Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Svatý Václav, svatá Anežka a trochu se zapomíná na svatého Vojtěcha a svatou Ludmilu.

KarmaR^

4 0
možnosti
Foto

Děkuji, Martine, také se domnívám, že na oba světce, jak Ludmilu tak Vojtěcha by se slušelo vzpomínat o hodně víc. Potěšila mě však zpráva o nedávné svatoludmilské pouti na Tetín.

2 0
možnosti
Foto

Díky, pane Trizuljaku, za informaci o vzniku jezdecké sochy patrona české země Svatého Václava. (Nikdy a nikde jsem ale neslyšela - ani nečetla, že by naším národním patronem měl být nějaký ruský generál. Ta věta je dnes, v den smrti sv. Václava, zavražděného jeho bratrem Boleslavem, zbytečně tendenční. (I když jeden z českých panslavistů v 19. století kdysi pronesl, že "v Čechách bude dobře, až se kozácký kůň napije z Vltavy." Zřejmě se mýlil, a ani já s ním v roce 2019 nemohu souhlasit.

1 0
možnosti
Foto

Moc děkuji, paní Pantlíková, za Váš názor. V mnohem se s Vámi shoduji a rovněž nesouhlasím s Vámi citovaným výrokem českého panslavisty z 19. století.

A mě opravdu těší historická zpráva o tom, že dnešní Václavské náměstí se stalo už koncem 17. století jedním z míst svatováclavské úcty a že se ta tradice udržela až do doby 21. století.

Přeji Vám vše dobré.

2 0
možnosti
Foto

I28v18a44n 89M22a84r89e11k

28. 9. 2019 16:42

Srovnávat sv.Václava a Koněva ? Byl jsem v přesvědčení, že napsat mírně řečeno podivnější blog, než který se zde zjevil včera o Putinově "zákazu" hulení na balkonech už nelze, a ejhle, překonal jste ho, takže jak je zde dobrým zvykem . . Zasloužená karma. R^

2 1
možnosti
Foto

Za karmu Vám srdečně děkuji. Svatý Václav (či v přeneseném smyslu jeho socha) opakovaně náš národ spojuje. Práce na jeho pomníku byla dlouho trvajícím a velice promyšleným dílem.

5 0
možnosti
Foto

Filipe, také já děkuji! A přeji krásné sváteční dny :-)

1 0
možnosti
Foto

Je hezké, že pana blogera napadlo něco, co dosud nikoho nenapadlo: Ano maršál Koněv bude přemístěn na podstavec sochy svatého Václava. A socha svatého Václava poputuje na podstavec sochy Koněva.

1 10
možnosti
LF

L78u67k20a82s 70F35i10k13r

28. 9. 2019 18:06

Piti ci drogy vam skodi.

1 2
možnosti
TT

Jestli je škodlivější komunismus, nebo víra v nadpřirozeno a zázračné vládce a další nesmysly, o tom by se dalo debatovat. Ovšem samozřejmě ne s věřícími. :-P

1 6
možnosti
  • Počet článků 1010
  • Celková karma 24,04
  • Průměrná čtenost 1183x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy