Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Nechcete také něco sdělit o vpádu Polska do ČSR v březnu 1939?

3 3
možnosti
Foto

Polsko se za to omluvilo, ale nevím nic o tom, že by se SSSR a nebo jeho nástupnický stát omluvil za zvěrstva, které na našem území páchala sovětská armáda v roce 1945 a že by se omluvili za rok 1968.

6 0
možnosti
Foto

Slyšel jsem vyprávět očitého svědka, jak mizeli Poláci, které pak už nikdo nikdy neviděl. V noci a celkem tiše. Přijelo auto, tu a tam na chvíli zastavilo a ráno prostě chybělo několik lidí. Selektivní výběr s cílem oslabit národ geneticky. Mizeli lidé s vyšším vzděláním. Tedy genocida.

11 0
možnosti
Foto

Děkuji za příspěvek. Souhlasím. Genocidní povaha chování agresora -SSSR na dobytém území Polska v období 1939-41 (a následně také po skončení války), je jednoznačně doložena fakty a čísly. Katyňský masakr nebyl jediný, několik podobných se ve stejné době odehrálo ještě na několika dalších místech. Při těchto masakrech byl například zavražděn i otec slavného polského režiséra Andrzeje Wajdy. Je pravdou, že velice podobně se chovali němečtí nacisté, kteří se rovněž soustředili na likvidaci elit. Ukazuje to, že oba režimy, jak nacistický, tak komunistický, se chovaly naprosto stejně nenávistně a zrůdně..

10 0
možnosti
JN

J48o95s57e78f 32N77i46k40l

18. 9. 2019 10:20

...znovu se, ikdyž s vámi mohu částečně souhlasit, odvolávám na knihu "Paměti" Dr. Eduarda Beneše, která je skutečným dějepisem té doby. President Beneš, ale i Churchill a jiní, brali vstup SSSR do války v Polsku, jako výchozí postavení pro obranu území SSSR, Katyň byla skutečně velkým hanebným činem, jak píšete. Ale jinak se snažíte překrucovat historii 2.sv,války...jinak se posuzují události "v běhu" dané doby a jinak po sedmdesáti letech...Takových "Glivic jako zámínek" najdete v historii i současné době mnoho...

2 5
možnosti

J55a27k61u64b 40Š19o71l35c

18. 9. 2019 10:22

""Paměti" Dr. Eduarda Beneše, která je skutečným dějepisem té doby." To myslíte jako vtip, ne?

7 2
možnosti
Foto

Je smutné, že Vás musím chválit za takovéto články. Tím myslím, že se vůbec musí psát, protože se něco takového stalo. A ještě smutnější je, že se najdou tací, co to relativizují. Ode mě karma.

11 0
možnosti
SB

Je to věc pana autora, že vás tady na diskusi trpí, avšak kdybych byl blogerem já, byly by pod mými blogy mazány diskusní příspěvky všech ostatních blogerů, kteří pod svými blogy neotevírají diskuse.

A dělal bych to bez sebemenšího ohledu na jejich názory a postoje. Mazal bych i takové příspěvky, které by mě za příslušný blog chválily.

Pana Ábelovského, který mě označuje za lidský odpad, bych nemazal. Je vůči mě hodně kritický a někdy až sprostý, ale diskuse otevírá. Totéž paní Marie Jandová. Též mám o ní velice nízké mínění (a ona o mně rovněž), ale pod mými blogy by diskutovat mohla.

Vás bych mazal bez sebemenšího pardonu. Upřesňuji: Teprve od nedávné doby bych vás mazal. Předtím, dokud jste diskuse otevíral, bych vás samozřejmě nemazal.

Ale autorem blogu je někdo jiný, je to jeho věc, že vás tady nechává.

2 4
možnosti
SB

S článkem sice lze souhlasit, avšak jako Čech se nemohu ubránit myšlence, že Polsko se o rod dříve zachovalo v podstatě stejně vůči nám.

3 2
možnosti
Foto

Polsko nepořádalo desetitisícové masakry českých obyvatel a neodvleklo jich statisíce do lágrů.

7 1
možnosti

J18a43k29u70b 30Š69o78l65c

18. 9. 2019 9:40

Že byl SSSR stejně zrůdný jako nacistické Německo o tom žádná, tím spíše se ale lze divit Polsku, že vedlo nepřátelskou politiku proti ČSR, jedinému potenciálnímu reálnému spojenci. Doufám, že jste stejně rozhořčen i z Mnichovské dohody. Na druhou stranu Stalin spojil příjemné s užitečným. Zabral Polsko, Pobaltí a ještě posunul hranice s Německem. Jinak by Němci v 1941 začínali s útokem úplně jinde a na podzim by byli v Moskvě. Jednání Francie a V.B. s Ruskem v létě 1938 byla polovičatá a ze strany západních mocností bez energie. Stalin jich akorát využil pro jednání s Hitlerem.

0 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Kdo chce, tak vidí důkazy, kdo nechce, tak ani přiložený filmový šot jej nepřesvědčí. Karma, Marku. A jsem zvědav na relativizátory /porouchaný výběhový typ počítače značky rezjir nepočítám/.

11 2
možnosti
Foto

Tomáši, těším se na přednášky o zlotřilostech prezidenta Juareze v Mexiku ;-D

Typické je, že počítačový program nemá ani šajn o nějakém citu, svědomí nebo morálce. Zná jen binární soustavu "zájem" (1) "a ti slabší" (0), kteří tomu tzv. "spravedlivému zájmu" zcela po právu neodolali, pročež je není třeba litovat.

1 0
možnosti
PL

P88e14t41r 70L24u16k76e37š

18. 9. 2019 9:23

Vložený film je celkem výmluvný. V čase 1:04 - 1:14 je vidět velitel 29. tankové brigády S.M. Krivošejn (chlapík s kartáčkem pod nosem) . O něco později 2:20-2:22 sleduje z tribuny přehlídku a okolo drandí sovětské tanky T-26. Vedle Krivošejna stojí německý bojový druh - "Rychlý Heinz" Guderian.

9 0
možnosti
JM

Karma, víc není třeba .......

9 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

8 0
možnosti
  • Počet článků 1005
  • Celková karma 22,60
  • Průměrná čtenost 1189x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy