Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Foto

Karma, MarkuR^ Gorby byl vůbec zvláštní týpek, zdá se, že i přes všechny ty hrůzy, o kterých musel vědět, ve kterých vyrůstal a žil, a možná i díky své ženě, si uchoval cosi čistého a přirozeného, co mu vyzařovalo z obličeje, z úsměvu - což nemohla být nějaká přetvářka, prostě to tak muselo být - minule jste psal o tom, že Bůh musí mít smysl pro humor, a důkazem je i to, že hrobařem komunistického totalitního bloku, se stal komunista, s úsměvem vyrovnaného a věřícího člověka, s úsměvem Budhy.;-)R^R^

7 0
možnosti
Foto

To jste vystihl senzačně, Karle. Jsem si jistý, že Bůh má úchvatný smysl pro humor a že projevem toho je i Gorbačov. Komunistická špička s vírou a s citem pro hodnoty dobra.Ne však jako výsledek komunizmu, ale komunizmu navzdory. To je krásné.

Vzpomněl jsem si mimochodem na jedno italské městečko, kde mají na náměstí obrovský bronzový pomník papeže, tamního rodáka. S velkou cedulí, na níž ho oslavují a projevují vděk. Jenomže občané toho městečka se právě proti tomuto svému rodákovi počátkem 19. století postavili. Přidali se k Napoleonově armádě a proti papeži válčili. A pak mu udělají monumentální sochu jako svému milovanému rodákovi! ;-D Řekl bych, že Bůh se nad naší hloupostí někdy i směje

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JS

R^ Možná i Brežněv byl tajně věřící, mám dojem, že z rituálů toho jeho pohřbu to trochu vyplývalo. Anebo na konci cesty i tito soudruzi znejistěli.

Ale, upřímně řečeno, kamaráčoft současného vedení ruské pravoslavné církve s Putinem mi vyvolává trochu mrazivý pocit.

1 0
možnosti
Foto

Brežněv možná byl spíše pověrčivý. Měl prý nějaké vědmy nebo "léčitelky" či co. Také jsem už dávno zaslechl, že na jeho pokyn byl v SSSR zřízen ústav zkoumající možnosti psychotroniky. Nikdo kromě Boha však do duše člověka nevidí... Nejeden z vysokých funkcionářů v poslední chvíli obrátil. Říká se to i o Leninovi.

Pokud jde o mrazivý pocit z toho zmíněného kamarádčoftu a jakési až byzantské aliance "oltáře a trůnu" máte pravdu. Bohužel to tak vypadá. Je to asi prastará věc. Ovšem bolševici ji v Rusku taky využili, když se jim tuším v roce 1922 (po strašlivě krutém zacházení s předchozími patriarchy) podařilo dosadit jim čela pravoslavné církve jim poplatného člověka, který tvrdil, že v Rusku nejsou žádní věřící perzekvovaní, že prý jde jenom o "spravedlivě stíhané nepřátele státu".

1 0
možnosti
  • Počet článků 1007
  • Celková karma 23,05
  • Průměrná čtenost 1187x
Výtvarný umělec, kurátor výtvarných projektů, publicista

Seznam rubrik

Oblíbené články

Oblíbené stránky

Oblíbené blogy