Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

K86a38r64e33l 94B17o93k

23. 10. 2019 22:41

Naprostý souhlas. KarmaR^R^R^

10 0
možnosti
GH

G86e80o63r51g27e 70H21o87l51y

23. 10. 2019 22:35

Souhlasim s Vasim blogem...akorat v poslednich par dnech zdejsi verejnopravni TV stanice TVO mela zajimavy porad o propagande:

https://www.tvo.org/video/documentaries/propaganda-the-art-of-selling-lies-feature-version

http://www.dfilmscorp.ca/news

https://www.doxafestival.ca/film/propaganda-art-selling-lies

https://www.youtube.com/watch?v=2nuwz1ILssk ...for you who are not in Canada

1 0
možnosti
JK

Rozdíl oproti nacismu vidím v tom, že zrůdy co bily vězně ostnatým drátem tak nějak vyhnily a estébáci na dnešních postech byli jen patolízalové, kteří někoho udali za fór :"Ptakopysk je kachna navržená výborem." a úředníčci kteří mu pak nedali výjezdní doložku do Jugoslávie.

0 0
možnosti
Foto

Rozdíl mezi gestapáky a estébáky byl v tom, že gestapáci či nacističtí vyšetřovatelé mlátili a mučili vězně, aby se přiznali k tomu, co udělali. Zatímco estébáci, potažmo komunističtí vyšetřovatelé mlátili a mučili vězně, aby se přiznali k tomu, co neudělali.

6 0
možnosti
MS

R^ Kdyby měl soudruh Hitler klid na práci, i dálnici by nám (?) postavil!

9 0
možnosti
KL

Nevím, jak se mám vyjádřit, ale... Kde jsou všichni ti členové pouličních výborů, šedého moru, milicí, estebaku? Domovních důvěrníků? Kam všichni najednou zmizeli?

14 0
možnosti
Foto

To asi jsou ti, kdo dnes říkají, že jim tehdy bylo lépe ;-D

12 0
možnosti
JS

R^R^R^Karma, Moc výstižně napsané. Je to na palici. Holt ta měřítka jsou individuální. Kdysi jsem strávil asi týden v kladenské nemocnici. Mými spolunocležníky byli většinou bývalí poldováci. Jak ti vzpomínali. Myslím, že kdybych tam byl s ostravskými nebo mosteckými horníky, bylo by to podobné. A což teprve s některými členy JZD. Ten režim si uměl vypěstovat privilegované vrstvy. Docela široké vrstvy. Možná i těch 30%. Tím nechci vůbec snižovat jejich práci, byli to určitě vesměs šikovní a pracovití lidé. Ale režim je prostě korumpoval. Měli jsme souseda, to byl dělník z ČKD. Když jsme si přáli k vánocům, vždycky říkal, hlavně zdraví, to ostatní si ukradnem. A tak to bylo. Po škole jsem pár let taky dělal ve fabrice. Co byli šikovní dělníci, tak tam každý měl spoustu "fušek", jak tomu říkali. Vyráběli různé věci v podstatě "na zakázku". Z erárního materiálu na erárních strojích, a samozřejmě bez zdanění. Říkalo se "lidi dělají, že dělají, stát dělá, že je platí". Prostě Husákův socík. No, nekupte ho...

16 0
možnosti
Foto

Píšete to přesně. Tito lidé byli většinou pracovití a šikovní. A zároveň to bylo celé takové nějaké divně zakleté. Nic nefungovalo normálně

S mojí paní jsme většinou vlastníma rukama opravovali dům po jejích prarodičích (Teď vynechám fakt, že ho měli nezákonně zabraný "jezedáci" a jak zhuntovaný ho rodině vrátili, když jim začal padat na hlavu). Téměř všechno jsme si udělali sami, naučil jsem se zedničit, pomáhal tchán a občas někteří kamarádi, atd. Ale na ústřední topení jsme potřebovali socialistický podnik, protože k tomu musela být i jakási oficiální revize. Čekali jsme na "podnik" rok a půl, pak se zčistajasna ozvali, že jim cosi vypadlo a přijedou hned. Taky přijeli, vyložili materiál a nářadí a pak vedoucí řekl. "Ale nemáme kolínka, musíte si je do zítřku sehnat, jinak se sbalíme a odjedeme. A pak se načekáte". Musel jsem "zabojovat" a kolínka jsem sehnal přes jednoho kamaráda. Ten naštěstí měl "zdroj". Topení nám nakonec udělali, dokonce i s tou revizí.

5 0
možnosti
Foto

Tak s tou Biblí jste to poněkud přehnal. Vyšlo přece docela oficiálně ekonomické vydání Bible. Mám doma, takže mě nepřesvědčíte.

1 10
možnosti
MS

Zřejmě máte problém s pochopením textu. Rizikové nebylo VLASTNICTVÍ Bible, ale její SPOLEČNÉ ČTENÍ - maření státního dozoru nad církvemi.

11 0
možnosti
AN

A43l54e69š 21N39o79v98á60k

23. 10. 2019 21:37

Za první republiky taky lidé vzpomínali, jak se měli dobře za Rakouska. Vzpomínky na mládí prostě nejsou závislé na režimu, který zrovna vládne.

12 1
možnosti
Foto

Jak u koho. Moje vzpomínky na mládí jsou setsakramentsky závislé na režimu, který vládl. A kdyby ještě žil můj manžel, který prvně viděl svého tátu ve svých 6 letech, když se jim vrátil z uranových dolů, tak by Vám tu pěkně "poděkoval"!!!

7 0
možnosti
  • Počet článků 1009
  • Celková karma 24,53
  • Průměrná čtenost 1184x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy