Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

VV

Mam jen jednu oatazku. Jak se ten Veprin stal soukromym majetkem, kdyz komunisti v povelcnych letech vsechno znarodnili?

2 2
možnosti
TT

V Letech žádný koncentrační tábor nebyl. Zrušení vepřína byla - typicky pokrytecká - hurá zbytečná akce neomarxistů, velkých spolubojovníků to věřících. Rv:-P

15 8
možnosti
Foto

Byl to nacistický a dokonce z podstaty věci rasistický koncentrák zaměřený na "konečné cíle" nacistů. V tomto případě to bylo naprosto v intencích nacistického "konečného cíle" vyhlazení jednoho konkrétního etnika. Všechny zavádějící "jiné názvy" a eufemizmy kolem toho jsou ohavné.

4 10
možnosti
VV

Vsak oni kdyz byli u moce se take jako vepri chovali, tak co by se jich ted nezastavali.

2 6
možnosti
Foto

Neurážejte vepře, pane Vokoun. Sám jsem jich pár vykrmil a tak vím, jak jsou to milá a chytrá zvířata. To se o komunistech od okresních výborů výš říci nedalo.

7 0
možnosti
Foto

Tehdy byla zveřejněna i finanční situace vepřína v Letech. Byl zadlužen a v podstatě stačilo pár let počkat a skončil sám. Odhad hodnoty byl ve výši 200 milionů a stát majitelům věnoval dvakrát tolik. Je samozřejmě nesmysl tvrdit, že zrušení vepřína způsobilo nárůst cen vepřového masa.

9 0
možnosti
Foto

Meritum věci je:

1/ Že je správné, aby na tom místě v Letech památník byl. Je to naprosto náležitá věc, která by ve slušné společnosti vůbec neměla být zpochybňována.

2/ Že existence vepřína tamtéž je absolutně nedůstojná. Naprostá ostuda naší země, ale hlavně hanba nás samotných před námi samotnými.

Všechny další tanečky kolem toho, například krokodýlí slzy nad osudem "nebohého vepřína" či dohadování o metrech, zda prasečák stojí "přesně na těch místech" anebo některými budovami "o kousek dál" jsou hanebné a nedůstojné.

3 4
možnosti
MB

Nic nehraji - Význam KSČm nechápu. Žasl jsem nad přemalováním firmy písmenkem "M". Říkal jsem si, Dobře, nějaký folkloristický kroužek , sdružují se. Taky byli kdysi při vstupu mladí. Dobře, ale co se má vlastně projednávat? Totalita - Vedoucí úloha řekla, že za vše bere Odpovědnost. Pak je zde řetězec katastrof - Vodou počínaje a kolektivizací konče. Jakékoliv téma Komunisté otevřou = Popisují tím problémy, které založili. Myslel jsem si, že budou mlčet! Opravdu, nic nehraji = Čumím! I vepři jsou dobří - Tábor v Letech - Jak milé pro uši těch, kteří jsou již v letech. Netušil jsem, že podobnou blbost lze vyslovit - Lze = Bílá paní = V naší zemi i nemožné, možné je :-)

2 1
možnosti
Foto

Komunistům teče do bot. Do Senátu v nedávných volbách neprošel ani jeden a při volbách do Evropského parlamentu taky nic moc. Tak jim asi nezbývá, než vsadit na kartu extremistických výkřiků, aby na sebe upozornili.. Filipův výrok o zdražování vepřového masa, je ale v dané velmi citlivé souvislosti extremizmem až nechutným. Takhle se vám, drazí soudruzi, preference nezvednou.

2 1
možnosti

Zcela výjmečně komunisté zastávají správnou stranu. Vyhození desítek či stovek milionů kvůli pracovnímu táboru, který navíc ani není postaven na samotné ploše bývalého PRACOVNÍHO tábora, je hloupost.

23 4
možnosti
KS

Z Terezína se chodilo makat do dolu Richard. Taky PRACOVNÍ tábor? A co si tedy představujete pod pojmem koncentrační tábor? Já takový tábor, kde se koncentrovali lidi proti své vůli.

4 2
možnosti
Foto

Vítám věcnou diskusi. Příspěvky ad hominem mažu. A už se těším na roztomilé povídačky o "cenzuře" ;-D:-P;-D

2 8
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JZ

Zasloužená karma R^:-)

4 7
možnosti
Foto

Tábor v Letech nebyl koncentrák. Byl to Kárný pracovní tábor Lety od 1. června 1940 do 2. března 1942 a byl určen pro osoby práce se štítí se a osoby starší 18 let. Od 9. března 1942 do 1. srpna 1942 byl to Sběrný tábor v Letech určen pro osoby trestané a alkoholiky a od 1. srpna 1942 do 8 srpna 1943 byl to Cikánský tábor v Letech a v důsledku vypuknutí břišního tyfu byl tábor spálen a zrušen. Nebyl zde nikdo umučen, zavražděn, zabit. Po spálení tábora byli přesídlení do jiiných táborů, část bykla propuštěna a část utekla,Úmrtí osob bylo v důsledku vypuknuvšího břišního tyfu. Část osob byla přesídlena do jiných táborů a část utekla a část byla propuštěna. Pramen : Paměť a dějiny, Historický ústav ČR, Ústav pro studiu totalitních režimů a další.

28 3
možnosti
JN

Ještě doplňte, že žádná z budov nedávno zrušeného vepřína nebyla postavena na území někdejšího tábora. Dle map do území tábora zasahoval pouze okraj nezastavěné plochy oploceného areálu vepřína. Takže stačilo jen posunout plot.

10 0
možnosti
  • Počet článků 1007
  • Celková karma 23,85
  • Průměrná čtenost 1187x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy