Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dneska by to pěkně schytal za básničku o mamince. R^

2 0
možnosti
Foto

To by tedy schytal! ;-D Zdejší vybraní "diskusní borci" by jej označili přinejmenším za naivně sentimentálního sluníčkáře ;-D

1 0
možnosti
MB

J. Seifert, to je typická ukázka zaprodance a ztroskotance ! Žižkov, jej předurčil ke správné orientaci. Tedy vstúpil SRDCEM (1921), do KSČ. Když viděl Klémovu bolševizaci – ROZUMEM získal další - Vančuru, Neumana i Horu! Vyloučený básník ,se stal představitelem pražské kavárny! Scházel se s živly - Teigem, Zrzavým a kolem se motali Čapkové i Špála! Chvála bedlivosti básníka Ivana Skály, který jeho podvratnosti odhalil - Vše napráskal Klémovi ! Co hůře - Jaroslav se napral a řekl - Stalin ? "To je poďobaný Gruzínec - Milejší je mi blijící Francouz, jako zpívající Rus" ! Zpráva až na ÚV KSČ - Kulturní soud ! Co se Seifertem !? Ministr, většinově Nejedlý překvapil ! - "Kdybychom my měli likvidovat každého básníka, který ožralý něco pronese, tak už žádného nemáme."

Slabost režimu - r. 1966 mu umožnila získat titul Národního umělce. Chyba, rozkolísaný a nenapravitelný Seifert absolutně nepochopil význam internacionální pomoci SSSR – 1968. Ve své pokleslosti pokračoval - mez prvními podepsal Chartu 77. a stal se tak signatářem. Chválabohu, že alespoň toho Vaculíka se podařilo omezit a trápit ! S takovými lidmi se skutečně Socialismus budovat nedá! Jsou přílišně čestní a umní. Takoví odpadlíci se hodí akorát tak na Nobelovu cenu ! Dnes, by si již vůbec neškrtli ! ...Už máme nové bůžky :-)

4 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Píšete krásně a s velkým vtipem, moc děkuji! R^VR^

Však taky Julda Fulda psal už v těch dobách opovržlivě o "pražské kavárně". Víme o kom! ;-D

3 0
možnosti
MP

Děkuji za připomenutí:-). Vzpomínám si na ten den dobře. Večer se té události věnoval Hlas Ameriky a četli tam tu krásnou báseň "Královský letohrádek".

2 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Poděkování patří Vám - za Vaši konkrétní vzpomínku

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za nakouknutí :-)

0 0
možnosti
Foto

Dík za zastavení, Kláro :-):-):-)

Přeji Vám krásný nedělní večer

1 0
možnosti
Foto

„Slečno, slečno, vy se mračíte,že po celý den vám pršelo?Co by měla říkat tamhle ta malá jepice,které pršelo po celý život?“ — Jaroslav Seifert

Zdroj: https://citaty.net/autori/jaroslav-seifert/

7 0
možnosti
Foto

R^ Díky, Filipe, to je mimořádně pěkně vybraný citát... R^

1 0
možnosti
VF

Děkujeme za vzpomínku.

7 0
možnosti
  • Počet článků 1007
  • Celková karma 22,89
  • Průměrná čtenost 1187x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy