohu, že tento svobodný svět je chráněn soudržností států EU a členstvím v NATO. Právě proto si v souladu se svým rétorickým úvodem můžete dovolil svobodně mluvit, psát, cestovat,... Tak Vám přeji vše dobré a užívejte si svobodu diskuse i zde. Mějte se hezky.

8 2
možnosti
  • Počet článků 1005
  • Celková karma 22,92
  • Průměrná čtenost 1189x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy