Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Jen připomenu, že okrádání církve bylo u nás vždy běžné. Nešlo zdaleka jen o Husity, šlechta okrádala kláštery po celý středověk, včetně šlechty katolické. Z panovníků v tom vynikl například Jan Lucemburský, Václav IV, Zikmund, později Josef II.

1 0
možnosti
Foto

Babiš si opět může zatleskat. Potřeboval hlasy komunistů, tak jim slíbil něco, co sice těžko mohlo projít, ale komunisté na tom trvali; slibem neurazíš. Vysloužil si jak jejich podporu, tak hlasy do příštích voleb, aniž by cokoli obětoval. Majstrštyk. I takto se dělá vysoká politika.

Nelíbí se mi to. Jistě, zdravý rozum zvítězil (až vám vrátí ukradené auto, taky vám na něj nenapaří daň), ale je-li premiér ochotný snížit se k něčemu takovému, koho většina voličů popostrčí příště? Babiš na hrad a „Premiér“ Soukup do Strakovky? Okamura?

To pořád zlatý Kalousek, kterého jsem nikdy nevolil, ale který je červeným hadrem jistého stáda.

7 0
možnosti
PB

P47e33t74r 81B65u47r19i29a34n

15. 10. 2019 23:22

Přesně tak, karma za každé písmenko.

6 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JP

J10a42n 41P34a51v34l12í63k

15. 10. 2019 22:36

Mám škodolibou radost, že bolševici a jejich spolupachatelé z vládních stran i extremisté mají potvrzeno, že jejich nápady jsou nekulturní a ve slušné společnosti neobhajitelné. Větší radost pramení z faktu, že významná instituce zatím ještě hájí právní stát.

9 0
možnosti
JK

Karma. Naprosto souhlasím s článkem i s rozhodnutím ústavního soudu. R^

11 0
možnosti
Foto

Děkuji za zastavení, pane Kvapile. Nezastřu, že jsem v této věci hodně na straně církví a znám problematiku "zevnitř", Z mnoha konkrétních detailů v terénu a z osobních komentářů lidí, kteří se přímo restitucemi zabývali.

Ale naprosto stejně bych reagoval, kdyby se podobný "dodatečný podraz" stal okradeným živnostníkům, soukromým zemědělcům, či komukoliv jinému.

Žel, znám zevnitř, z pohledu rodiny také problematiku zemědělských restitucí a poměrně dost smutných příběhů, jak se bývalí komunističtí funkcionáři JZD stali ze dne na den manažery "transformovaných zemědělských podniků" a dělali špinavé podrazy žadatelům o restituce.

Ale dnes mám radost, že se kousek spravedlnosti přeci jenom ukázal.

6 0
možnosti
Foto

Marku jelikož jsem v trochu zběsilém tempu ani jsem nesledoval zprávy, rozkliknu blog...a :-) jste pro mne posel dobrých zpráv.Byla to strašná perverze.

7 0
možnosti
Foto

Ano, Filipe, byla to perverze. A je až srandovní, že komunisté si nyní chtějí stěžovat na ten výrok Ústavního soudu u orgánů Evropské unie! ;-D;-D;-D

8 0
možnosti
Foto

I já, přestože jsem proti církevně založen, toto rozhodnutí velmi vítám. Řídím se totiž heslem, že co bylo ukradeno, musí být vráceno a něco vracet a chtít aby okradený za to zaplatil, je opravdová podlost.

9 0
možnosti
Foto

Děkuji za nakouknutí a komentář, pane Braune. Souhlasím.

Mně se například hrubě nelíbí spolek lidí nostalgicky vzpomínajících na komunistickou Pohraniční stráž. Ale jednoduše zákony a neměnná báze spravedlnosti musí platit pro všechny stejně

6 0
možnosti

R^R^R^

Kdo se postavil na stranu komunistů proti právnímu státu? Kromě Filipových KSČM, Babišova ANO, Hamáčkovy ČSSD a Okamurova SPD.

Pokud nám záleží na naší svobodě, liberální demokracii, právním státu a vymahatelnosti práva nesmíme volit komunisty, babišovce, sociální demokraty a okamurovce!

:-)

7 1
možnosti
Foto

Bohumíre, je to naprosto čitelné, údaje má každý přímo pod nosem a může si je ověřit. Stejně to ještě bude proces, který nějakou dobu potrvá.

Ale přijde to. Svého času se na Slovensku zdála Mečiarova moc neotřesitelná, ale nebyla.

Dík za zastavení a přeji dobrý, klidný večer.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1010
  • Celková karma 24,38
  • Průměrná čtenost 1183x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy