Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Gorbačov byl dlouhá léta (už předtím, než stanul v čele SSSR) tajným křesťanem a velkým obdivovatelem sv. Františka z Assisi.

0 0
možnosti

To je samozřejmě nesmysl, socializmus v SSSR a ve východní Evropě padl z jediného prostého důvodu, protože ekonomicky zkrachoval a ten zbytek je jen omáčka nabalená na tento fakt.

0 2
možnosti
Foto

Dobrý večer,

napsal jste, s prominutím, ahistorický nesmysl, který vůbec nebere v potaz lidi, jejich životy a osudy a jejich bytostnou potřebu svobody. Lidé a jejich vůle je tím co hýbe dějinami, ne naopak. Ten Vámi zmiňovaný ekonomický krach byl důsledkem morálního krachu celého toho zrůdného vražedného systému, který zplodil na sto milionů obětí na lidských životech. Systému založeného na lži, nenávisti, násilí a absolutní neúctě k lidskému životu a lidské svobodě. Totální neúcta k člověku a jeho svobodě, k jeho životu, byla hlubinnou příčinou toho krachu.

Přeji Vám hezký večer.

2 1
možnosti

Moc pěkné. Nemohu si pomoci, ale největší státník je pro mě Michail Gorbačov, který vědomky(nevědomky rozložil Říši zla tak, že nevypukla jaderná válka.

5 0
možnosti
Foto

R^R^R^ To je skvělý postřeh a komentář, pane Baráku! Vnímal jsem v té době Michaila Gorbačova jako velice inteligentního a na ruské papalášské poměry neuvěřitelně slušného člověka. A byl skutečně formát jako politik. Neměl problém jet do Vatikánu a jednat s papežem Janem Pavlem II. Zkrátka reprezentanti politických a jiných sfér musí umět setkávat se a mluvit spolu. Ne však chytračit, kdo koho převeze a kdo si prosadí svůj dílčí egoistický zájem. Jde o společné dobro. Včetně toho příkladu, který uvádíte, že tehdy skutečně šlo o odvrácení nepředvidatelných, divokých variant vývoje, odvrácení jaderného konfliktu, atd.

To, že divoké varianty skutečně hrozily, ukázal krvavý konflikt v rozpadající se Jugoslávii.

Děkuji za zastavení :-)

3 0
možnosti
Foto

Zdravím, těší mě moc, že jste se zastavila. Radko :-):-):-)

0 0
možnosti
Foto

Obrovská karma, pane Trizuljaku. VR^

4 0
možnosti
Foto

Moc děkuji, paní Jandová :-)V:-)

Přeji Vám hezký den

0 0
možnosti

A79l89e93š 65F65r89ý93b25a

8. 11. 2019 1:03

Píšu to podruhé.

Gdaňským loděnicím a zaměstnancům se jistě daří velmi dobře? A nebo je to jinak?

2 2
možnosti
Foto

A co teprve Poldi SONP, že?;-D

3 0
možnosti

A44l83e28š 20F20r13ý48b61a

8. 11. 2019 0:58

Ano moc pěkné povídání.

A co třeba ty gdaňské loděnice, jak se podniku daří, lépe než tenkrát?

1 4
možnosti

To je hloupé zjednodušování. Polsku jako celku se daří daleko lépe.

4 0
možnosti

S obsahem souhlas, karma a snad pár doplňků :

1) Neznám politika - říši, která by z podstaty chtěla produkovat zlo. Nicméně v zájmu dobra dojde k neuvěřitelným pokrouceninám. Cílem je zlepšit Sociálno a to je zcela přehlušeno Socialismem. Ten Reálný, se stane naprosto Nereálným a aby nebylo chaosu málo, tyčí se ještě cíl konečný - Komunismus ! Jakkoliv jde o neuvěřitelný Idiocismus - Naopak, jako Vědecký - předkládán jest. Odpovědí - Je totální krach !

2) Má to dopady i dodnes. Hlavní viník není spatřován v podstatě samotné, po ruce je B. Jelcin, nebo i M. Gorbačov. To, že se postavili za kormidlo prostřílené lodi s vodou v podpalubí je rádo opomíjeno, mnozí chtějí plouti dále... !

3) Tedy i po 30 letech je poptávka po Velkých kormidelnících ! Taky nastolují to lépe ! Taky stárnou a odejít nemohou ! Ještě nenaplnili svou historickou úlohu a navíc, jejich okolí je prostě nepustí ! - Nepustí je i vlastní, mega zadluženost 43.9 miliard Kč - 2019! To je taky pádný důvod proč se Odstoupit nedá - Nikdy, nikdy. Podobně paralela, že se k nějakému výročí ani nedá vyrazit před Veřejnost ! Asi světová rarita, kdy prezident nemůže vystoupit v hlavním městě státu! Mezi svými - Nejlépe za státní útraty, samozřejmě může ! Druhý podobně, snad s nějakou přednáškou, jak STB napomohla naší svobodě a agent Bureš šel - Jako první v řadě ! ... :-)

9 0
možnosti
Foto

R^ Díky a jako vždy, pane Bučku, je mi radostí a ctí číst Vaše postřehy, které mají esprit.

2 0
možnosti

Souhlasím s tím že komunismus je zrůdný systém, ale nepřeceňoval bych roli disentu. Nebýt Reagenovy politiky uzbrojení sovězského svazu, která spolu s dalšími vlivy, vedla k ekonomickému krachu celého socialistického tábora, tak dneska tady rozhodně nepíšeme naše moudra. Právě proto že komunistický režim, obzvláště v podání SSSR, byl brutální a nekompromisní a byl by v plné síle, potlačil by veškeré snahy různých za svobodu bojujících hnutích. Neberte to jako plivání na disent, ale jen jako trochu jiný názor na události které vedly k pádu komunismu v Evropě.

2 0
možnosti
Foto

Na tom se dá krásně demonstrovat synergické působení. Aneb kapka po kapce!

5 0
možnosti

R^ Skvělé. Na to sestřelení letadla si dobře pamatuju, bylo to na podzim 1983, tehdy jsem po gymnáziu dělal v ČTK v zahraniční redakci, a články s tímto tématem procházely čtyřstupňovou cenzurou, přičemž ten nejhorší paskvil šel do novin. Vybavuji si, že tehdy se psalo, že let byl ZASTAVEN. To byl bolševik a jeho znásilňování jazyka (krom jiného).

9 0
možnosti
Foto

Děkuji Vám za cennou konkrétní vzpomínku. R^R^R^

A co se týče komunistického znásilňování řeči, myslím si, že je zcela perverzní. Jiné příhodnější slovo mě nenapadá. Tak jak začali komunisté naprosto systematicky lhát, počínaje bolševiky (a Leninem v první řadě), to snad historie ani nepamatuje... Nacisté taky strašlivě lhali, ale zdaleka v tom nebyli tak zákeřní, hadovití a systematičtí jako komunisté.

4 0
možnosti
  • Počet článků 1003
  • Celková karma 19,99
  • Průměrná čtenost 1191x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy