Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^R^R^R^R^R^

Marku, díky, tak krásně bych to nesepsal! Díky za moudrá a pravdivá slova!

Pokud občané nepochopí, že jde o svobodu k láskyplným činům, tak tu budeme bezmocně pokulhávat! Jsem přesvědčen, že většina to pomalu začíná chápat!

:-)

1 1
možnosti
Foto

Děkuji, Bohumíre, svoboda k láskyplným činům. Svoboda k pravdě, lásce a dobru (protože lež, zlo a neláska člověka zotročuje). Svoboda k osobní zodpovědnosti, z tomu, aby člověk vzal věci svého života a věci vlastní země skutečně do rukou. Aby nečekal na jakéhosi "spasitele" který to domněle zařídí za něj a zbaví ho tíže vlastního samostatného rozhodování.

A když se někdo ptá po programu pro budoucnost, pak je nesmírně důležitá svobodná, nikým nevynucovaná a nikým nenávistně neshazovaná zodpovědnost, zájem o společné věci a ochota se za ně postavit. Zodpovědnost moje i mých dětí. Zodpovědnost nově přicházejících generací. A to je také skutečný obraz Milionu chvilek: Nové, mladší generace se hlásí o slovo a ukazují, že jejich zájem o dění v zemi má sílu. Pro mne je to mimořádně optimistické znamení. Oni se zajímají o budoucnost. Pan Babiš řekl, že ho nějaký rok 2050 vůbec nezajímá. A mladí lidé odpovídají, že je to velká chyba! Že na tom, jak bude vypadat svět v roce 2050, nám všem velice záleží, i když si to ve starších generacích až tolik nepřipouštíme! Opravdu nejsem a nemohu být takový sobecký cynik, abych říkal, že mi nezáleží na tom, jaký svět zanecháme svým dětem a vnukům. Jejich je už nyní tato země, jejich je budoucnost, jejich je zodpovědnost a jsem nesmírně rád, že se k ní hlásí!

0 0
možnosti

Marku že se neobjevil pan president celkem chápu. Žádná akce z posledních dní by nezaručovala, že by nebyl urážen - a je to starý, nemocný člověk. Pokud vím, tak Babiš památku 17. listopadu uctil, a učinil tak korektně. To se ale nedá říci o Milionu chvilek na ulicích. Nezlobte se, ale nemohu souhlasit s křičícím davem, ve kterém se provolává sláva Kalouskům a za který se schovávají ti, kteří při každém ohrožení svých koryt volají po změně volebního systému. Proč by oni dva jmenovaní vystoupili před lidmi, o kterých ví, že je budou urážet? Možná si oba myslí, stejně jako já, že tyhle obří demonstrace jsou jen dobře organizovaným pláštěm, který má pomoci, dostat znovu do sedla ty, kteří to tady 30 let prasili. Nebudu už dál komentovat politiku. Ta naše mi nestojí za to. Jinak samozřejmě zdravím a přiznávám že nejvíc se vždycky těším na Vaše fotoblogy.

7 3
možnosti

Je mi líto, ale nemluvíte pravdu!

Pokud by Miloš Zeman a Andrej Babiš byli opravdovými chlapy, tak už by dávno odstoupili a nečekali do voleb!

Milion chvilek pro demokracii oslavil výročí již den předem! Nedovedu si představit, jak jinak by mohla reagovat občanská společnost! Neslyšel jsem, že by oslavovali Kalouska! Naopak se distancovali od politických stran, jen je vybízeli k aktivitě! "Chvilkaři" rozhodně nemají nic společného s koryty! To jsou vědomě roztrušované lži! :-)

3 0
možnosti
Foto

Sledoval jsem udílení cen Paměti národa. Bylo to velice dobré - a taky naprosto pregnantní svědectví o zlobě obou zrůdných totalit, jak nacistické, tak komunistické Paní Enikö, dcera maďarského laureáta (jménem László Regéczy-Nagy) řekla krásnou věc: "Svobodě se musí každý naučit sám"

2 0
možnosti
Foto

Prezident České republiky Mi. Zeman, jak si vzpomínám, dopředu avizoval, že v sobotu 16. 11. bude pokládat Věnec s prezidentkou Čaputovou v Bratislavě - a v neděli 17. 11. si v Lánech rozsvítí svíčku a bude vzpomínat na to, jak se toho sám účastnil - ve svých projevech a při setkáních s lidmi.... Možná má větší zásluhy než někteří jiní - zejména ti, co chtěli vyvolávat namísto vzpomínky občanské nepokoje. To řekl Prezident Miloš Zeman v televizi, slyšela jsem to... R^ Prezidentskou kytici poslal na Národní třídu, a byla tam uložena. Mně osobně jeho způsob uctění památky 17. listopadu nevadí...Vám jo? Nelíbí se mi hon na čearodějnice", natož na člověka, pane Trizuljaku, tak, jak ho "demokraticky" provádějí bohužel i někteří křesťansky založení lidé. Je to velmi smutný pohled. M. Zemana jsem v první volbě nevolila, ale respektuji výsledek jeho přímé volby, pro mne je jediným současným prezidentem České republiky. Respektuji i

ocenění udílené pamětí národa, ti, co je získali, je získali právem. R^[>-]

1 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Zcela obecně platí, že jen hlupák by šel opakovaně tam, kde ho nechtěji ani vyslechnout, natož popřemýšlet o čem hovoří. Urážky a nenávistné slogany si může pustit doma z medií....

12 2
možnosti

Ale třeba pan Masaryk opakovaně dokázal jít za svým názorem, doslova proti všem. Mnohokrát na něj řval dav plný nenávisti, nebyl oblíben. Nakonec se stal obrovskou autoritou, pro většinu lidí srovnatelnou jen s Karlem IV.

3 0
možnosti
Foto

Dík a zdravím, Jene :-)

0 0
možnosti

Když před chvílí v reportáži z Národní mluvili o státních představitelích, kteří tam dnes přišli, napadl mi jeden z rozdílů mezi totalitou a demokracií:

- Za totality (ne už v letech 1988-89) chodili lidé na oslavy státních svátků z donucení a papaláši tam chodili rádi a úžívali si to.

- Dnes chodí lidé na oslavy státních svátků (aspoň toho dnešního) rádi a užívají si to a papaláši tam chodí z donucení.

6 1
možnosti
Foto

R^ Moc chuti k tomu nemají. Nicméně někteří "vybraní jedinci" velice správně vycítili, že tam v podstatě musí, protože potřebují lovit voliče. Holt neomylný politický instinkt.

Nějak nezapomenu na starostu jednoho nizozemského města, který denně jezdil po ulicích na kole. Kdo z občanů chtěl, mohl ho zastavit a popovídat si s ním. A papež František otevřel papamobil. nemá žádnou opancéřovanou střechu ani neprůstřelná skla. A vozí v něm po náměstí sv Petra děti! :-)

4 0
možnosti
Foto

I85v20a12n 35M93a33r88e40k

17. 11. 2019 16:49

Pokud máte p.Trizuljaku na mysli profláknuté parlamentní podpalubí, tvořené z dobře ukrytého "demobloku" jež svými výkřiky o ohrožení demokracie (rozuměj ztráta koryt) vyšle signál "chvilkařům" kteří netušíc že se staly pouze užitečnými.

Myslíte, že "demobloku" jde o blaho občana, voliče ,či dokonce "chvilkaře"?

Je ohromný rozdíl mezi obdobím před listopadem 89 (vláda jedné strany) a dnešní dobou , kdy existuje dost politických stran na to, aby demokracii ochránily.

Co vlastně vůbec "demoblok" kromě výkřiků o ohrožení demokracie dělá? Takže "chvilkaři" vlastně suplují parlamentní strany ukrytě v "demobloku"? No a Babiš se prohlásil jako "vláda jedné strany", tak jak tomu bylo před r.1989?

To co se děje, není nic jiného než trapná tragikomedie, která by ale byla spíš k smíchu jen z toho důvodu že tolik lidí dokáže takovému "demokratickému" uskupení skočit na špek. R^[>-]

8 7
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS